Definuj nejlepsi baterie. V cem? Kolik Amper dokazou dat? Kapacita? Pocet clanku?
Predpokladam, ze to myslis tak, aby to nebyl nejaky sunt.
Vzhledem k tomu, ze je to do auta, tak jsou dobre tzv. hardcase. Maji opravdu tvrdy obal a pri dobrem uchyceni nehrozi zadne riziko. Mekke, letecke, bych tam nedaval. Nikdy nevis, jaka ostra vetev ti to propichne. Pak muze nastat cmoud, vune jahod, ohnicek, velky ohnicek a pokud nebudes dost rychly, podivas se na docela drahy taborak

To je samozrejme extremni scenar, ale nelze ho vyloucit. Jinak. Proc tomu nepredejit, kdyz muzes...

Ad baterie vseobecne, musis si zmerit rozmery, pak si urcit, jestli dvou nebo triclanek no a pak kolik C budou davat. C jako kapacita. Priklad. Baterie ma kapacitu 5Ah. V popisu ma 20C. Cili 20x5 je 100 Amper. To je teoreticka hodnota a pokud se bavime o cinskych bateriich, je dobre tu hodnotu o neco snizit. Takze 70A daji urcite taky a 80A+ uz bych neveril, ze daji.
Proto zvol 20C, 30C, 40C, podle tvych potreb. Motor ma nejaky vykon, papa nejaky Ampery ve spicce a ty musis zarucit, aby baterky byly schopne dat vice. Pokud budou baterie slabsi, cili tzv. mekke, a ty je budes stavit motorem na plny vykon, baterie rychle odejdou a nebo opet muze dojit k problemu diky pretezovani.
Znacka - mrkni se na Hobbyking a neboj se to objednat i tady v Evrope, pokud jsou skladem. Turnigy nejsou uplne blby.