HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti
Tak jsou už nějaké praktické zkušenosti vyvolených s FW v115?
Kromě očekávané opravy ( škubání do serv v kterékoliv ose u přijímačů i sat. Spektrum, případně i Futaba ), obsahuje tento FW i nějaká jiná vylepšení nebo dokonce novinky?
Kromě očekávané opravy ( škubání do serv v kterékoliv ose u přijímačů i sat. Spektrum, případně i Futaba ), obsahuje tento FW i nějaká jiná vylepšení nebo dokonce novinky?
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Colin1000 píše:Tak jsou už nějaké praktické zkušenosti vyvolených s FW v115?
Zatím jsou informace od jednoho člověka, že se mu to už neděje. Další dobrovolníci budou lítat až o víkendu.
Když to dobře dopadne, tak během příštího týdne jej máme oficiálně tady
Co se týče novinek, tak vím, že tam něco bude, ale nejsem oprávněn o tom ještě hovořit, protože nevím co z toho bude opravdu oficiálně venku při vydání. Nechme se překvapit.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Z trochu jiného soudku, pořád se laboruje s nastavením, nemáte nějaké zkušenosti s volbou měchové podložky. Určitě již někdo potřeboval bezpadlo třeba sundat a musel nahradit měchovku jinou, jestli volit tenčí, tluščí, měkké, tvrdé?
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mam zkusenost, ze cim tvrdsi, tim lepsi. Podminkou je ale samozrejmne odvibrovana helina.
Koupil jsem ( na Pavlovu radu ) od 3M takovou 1,5mm tlustou oboustranou mechovku. Ma zelenou kryci folii. 10m asi za tri stovky
Funguje dost dobre. Nekdy ji davam na celou plochu, nekdy jen dva prouzky jako kolejnicky. Zalezi na heli, umisteni bezpadla atd.
Koupil jsem ( na Pavlovu radu ) od 3M takovou 1,5mm tlustou oboustranou mechovku. Ma zelenou kryci folii. 10m asi za tri stovky
Funguje dost dobre. Nekdy ji davam na celou plochu, nekdy jen dva prouzky jako kolejnicky. Zalezi na heli, umisteni bezpadla atd.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
mutin píše:Z trochu jiného soudku, pořád se laboruje s nastavením, nemáte nějaké zkušenosti s volbou měchové podložky. Určitě již někdo potřeboval bezpadlo třeba sundat a musel nahradit měchovku jinou, jestli volit tenčí, tluščí, měkké, tvrdé?
Nejlepší podložka je originál tenká podložka od HC3-SX, která je součástí balení. Náhradních si tedy můžeš koupit kolik chceš.
Obecně ale lepší čím tvrdší na elektriku a na spalovák tlustší, ale ne moc a na turbínu tenkou + případně vysokofrekveční kryt podle typu turbíny.
bavarianDemon 3X a 3SX
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Buďte zdrávi
Musím se podělit se svými zážitky.Tak jsem si byl včera po práci zalétat s mojí 550 s HCčkem
Tento systém je prostě fantastický. Jsem docela trémista a za svým vrtulníkem vidím přesčasové hodiny, víkendy strávené s opečováváním a čištěním (a mé velmi milující a obětavé přítelkyně). Takže když nemám některý prvek zrovna v ruce a dojde ke kritické situaci, tak se můj stav obvykle ocitá na prahu něco mezi infarktem a možná mrtvicí
Ale já i moje přítelkyně na mne pozorujeme, že s HCčkem tyto stavy vymizely
Ten záchranný čudlík je prostě pro mne nepřekonatelný.
Za poslední 2 měsíce létání mě to posunulo o takový kus dopředu, jako za celý loňský rok trénování
bez něj. Ta psychika dělá neuvěřitelné divy. Dnes si létání užívám a netrnu hrůzou, jestli to i dnes přinesu domů celé. Nebojím se aplikovat věci, které trénuji na simu v reálu. Při trénování piroflipu, které zatím ještě nezvládám, mi HC se záchranou asistuje velmi často
Nebejt toho, tak jsem se do toho ještě nedal. (musím se přiznat že se mi už HCčko několikrát zaplatilo
) V PC mi piroflipy jdou, ale na živo je to úplně něco jiného.(rychlost rotací kolem os, reakce na kolektiv a kinetika vrtulníku.) Myslím, že je mnohem lepší trénovat rovnou s vrtulníkem na letišti, protože reál je občas někde jinde.Ovšem bez simu to pořád asi nepůjde. Přeci jen naučit se nejdřív aspoň páčkovat a pak to trénovat v reálu. Co musím ještě doladit je, že v tic toc se mi vrtulník chvěje přes cylkliku. Bozzďa mi přislíbil vyladění vrtulníku na pokročilé 3D přímo na letišti, kde to už chce nějaké znalosti s bezpádlem a s vrtulníky. Vzhledem k tomu, že v mém okolí je pramálo helinářů, je to pro mne velké ulehčení od starostí. Vyladit HC, aby to létalo nádherně je pro laika podle mne docela v pohodě. Dotáhnout jakékoli bezpádlo k dokonalosti chce už zkušenosti. Bohužel se to netýká jen bezpádla ale i součástek vrtulníku. Proto musím poděkovat Bozzďovi za jeho perfektní přístup, jak s velmi rychlým záručním servisem (Pavle už mám NOVOU vyreklamovanou kabinku doma
, tak s radami ohledně nastavení. Po nastavení HC na 3D se podělím se svými pocity
Jinak letový projev se mi moc líbí!!!!!Mám pocit, jako že mi to v různých obratech nepřimixovává výchylky. Já jsem hrozně odvázaný z vrtulky, ta je fakt bomba i se starými gripy V1, kde jsou vůle na 550 jako kr..a, to zasekává a drží no jedna báseň!!! Až doladím ty tic toc, tak je HCčko to co jsem si od heli a bezpádel vždy představoval.
