Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
ahojte, prosim Vas da sa nastavit na t 9xr aby zapipal plyn alebo potenciometer pri urcitej hodnote? trebars prejdem potenciometrom na hodnotu 70 a pipne, alebo plyn ?.. vdaka za odpoved
Měl bych prosbu k vám zkušenějším. Mám vysílač FS TH9X s nahraným Open 9x a potřebuji do jednoho kanálu nahrát tři mixy. Vím že se k tomu používá položka součet. Ale ať zkouším různě kombinovat tlačítka, tak jako bych ten součet neaktivoval a mám tam vždy jen ten poslední nastavený mix. Jestli by byl někdo ochotný mě polopaticky popsat jak na to, byl bych mu opravdu moc vděčný a nebo nasměrovat na stránky kde se něco podobného řeší.
Ahoj všem. Mám dotaz, spíš prosbu, na zkušenější. Protože potřebuji napípat do TGY9X s Opentx podvozky s dvířky, takže jednou zpoždění podvozku, podruhé zas zpoždění dvířek, na jeden spínač, chci se zeptat: mám od dodavatele Opentx-r2940 ze 3.2.2014. Existuje aktuálnější verze Opentx? Má pro můj plán smysl ji flashnout?
Programátor mám od dodavatele a kabel připojený, ale nikdy jsem nic podobného nedělal, takže mám obavy.
Pokud by ale existovala chytřejší verze, pokusil bych se dle "Rimrových" videonávodů.
Děkuji předem za jakoukoli radu.
Programátor mám od dodavatele a kabel připojený, ale nikdy jsem nic podobného nedělal, takže mám obavy.
Pokud by ale existovala chytřejší verze, pokusil bych se dle "Rimrových" videonávodů.
Děkuji předem za jakoukoli radu.
Majklik píše:Měl bych prosbu k vám zkušenějším. Mám vysílač FS TH9X s nahraným Open 9x a potřebuji do jednoho kanálu nahrát tři mixy. Vím že se k tomu používá položka součet. Ale ať zkouším různě kombinovat tlačítka, tak jako bych ten součet neaktivoval a mám tam vždy jen ten poslední nastavený mix. Jestli by byl někdo ochotný mě polopaticky popsat jak na to, byl bych mu opravdu moc vděčný a nebo nasměrovat na stránky kde se něco podobného řeší.
Toto by se mi hodilo taky. mam open TX a chtel bych vyuzit ten 3polohovej spinac aux3. ale nedaří se. Byla by rada?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Minno píše:ahojte, prosim Vas da sa nastavit na t 9xr aby zapipal plyn alebo potenciometer pri urcitej hodnote? trebars prejdem potenciometrom na hodnotu 70 a pipne, alebo plyn ?.. vdaka za odpoved
Samozrejme. Vytvor si Logický spínač a potom ho v špecialných funkciach ozvuč. To isté aj s plynom len P1 (Potenciometer vymeníš za kanál plynu - THR) Naštuduj si hlavne manuál.
- Přílohy
-
- screenshot-12.png (999 bajtů) Zobrazeno 3939 x
-
- screenshot-13.png (1.16 KiB) Zobrazeno 3941 x
-
- screenshot-11.png (1.14 KiB) Zobrazeno 3941 x
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Majklik píše:Měl bych prosbu k vám zkušenějším. Mám vysílač FS TH9X s nahraným Open 9x a potřebuji do jednoho kanálu nahrát tři mixy. Vím že se k tomu používá položka součet. Ale ať zkouším různě kombinovat tlačítka, tak jako bych ten součet neaktivoval a mám tam vždy jen ten poslední nastavený mix. Jestli by byl někdo ochotný mě polopaticky popsat jak na to, byl bych mu opravdu moc vděčný a nebo nasměrovat na stránky kde se něco podobného řeší.
Musí byť v mixe funkcia Add a nie Replace.
Doporučujem naštudovať manuál (tu sa dá stiahnuť): http://www.opentx.cz/index.php/OpenTx:R ... T9X.2C_9XR
- Přílohy
-
- screenshot-14.png (1.24 KiB) Zobrazeno 3940 x
FrSky Tandem X20
- skybreaker
červený netradiční podsvětlení..150 káčé doprava free
(čínan má všechny barvy plus spoustu dalšího, již jsem bral, spolehlivý...)
