To, či tá "krabička" (či "plošáčik") má charakter regulovateľného napäťového, alebo prúdového zdroja, o tom rozhoduje spôsob vyhodnotenia signálu spätnej väzby.

V zásade je potom jedno z akej baterky (akého napňtia) sa to napája. Ale ja to zariadenie nepoznám a z rozmazaných fotiek toto nedokážem vyhodnotiť, musel by som vidieť schému.
Inak ono to
s tým výkonom UU/R platí len pre jednosmerný prúd, alebo čistý sínusový kde za U sa dosadí efektívna hodnota napätia.
A
efektívna nerovná sa stredná.
Zatiaľ čo stredná vychádza z výpočtu hodnôt napätí v jednotlivých bodoch časového priebehu, tak efektívna vychádza z ich výkonových hodnôt. teda sa počíta stredná hodnota druhých mocnín týchto hodnôt a výsledok sa potom odmocní . V podstate k nej sa dá dopracovať aj tak, že ak dokážeme inými metódami zmerať výkon, vynásobíme ho odporom záťaže a odmocníme, alebo cez integrály. Dôsledok toho je ten, že efektívna hodnota sa od strednej bude líšiť tým viac, čím je tvar priebehu viac odlišný od sínusového. V prípade PWM riadenia to teda samozrejme platí tiež. A rozsekané jednosmerné napätie, etda obdĺžníky - to má od sínusového preibehu naozaj veľmi ďaleko. A tak PWM 1:10 nemusí znamenať efektívnu U hodnotu 10x menšiu a pri 1:100 bude nepresnosť ešte väčšia. Za to môžu vyššie harmonické. ktoré pri skreslení tvaru sa vytvárajú. Preto aj pri zrážaní vyššieho napätia bude tá chyba vyššia.
Ručičkové meracie prístroje (najčastejšie deprézske magnetoelektrické) merajú vždy strednú hodnotu. Ak sú v striedavom rozsahu ciachované tak, že ukazujú efektívnu, tak je to len tým, že pri predpokladanom sínusovom priebehu sa dá vzťah medzi strednou a efektívnou hodnotou vyjadriť konštantou. Ale u iných preibehov to neplatí a tak pri meraní PWM priebehu bude bežný prístroj ukazovať hodnotu menšiu, než v skutočnosti je. Priamo efektívnu hodnotu merajú prístroje založené na meraní výkonu a tie nie sú celkom bežné.
Ak by sa striedavým zrážačom podarilo znížiť 12V napätie baterky na efektívnu 1,5V, tak by to tej sviečke nevadilo.
Každopádne ja nepredpokladám, že by to Ivan chcel kŕmiť z 12V 3s. Rozhodujúce je, že by mal zistiť či sa tým trimrom nastavuje prúd, alebo napätie.
Ak prúd, tak je to podľa mňa nepoužiteľné.
Ak napätie, tak určitě sa tam nájde nejaké miesto, kde by sa dal do reťaze zaradiť aj ten mechanický spínač, ktorý by však nespínal ten veľký prúd čo ide do sviečky, ale len nejaký riadiaci, ktorým by sa využil ten FET nielen na zrážanie napätia ale aj na to spínanie (blokovanie). Ako spínač by bol ideálny jazýčkový kontakt a servo by posúvalo permanentný magnet, ktorým by sa ovládal.