Depron Cup 2010 (Pravidla na 1 straně)
jo jo,termika je mrcha,Já včera tahal asi 10 min Asw v totálních srágorách na motoru než něco přišlo,nakonec se konečně utrhla bublina a pěkně jsem si zakroužil s Jezevcem-(jezevcoviny net) já s 4 metrovkou,on na padáku,docela to i rychlostně odpovídalo a drželi jsme se v kruhu proti sobě,dnes to stojí zaprd.
Tak já to byl dneska oprubovat
. Hodilo to ostrou levou šajtli a nešlo to pořádně kočírovat. Stoupat, by to i stoupalo. Odlehčení udělalo své a šlo to kolmo nahoru za vrtulí, ale pak se to přetočilo a hybaj dolů
v levých zatáčkách. Navíc nějak nešel úplně stáhnout motor. Nechci se vymlouvat na rušení, o kterém tu dnes kdosi psal, ale fackt to chodilo na fuck. No, za plotem tam jezdil chlapík s autem, na zemi nic, nahoře na ho.., tak jen doufám, že měl 40-cítku (přes betonový panelový plot to bylo slyšet, ne vidět).
Navíc jsem se tam dostal až teď, kdy mírně poprchávalo, takže taky na prd. Takže ani jedna baterka
.
Holt budu mít hromadu práce to doladit, nebo v nejhorším zase osadím starý trup. Ještě je skoro měsíc, tož hyn sa hukáže
Navíc jsem se tam dostal až teď, kdy mírně poprchávalo, takže taky na prd. Takže ani jedna baterka
Holt budu mít hromadu práce to doladit, nebo v nejhorším zase osadím starý trup. Ještě je skoro měsíc, tož hyn sa hukáže
Hitec Aurora 9X
Regl mám loňský a tehdy chodil dobře, ádné problémy. Přemýšlím o jiných servech, protože jsem tam dal kvůli hmotnosti HD 1440, která mají vykazovat krouťák 1,0 kg/cm, ale asi jen tabulkově. Zkoušel jsem roztočit motor a dát výchylky (všechno v ruce), no a serva žádná sláva. Tím začnu, pak se uvidí.
to BOSS8, co to je za diverzní stroj??? Tlačná vrtule a snad ještě výklopná??? A co to druhé, to je samá balsa? Asi ten svůj stroje, jestli ho rozlítám, vyzbrojím nějakým Schwarzlosse 8,0mm
, nebo něčím podobným.
to BOSS8, co to je za diverzní stroj??? Tlačná vrtule a snad ještě výklopná??? A co to druhé, to je samá balsa? Asi ten svůj stroje, jestli ho rozlítám, vyzbrojím nějakým Schwarzlosse 8,0mm
Hitec Aurora 9X
Ten vzadu je Leguánův EPP Fototroň alias létající umělcovo oko
Ten v předu je moje závodní břitva , ocas balsa+překl , trup uhlí a papír, křídlo polystyren eps a papír. Po loňském neúspěchu s bachratým érem který neletělo proti větru ani na motor, jsem to letos pojal aerodynamicky - vše schovat za vrtulový kužel
pro inspiraci jsem šel do kategorie létajících košťat F3x - proto jsem výsledek pojmenoval Vě3k (čti Větřík)
Pokud se mi podaří vychytat masařky a hlavně, to do závodu nerozbít, tak myslím že to bude konkurenceschopné - dá se s tím snad i doletět do termiky, ne jako s minulým strojem (ten byl o modlení aby byla termika v okolí 50ti metrů od místa startu
) .
Ten v předu je moje závodní břitva , ocas balsa+překl , trup uhlí a papír, křídlo polystyren eps a papír. Po loňském neúspěchu s bachratým érem který neletělo proti větru ani na motor, jsem to letos pojal aerodynamicky - vše schovat za vrtulový kužel
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Když už to moc nelétá, tak dám aspoň fotku pro zastrašení soupeřů
http://daf64.rajce.idnes.cz/2010-03-27/#100_1072.JPG
http://daf64.rajce.idnes.cz/2010-03-27/#100_1073.JPG
http://daf64.rajce.idnes.cz/2010-03-27/#100_1072.JPG
http://daf64.rajce.idnes.cz/2010-03-27/#100_1073.JPG
Hitec Aurora 9X
Nad lesíkem to trochu nosilo
ale tak slabě, že prolétající káně hodilo jen dva okruhy a šupajdilo do pryč, éro se ale udrželo což mě těší
Včera přinesl Honza videa z nového fotoroně - na několika z nich je vidět deproňák v akci , krásný záběry z výšky na kroužícího větráčka. 
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
No já se sice vytahoval fotkama, ale vzhledem k tomu, co to předvedlo ve vzduchu, tak jsem to rozprvočiniteloval
. Mám oddělenou gondolu, vyházené vnitřnosti, budu kuchat motýla (tedy koérmidla, nikoliv Emanuela), abych ho přehodil na novou trubku a upravil geometrii. No jinak v nejhorším opět osadím starý trup
.
Hitec Aurora 9X
Dostal jsem se pracovně do Jihlavy a musel jsem navštívit zdejší prodejnu Kostky. S hrůzou jsem zjistil, že serva HD 1440, která jsem do tuningovaného éra dal, nemají krouťák 1 kg/cm, jak mi tvrdili na Model Hobby veletrhu, kde jsem je koupil, ale pouhých 0,6 kg/cm při 6V. Jestliže mi BEC z reglu pouští jen 5,0V, tak to má krouťák jen asi půl kila. To možná byl můj problém. Dám tam s těžkým srdcem zpátky staré dobré, ale 8-mi gramové HS-55ky. Tak to nebude 482g, ale 490. I tak jsem si hmotnostně polepšil, a dost výrazně.
Hitec Aurora 9X