Musím se podělit se svými zážitky.Tak jsem si byl včera po práci zalétat s mojí 550 s HCčkem
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne pát 06.04.2012 20:12, celkem upraveno 3 x.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Tebe to létání s HC tak rozhodilo,že tam máš hrubek jako máku 
Logo 500 VBar, nano CPX
Mám doma na zkoušku hc3sx a chtěl bych použít http://www.zizamodelar.cz/zizamodelar/e ... aska-1-5mm , je to od pelikána obostranka 1,5 mm, podle spokojenosti bezpadla si ho buď pořídím nebo ne, proto bych rád nebyl omezenej špatnou páskou, můžu objednat asi u Pavla, ale tak dlouho se mi čekat nechce. Nemáte s touhle páskou zkušenost? Díkes.
JR Graupner DSX9
Trex 500-hc3sx, Logo 600-hc3sx
(Trex 450, Minititan, T-rex 600N - prodáno)
Helitom píše:Mám doma na zkoušku hc3sx a chtěl bych použít http://www.zizamodelar.cz/zizamodelar/e ... aska-1-5mm , je to od pelikána obostranka 1,5 mm, podle spokojenosti bezpadla si ho buď pořídím nebo ne, proto bych rád nebyl omezenej špatnou páskou, můžu objednat asi u Pavla, ale tak dlouho se mi čekat nechce. Nemáte s touhle páskou zkušenost? Díkes.
Tuhle nebrat!
bavarianDemon 3X a 3SX
550 s HC3SX je po zbrklém cvaknutí záchrany = plus autorotace a pád bez motoru opět letuschopná, po prvních třech startech jsem nezaregistroval sebemenší změnu. Spínač na autorotaci jsem nechal dát u Hnízdila na levou stranu, splést se dá všechno ale předtím jsem si o to s oběma nad sebou vysloveně koledoval...... 
Kromě prasklé bočnice ( slepeno ), zlomeného předního podvozku ( výměna za typ na 700 ) a listů ( opět origo Align 520mm ) se při preventivní výměně objevily špatný ložiska v jedné páce kompenzátoru a jsou tam nový. Nakonec to i s listama vyšlo na celkem pozitivních 1915,00 peněz, i stopa listu je OK. Lítá to jako dřív až na to že je venku totálně hnusně .........
Kromě prasklé bočnice ( slepeno ), zlomeného předního podvozku ( výměna za typ na 700 ) a listů ( opět origo Align 520mm ) se při preventivní výměně objevily špatný ložiska v jedné páce kompenzátoru a jsou tam nový. Nakonec to i s listama vyšlo na celkem pozitivních 1915,00 peněz, i stopa listu je OK. Lítá to jako dřív až na to že je venku totálně hnusně .........
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Tak jsem se nastavením prokousal i když s pomocí Pavla, moc krát veřejně i osobně děkuji. Jediné, co mě vrtá hlavou až skoro zaráží, pokud cvičím s jednotkou, tak krásně stabilizuje, serva jedna radost poslouchat, jak šlapou. Ale když na vysílači zacvičím s kolektivem, tak pohyb serv není plynulý, takový trhavý, prostě to není jako před tím, co jsem měl padla. Zkoušel jsem dát zisk hlavy na nulu a pořád z toho jde ošklivý kousavý zvuk. Čím to je? 
http://www.youtube.com/watch?v=p8ZsfV9nHc0
Na viduu to není tolik patrné, spíše ze zvuku. Ale v reálu je při pumpování s kolektivem patrnější škubaní.
Na viduu to není tolik patrné, spíše ze zvuku. Ale v reálu je při pumpování s kolektivem patrnější škubaní.
JR Graupner DSX9
Helitom píše:Tak jsem se nastavením prokousal i když s pomocí Pavla, moc krát veřejně i osobně děkuji. Jediné, co mě vrtá hlavou až skoro zaráží, pokud cvičím s jednotkou, tak krásně stabilizuje, serva jedna radost poslouchat, jak šlapou. Ale když na vysílači zacvičím s kolektivem, tak pohyb serv není plynulý, takový trhavý, prostě to není jako před tím, co jsem měl padla. Zkoušel jsem dát zisk hlavy na nulu a pořád z toho jde ošklivý kousavý zvuk. Čím to je?
Kdyz muzu, pomuzu.
Rekni mi jak se to chova ve vzduchu. Takhle na zemi se prd pozna a podle toho videa bych tohle na zemi ani neresil.
bavarianDemon 3X a 3SX
No uvidím, až dojdou měchovky pod jednotku, ale po pravdě, docela bych se bál s tím jít do vzduchu, jak se to chová na zemi, ten nářek serv je hroznej.
JR Graupner DSX9
Co je na zemi neřeš. Jak ti říká Pavel - dej mu vědět jak se to chová ve vzduchu. Mě na zemi serva s HC3 dokonce jakoby přicukávají. Některá bezpádla se na zemi chovají zdánlivě podivně. Třeba gyrobot byl na zemi děsně pomalej a ve vzduchu OK.
...jak říká Rici. Dej mi vědět jak s tím půjdeš do vzduchu. Nové originál podložky šly v pátek poštou.
bavarianDemon 3X a 3SX