HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#646 Příspěvek od Colin1000 »

Tak jsou už nějaké praktické zkušenosti vyvolených s FW v115?
Kromě očekávané opravy ( škubání do serv v kterékoliv ose u přijímačů i sat. Spektrum, případně i Futaba ), obsahuje tento FW i nějaká jiná vylepšení nebo dokonce novinky?
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
boZZda

#647 Příspěvek od boZZda »

Colin1000 píše:Tak jsou už nějaké praktické zkušenosti vyvolených s FW v115?
Kromě očekávané opravy ( škubání do serv v kterékoliv ose u přijímačů i sat. Spektrum, případně i Futaba ), obsahuje tento FW i nějaká jiná vylepšení nebo dokonce novinky?

Zatím jsou informace od jednoho člověka, že se mu to už neděje. Další dobrovolníci budou lítat až o víkendu.
Když to dobře dopadne, tak během příštího týdne jej máme oficiálně tady :wink:

Co se týče novinek, tak vím, že tam něco bude, ale nejsem oprávněn o tom ještě hovořit, protože nevím co z toho bude opravdu oficiálně venku při vydání. Nechme se překvapit.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
mutin

#648 Příspěvek od mutin »

Z trochu jiného soudku, pořád se laboruje s nastavením, nemáte nějaké zkušenosti s volbou měchové podložky. Určitě již někdo potřeboval bezpadlo třeba sundat a musel nahradit měchovku jinou, jestli volit tenčí, tluščí, měkké, tvrdé?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od pkotatko »

Mam zkusenost, ze cim tvrdsi, tim lepsi. Podminkou je ale samozrejmne odvibrovana helina.
Koupil jsem ( na Pavlovu radu ) od 3M takovou 1,5mm tlustou oboustranou mechovku. Ma zelenou kryci folii. 10m asi za tri stovky :D
Funguje dost dobre. Nekdy ji davam na celou plochu, nekdy jen dva prouzky jako kolejnicky. Zalezi na heli, umisteni bezpadla atd.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
boZZda

#650 Příspěvek od boZZda »

mutin píše:Z trochu jiného soudku, pořád se laboruje s nastavením, nemáte nějaké zkušenosti s volbou měchové podložky. Určitě již někdo potřeboval bezpadlo třeba sundat a musel nahradit měchovku jinou, jestli volit tenčí, tluščí, měkké, tvrdé?

Nejlepší podložka je originál tenká podložka od HC3-SX, která je součástí balení. Náhradních si tedy můžeš koupit kolik chceš.

Obecně ale lepší čím tvrdší na elektriku a na spalovák tlustší, ale ne moc a na turbínu tenkou + případně vysokofrekveční kryt podle typu turbíny.
bavarianDemon 3X a 3SX
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#651 Příspěvek od tomasvrx1 »

Buďte zdrávi
Musím se podělit se svými zážitky.Tak jsem si byl včera po práci zalétat s mojí 550 s HCčkem :-) Tento systém je prostě fantastický. Jsem docela trémista a za svým vrtulníkem vidím přesčasové hodiny, víkendy strávené s opečováváním a čištěním (a mé velmi milující a obětavé přítelkyně). Takže když nemám některý prvek zrovna v ruce a dojde ke kritické situaci, tak se můj stav obvykle ocitá na prahu něco mezi infarktem a možná mrtvicí :D Ale já i moje přítelkyně na mne pozorujeme, že s HCčkem tyto stavy vymizely :lol: Ten záchranný čudlík je prostě pro mne nepřekonatelný. :P Za poslední 2 měsíce létání mě to posunulo o takový kus dopředu, jako za celý loňský rok trénování :D bez něj. Ta psychika dělá neuvěřitelné divy. Dnes si létání užívám a netrnu hrůzou, jestli to i dnes přinesu domů celé. Nebojím se aplikovat věci, které trénuji na simu v reálu. Při trénování piroflipu, které zatím ještě nezvládám, mi HC se záchranou asistuje velmi často :oops: Nebejt toho, tak jsem se do toho ještě nedal. (musím se přiznat že se mi už HCčko několikrát zaplatilo :oops: ) V PC mi piroflipy jdou, ale na živo je to úplně něco jiného.(rychlost rotací kolem os, reakce na kolektiv a kinetika vrtulníku.) Myslím, že je mnohem lepší trénovat rovnou s vrtulníkem na letišti, protože reál je občas někde jinde.Ovšem bez simu to pořád asi nepůjde. Přeci jen naučit se nejdřív aspoň páčkovat a pak to trénovat v reálu. Co musím ještě doladit je, že v tic toc se mi vrtulník chvěje přes cylkliku. Bozzďa mi přislíbil vyladění vrtulníku na pokročilé 3D přímo na letišti, kde to už chce nějaké znalosti s bezpádlem a s vrtulníky. Vzhledem k tomu, že v mém okolí je pramálo helinářů, je to pro mne velké ulehčení od starostí. Vyladit HC, aby to létalo nádherně je pro laika podle mne docela v pohodě. Dotáhnout jakékoli bezpádlo k dokonalosti chce už zkušenosti. Bohužel se to netýká jen bezpádla ale i součástek vrtulníku. Proto musím poděkovat Bozzďovi za jeho perfektní přístup, jak s velmi rychlým záručním servisem (Pavle už mám NOVOU vyreklamovanou kabinku doma 8), tak s radami ohledně nastavení. Po nastavení HC na 3D se podělím se svými pocity :-) Jinak letový projev se mi moc líbí!!!!!Mám pocit, jako že mi to v různých obratech nepřimixovává výchylky. Já jsem hrozně odvázaný z vrtulky, ta je fakt bomba i se starými gripy V1, kde jsou vůle na 550 jako kr..a, to zasekává a drží no jedna báseň!!! Až doladím ty tic toc, tak je HCčko to co jsem si od heli a bezpádel vždy představoval.
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne pát 06.04.2012 20:12, celkem upraveno 3 x.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od XB8R »

