Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
dudaj

Re: Blade 130 X

#631 Příspěvek od dudaj »

RadekCe píše:Tak jsem tam zpátky postupně naskládal ložiska RKH, pak smykátko RKH, nakonec nacvakl táhlo k servu a světe div se, žádná vibrace !!! :D
Nechápu, snad to servo zrovna neblblo ... jdu lítat 8).
EDIT: I když jedno vysvětlení mě napadlo - RKH smykátko není úplně stejné jako plastové a změní se úhel náběhu listů vrtulky ... to znamená, že na servu se změní poloha středu v HL módu a v té to není tak "vychozené", což může být důvod, proč to teď nevibruje. Každopádně bych problém viděl v servu, protože když tam není táhlo, tak se žádná vibrace nekoná ;-).

No jenom na okraj, asi jsi to v průběhu nějak řešil, ale ocasní servo když najede do nuly, vrtulka musí mít nulový náběh. pokud nemá, ocas kmitá a hledá za letu polohu. Velké heliny se dělají na kolmici ramene, ale tady to musí mít nulový náběh. Pokud to smýkátko změní, musí se to upravit.
Nejlépe se to pozná stočením ocasních listů k sobě a nesmí se vychylovat (kdyby někdo nevěděl).
RadekCe

#632 Příspěvek od RadekCe »

Dle mého názoru by měl být při servu v neutrálu náběh vrtulky takový, aby se vrtulník neotáčel ani na jednu stranu. Určitě ne nulový. To se ale bavíme o normal mode. V heading modu to není tak důležité i když mnoho lidí tvrdí, že ano. Důležité jsou jen mezní polohy smykátka.
Chceš říct, že u 130X to je jinak než třeba u 450ky?
PS: Právě, že když jsem to měl v nule, tak to dělalo neplechu, naráželo do mezní polohy a nevyužilo dráhu smykátka na obě strany stejně.
Jak to máte ostatní? Máte to taky v plusu jako u velkých helin?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
dudaj

#633 Příspěvek od dudaj »

Byl jsem se na to znovu podívat, a skutečně na té nové elektronice to mám tak jak říkáš.
Ale tu původní jsem opravdu měl v nulovém náběhu a mírně musel být posunutý trim, aby to nikam nedriftovalo.
Ale vím stopro, že při výměně lineárního serva za standartní jsem dal první nastavení na kolmou páku s náběhem tak jak jsem byl zvyklý a škubalo to dokud
jsem nedal nulový náběh.
Při prvním vzletu s novou elektronikou jsem asi okamžitě rovnal trim a neutrální poloha serva a trimu odpovídá mírnému náběhu tak aby vrtulník byl vyrovnaný.
Faktem je že tahle elektronika je asi v pořádku a tu původní jsem měl radši reklamovat než zkratovat .
Takže odvolávám co jsem tvrdil v předchozím příspěvku a omlouvám se .

Pravda je že na rozdíl od původní elektroniky mohu s touhle držet helinu v ruce a pod plnými otáčkami a nikam se nesune a starty jsou s ní taky daleko lepší.
RadekCe

#634 Příspěvek od RadekCe »

V pohodě, je to diskuze ;-).

MŮJ PROBLÉM S VIBRACEMA VYŘEŠEN NA 100%. Vibrace opravdu způsobovalo servo!!! Mělo i v jiném místě neutrální polohu.

Takže pokud budete někdo řešit vibrace ocasu, tak prvotní věc je - odpojení táhla serva a pokud vibrace přestanou (resp. s odpojeným servem nejsou), tak logicky není problém v ocasní části, ale v servu.
Mě to nejprve nenapadlo udělat, protože ze začátku jsem měl problém s tím, že servo vrtulky kmitalo i bez roztočení a po opravě až doteď chodilo plynule a nevibrovalo. Ale bohužel začlo, když se vrtulník roztočil. Nešlo ale poznat, že to dělá právě servo.
Věděl jsem, že na to musím přijít, protože fyzikální zákony naštěstí fungují pořád stejně!
SUPER !!! :D :D :D

EDIT: Tak vibrace odstraněny dokud jsem s tím nevzlétl :-(. Když je vrtulka v záběru (např. duha nebo tic-toc), tak pořád kmitá :-(. Při normálním letu (třeba osmy) to vypadá v pohodě.
PS: Akorát musím dodat, že mi to nedalo a lítal jsem po ránu - bylo mokro a vlhko.