(čínan má všechny barvy plus spoustu dalšího, již jsem bral, spolehlivý...)
- takovynormalninick
Ahoj,mám dotaz.nezkoušel jste někdo do th9x nainstalovat desku AR9x?
T9x(deska AR9X v1.3+OPENTX),Bixler 2,SkyClimber,Mefisto
Ovladač pro programátor pro WIN 10
Ahoj, můžete někdo poslat odkaz na ovladač programátoru (pro spojení PC a T9x v programu eepe) pro WIN 10?
Když pracuji v XP, tak tam mám ovladač na USBasp nainstalovaný. Ale stejně, když pustím eepe a připojím vysílačku T9X, tak v programu mám myslím správně v nastavení:
C:/Program Files/eePe/avrdude.exe
usbasp
usb
Když zadám Read EEPROM..., tak mi to odlásí:
tarted AVRDUDE
C:/Program Files/eePe/avrdude.exe -c usbasp -p m64 -P usb -U eeprom:r:C:/DOCUME~1/cd/LOCALS~1/Temp/temp.hex:i
=================================================================================
avrdude.exe: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc
=================================================================================
AVRDUDE done - exit code 1
Ve vysílačce již mám ER9X, tedy mi to kdysi fungovalo, ale dělal jsem to na ntb s Win 7 (ten už nemám).
Rád bych to zprovoznil a udělal si zálohy. Poradíte?
Když pracuji v XP, tak tam mám ovladač na USBasp nainstalovaný. Ale stejně, když pustím eepe a připojím vysílačku T9X, tak v programu mám myslím správně v nastavení:
C:/Program Files/eePe/avrdude.exe
usbasp
usb
Když zadám Read EEPROM..., tak mi to odlásí:
tarted AVRDUDE
C:/Program Files/eePe/avrdude.exe -c usbasp -p m64 -P usb -U eeprom:r:C:/DOCUME~1/cd/LOCALS~1/Temp/temp.hex:i
avrdude.exe: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc
AVRDUDE done - exit code 1
Ve vysílačce již mám ER9X, tedy mi to kdysi fungovalo, ale dělal jsem to na ntb s Win 7 (ten už nemám).
Rád bych to zprovoznil a udělal si zálohy. Poradíte?
co si pamatuju, driver zůstává stejný, akorát pro vyšší vidle je potřeba nainstalovat ho v módu bez vynucených podpisů. (ve startu vybrat restartovat a držet shift, na následné modré obrazovce troubleshoot -> advanced -> startup settings a tam disable driver signature nebo tak něco. tuším.)
V device manageru USBasp máš/nemáš/máš s vykřičníkem?
V device manageru USBasp máš/nemáš/máš s vykřičníkem?
Pohledej na Rc-manii ovladač "USBasp-win-driver-x86-x64-v3.0.7" odkaz od Drondys. Může být i v jiném tématu(T9XR a pod.) Instal se spouští "InstallDriver". Je pro 32 a 64bit Windows. Funguje mi na USB2/3 W10.
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
Ahoj kluci, díky za rady, povedl se nainstalovat soft ovladače do WIN 10 přes to vypnutí podpisu.
Tedy ovladač funguje a propojí se s T9X.
Ale chtěl jsem pokračovat dál na Open 9X do T9X dle návodu Rimra. Ale nejde stažení ve fázi - viz obrázek. Poradíte, co s tím?
Tedy ovladač funguje a propojí se s T9X.
Ale chtěl jsem pokračovat dál na Open 9X do T9X dle návodu Rimra. Ale nejde stažení ve fázi - viz obrázek. Poradíte, co s tím?
V "Nastavení předvoleb" máš vybrané potřebné části setavy firmweru? Z obrázku to je těžko "čitelné"
)
Pip píše:V "Nastavení předvoleb" máš vybrané potřebné části setavy firmweru? Z obrázku to je těžko "čitelné")
Já tam mám jen autoswitch. Moje T9X nemá nic navíc jen podsvícení. Mám to na dalším snímku. Co bys doporučoval dál zatrhnout? Je to jiná verze companion9X, než má Rimr v návodu.
Jaký používáš VF modul? Originál k T9X- FlySky, nebo FrSky. Pokud FrSky, tak ten by bylo potřeba zaškrtnou v sestavě.