Tebe to létání s HC tak rozhodilo,že tam máš hrubek jako máku :-)
Logo 500 VBar, nano CPX
Helitom

#653 Příspěvek od Helitom »

Mám doma na zkoušku hc3sx a chtěl bych použít http://www.zizamodelar.cz/zizamodelar/e ... aska-1-5mm , je to od pelikána obostranka 1,5 mm, podle spokojenosti bezpadla si ho buď pořídím nebo ne, proto bych rád nebyl omezenej špatnou páskou, můžu objednat asi u Pavla, ale tak dlouho se mi čekat nechce. Nemáte s touhle páskou zkušenost? Díkes.
JR Graupner DSX9
Trex 500-hc3sx, Logo 600-hc3sx
(Trex 450, Minititan, T-rex 600N - prodáno)
boZZda

#654 Příspěvek od boZZda »

Helitom píše:Mám doma na zkoušku hc3sx a chtěl bych použít http://www.zizamodelar.cz/zizamodelar/e ... aska-1-5mm , je to od pelikána obostranka 1,5 mm, podle spokojenosti bezpadla si ho buď pořídím nebo ne, proto bych rád nebyl omezenej špatnou páskou, můžu objednat asi u Pavla, ale tak dlouho se mi čekat nechce. Nemáte s touhle páskou zkušenost? Díkes.

Tuhle nebrat!
bavarianDemon 3X a 3SX
Relax

#655 Příspěvek od Relax »

550 s HC3SX je po zbrklém cvaknutí záchrany = plus autorotace a pád bez motoru opět letuschopná, po prvních třech startech jsem nezaregistroval sebemenší změnu. Spínač na autorotaci jsem nechal dát u Hnízdila na levou stranu, splést se dá všechno ale předtím jsem si o to s oběma nad sebou vysloveně koledoval...... :-)

Kromě prasklé bočnice ( slepeno ), zlomeného předního podvozku ( výměna za typ na 700 ) a listů ( opět origo Align 520mm ) se při preventivní výměně objevily špatný ložiska v jedné páce kompenzátoru a jsou tam nový. Nakonec to i s listama vyšlo na celkem pozitivních 1915,00 peněz, i stopa listu je OK. Lítá to jako dřív až na to že je venku totálně hnusně ......... :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Helitom

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

#656 Příspěvek od Helitom »

Tak jsem se nastavením prokousal i když s pomocí Pavla, moc krát veřejně i osobně děkuji. Jediné, co mě vrtá hlavou až skoro zaráží, pokud cvičím s jednotkou, tak krásně stabilizuje, serva jedna radost poslouchat, jak šlapou. Ale když na vysílači zacvičím s kolektivem, tak pohyb serv není plynulý, takový trhavý, prostě to není jako před tím, co jsem měl padla. Zkoušel jsem dát zisk hlavy na nulu a pořád z toho jde ošklivý kousavý zvuk. Čím to je? :)

http://www.youtube.com/watch?v=p8ZsfV9nHc0

Na viduu to není tolik patrné, spíše ze zvuku. Ale v reálu je při pumpování s kolektivem patrnější škubaní.
JR Graupner DSX9
boZZda

#657 Příspěvek od boZZda »

Helitom píše:Tak jsem se nastavením prokousal i když s pomocí Pavla, moc krát veřejně i osobně děkuji. Jediné, co mě vrtá hlavou až skoro zaráží, pokud cvičím s jednotkou, tak krásně stabilizuje, serva jedna radost poslouchat, jak šlapou. Ale když na vysílači zacvičím s kolektivem, tak pohyb serv není plynulý, takový trhavý, prostě to není jako před tím, co jsem měl padla. Zkoušel jsem dát zisk hlavy na nulu a pořád z toho jde ošklivý kousavý zvuk. Čím to je? :)

http://www.youtube.com/watch?v=p8ZsfV9nHc0

Na viduu to není tolik patrné, spíše ze zvuku. Ale v reálu je při pumpování s kolektivem patrnější škubaní.

Kdyz muzu, pomuzu. :wink:

Rekni mi jak se to chova ve vzduchu. Takhle na zemi se prd pozna a podle toho videa bych tohle na zemi ani neresil.
bavarianDemon 3X a 3SX
Helitom

#658 Příspěvek od Helitom »

No uvidím, až dojdou měchovky pod jednotku, ale po pravdě, docela bych se bál s tím jít do vzduchu, jak se to chová na zemi, ten nářek serv je hroznej.
JR Graupner DSX9
Rici

#659 Příspěvek od Rici »

Co je na zemi neřeš. Jak ti říká Pavel - dej mu vědět jak se to chová ve vzduchu. Mě na zemi serva s HC3 dokonce jakoby přicukávají. Některá bezpádla se na zemi chovají zdánlivě podivně. Třeba gyrobot byl na zemi děsně pomalej a ve vzduchu OK.
boZZda

#660 Příspěvek od boZZda »

...jak říká Rici. Dej mi vědět jak s tím půjdeš do vzduchu. Nové originál podložky šly v pátek poštou.
bavarianDemon 3X a 3SX
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“