cassiopeus píše:Nevíte, dá se koupit náhradní regulátor k Cessně? Díval jsem se na stránky Pelikána, a tam jsem jej nenašel.
Na stránkách Pelikána jsem ho nenašel, ale třeba Houška ho má v ceníku za 581 Kč.
Luky-plane píše:Někde tady v diskuzi je napsáno, že se někomu z vás oddělila pravá půlka výškovky od levé. Všichni si to prosím zkontrolujte, protože ten "vinglík" co půlky spojuje vůbec nedrží. Dnes jsem ho zalepil PUREXEM a je to v pohodě.
Luky-plane píše:Mám nový poznatek s akumulátory do cessničky.
Málem jsem si za letu prorazil spodní stranu baterie o konektor napájecího kabelu. Ještě pár průletů s vysokým přetížením a bylo by s ní "ámen". Všiml jsem si toho až doma při nabíjení. V baterii jsem měl v místě, kde se konektor dotýká spodní strany vytlačený důlek. Vyřešil jsem to jednoduše, nalepil jsem na akumulátor ze spodní strany proužek tvrdé folie (stejnou jsem použil i na křídlo v místě styku trupu s křídlem) a je to. Teď si tam může konektor "šmejdit" jak chce.
Alladin píše:Ahoj. Tak až mě bude někdo tvrdit, že ta osička nová z CD-Romky nejde ohnout, že je tvrdá jako blázen, tak se mu vysměju. Podařilo se mě jí ohnout ja víno, ani nevím jak. Hází o dobrých 0,5mm což je sakra hodně. Ale tvrdá ta tyčka je, to se musí nechatuřezat jí je docela namáhací práce. Jinak se vás, co jste jí měnili, chcu pozeptat, jak jste do ní udělali drážku pro segerovku? U první jsem myslel, že umřu a nakonec jsem jí udělal o 2mm vedle
Páč po přistání na čumák a nárazu (i mírného) na vrtuli, se jakoby celý rotační obal i s oskou a vrtulí posune dozadu a pak se motoru nechce moc spolupracovat. Za letu, táhne vrtule, takže to zase tak moc nevadí.
Zatím čau a snad brzy ve vzduchu až bude bezvětří. Nejlépe už dneska.
cassiopeus píše:Ahoj,
řeším to tak, že posílám motorek na opravu do Pelikána. Stojí to cca 135 Kč (i s dobírkou) a je to ok (už 2x). Jediná nectnost je, že to trvá tak 14 dnů
Bizon píše:Vyřešil bych to takhle: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Outrunner