Zlatý MiniProtos, mám na něm 180 baterek a ještě jsem na něho od sešroubování nešáhl! :D PS: A to můžu lítat i v dešti. :wink:
DX7s, Phoenix
porschelo123456

#635 Příspěvek od porschelo123456 »

musím se pochlubit dnes jsem poprvé lítal, i blejdik je celý, i já :D :D :D
Naposledy upravil(a) porschelo123456 dne ned 23.09.2012 14:32, celkem upraveno 1 x.
Blade 130 X
RadekCe

#636 Příspěvek od RadekCe »

Tak ať ti ta radost vydrží :-). PS: Já s ním mimo jiné třískl pod plným plynem v invertu o zem a absolutně nic se nestalo. Lítal jsem ještě další 2 baterky :-).
DX7s, Phoenix
porschelo123456

#637 Příspěvek od porschelo123456 »

moc mi pomáhá tohle vlákno, i ty další, vaše rady, zkušenosti díky :)
Blade 130 X
emf

#638 Příspěvek od emf »

emf píše:
seltino píše:odstartuj a pak uvidíš, dokud to neletělo, nemá smysl to řešit. Hoď to do vzduchu nad nějakou trávou,helině se při pádu nic nestane a ty pak aspoň budeš vědět na čem jsi.

o start jsem se už pokusil parkrát a skončí vždycky na pravým boku - táhne tak silně že ho ani nedostanu do vzduchu.Tak v tom případě začínám tušit že budu reklamovat :o(

Tak jsem to vzdal a raději ho poslal na reklamaci - kamarád co ho bral ve stejném shopu a stejný den jako já po rozbalení zatím jen lítá....takže já mám prostě jen smůlu na vadný kus.Dneska jsem na něj koukal a když to lítá tak je to fakt parádička :o)
Teď počkat měsíc a doufat ,že reklamace dopadne dobře ....
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
petrct
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od petrct »

Čau kluci. Setkal jse někdo z tím že .... lítal jsem dělal velkým obloukem přemet a v poloze nahoře, hore nohama se mi roztočil vrtulník kolem osy. Jakž takž jsem to ukočiroval, trotl hold ,ale bez poškození. Roztočil jsem to znovu a při visu jse mi po chvilce opět roztočil kolem osy . Ted to odnesly sánky :wink: zatím první škoda po x pádech jinak to lítá parádně.
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
seltino

#640 Příspěvek od seltino »

pravděpodbně ti prokluzuje C nebo D kolečko kardanu (kolečka v domku vrtulky)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
petrct
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od petrct »

dík mrknu na to. Je pravda že mi v posledních letech trosku prokmitával ocas v couvačkách předtím to bylo ok.
vylizplech

#642 Příspěvek od vylizplech »

Ahoj,asi ti prokluzuje ozub.kolečko kardanu,nebo na té T osce,nebo máš vylámané zoubky.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
vylizplech

#643 Příspěvek od vylizplech »

seltino píše:pravděpodbně ti prokluzuje C nebo D kolečko kardanu (kolečka v domku vrtulky)

byl jsi rychlejší :D
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
petrct
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od petrct »

dík mrknu na to. Je pravda že mi v posledních letech trosku prokmitával ocas v couvačkách předtím to bylo ok.
RadekCe

#645 Příspěvek od RadekCe »

Ahoj, mě dnes za letu vypadl čep RKH smykátka z plastového táhla, takže stejný scénář, ale to co popisuješ ne. Maximálně se mi protočilo ozubené kolo kardanu, ale to nezpůsobí rotaci ... jen protočení ocasu. PS: Celkem 82 baterek.
EDIT: Asi moc chlastám ... 5 odpovědí před tou mou jsem ještě něměl :mrgreen:.
DX7s, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“