Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od psena »

Uff to je docela hruza, zrovna vcera vecer pri litani jsem nad podobnou situaci premyslel, protoze tam taky chodili pejskari a rikal jsem si, ze jeste nejsem tak daleko abych dokazal nejak smysluplne mluvit pri letu, zatim se plne dokazu koncentrovat pouze na let. Takze bych se s majitelem tezko domlouval, nebo ho nejak duraznejsi zadal.
Premyslim, ze si nekde blizko koupim svou louku a dam tam samozrejme zakaz vstupu.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od pkotatko »

Chodím zásadně lítat na letiště. Takovouto zkušenost mám jem jednu a stačito mi to. Na heli se neco po.... a musel jsem sice řízeně ale okamžitě dolu. Málem jsem trefil pejskaře co tam mezitím přišel očumovat.
Neviděl jsem ho.
Od té doby i s prťousem jsem jezdil na 50Km vzdálené letiště. Stálo mi to za to. Později se naskytla možnost nově zbudovaného letiště, které mám 5 min jízdy autem. Bohužel i tam si někteří členové berou psy, nechápu to.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
martys

#78 Příspěvek od martys »

ti psi jsou fakt riziko, chodím v Praze na tři místa:
jedno je letiště Slatina, druhé Jarov na kopci a pak pole za barákem, ale všude se psi mohou vyskytnout :( i když na Slatině nejmíň..
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od pkotatko »

Problém je v tom, že blbej pes, byť nehlídanej páníčkem z toho průser mít nebude. Ty jo.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od gamer007 »

Kenny s tou holčičkou docela pešek co :lol: , škoda že tě to takhle vyvedlo z míry. No já mám taky docela karamboly. Včera jsem si spojil dva tříčlanky do 500 a místo toho abych pak zapojil baterky do reglu, spojil jsem je.... šlupka jako blázen, konektory 4mm se úplně roztekly a baterky (Rhino 3S 2250mAh 25C) jsem dneska v MT testoval a jsou měkký jak moje hov... Další moje blbost dnes, zapojil jsem u pětikila baterku s nasazeným držákem listů :cry: Fakt debil, někdy dělám opravdu hovadiny, jedno ze serv přestalo úplně chodit, takže jsem to doma rozebral a naštěstí byl jen zaraženej pastorek motůrku serva...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
martys

#81 Příspěvek od martys »

no ten pejsek by z toho teda průser měl taky, pokud by mi po heli skočil, když už bych musel dolůů :(

Každopádně uznávám, lepší je se střetu s pejskem vyhnout i když úplně vyloučit to nejde, bohužel 8O
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
lefty
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od lefty »

Mě zase rozptýlilo minulý víkend projíždějící auto .Letím normálně průlet s výkrutem a v tom na mě (asi známej ) z dáli zatroubil, jedním okem sleduju helinu, druhým mrknu po autu, no a mozek to vyhodnotil po svém- narval jsem to do země. :( . Se mi nějak nedaří, vloni 1 rána za celej rok, a letos už druhá za měsíc. :cry:
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
Drop

#83 Příspěvek od Drop »

lefty píše:Mě zase rozptýlilo minulý víkend projíždějící auto .Letím normálně průlet s výkrutem a v tom na mě (asi známej ) z dáli zatroubil, jedním okem sleduju helinu, druhým mrknu po autu, no a mozek to vyhodnotil po svém- narval jsem to do země. :( . Se mi nějak nedaří, vloni 1 rána za celej rok, a letos už druhá za měsíc. :cry:

To se stává, nevěš hlavu, já to už letos skládal 4 x :roll: :lol:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Drop

#84 Příspěvek od Drop »

gamer007 píše:Kenny s tou holčičkou docela pešek co :lol: , škoda že tě to takhle vyvedlo z míry. No já mám taky docela karamboly. Včera jsem si spojil dva tříčlanky do 500 a místo toho abych pak zapojil baterky do reglu, spojil jsem je.... šlupka jako blázen, konektory 4mm se úplně roztekly a baterky (Rhino 3S 2250mAh 25C) jsem dneska v MT testoval a jsou měkký jak moje hov... Další moje blbost dnes, zapojil jsem u pětikila baterku s nasazeným držákem listů :cry: Fakt debil, někdy dělám opravdu hovadiny, jedno ze serv přestalo úplně chodit, takže jsem to doma rozebral a naštěstí byl jen zaraženej pastorek motůrku serva...

Tak to se ti vážně lepí smůla na paty, takhle poslat 2 baterie do záhuby :roll: moc nepotěší, někdy si člověk řiká, jestli je to vůbec možný, co sám dokáže vymyslet a posrat :lol: :lol:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Ricos

#85 Příspěvek od Ricos »

Tak já také přidám nemilou zkušenost se psem, která mě potkala teď o víkendu. Létám si na louce za vesnicí a sousedum utekl vlčák zabiják. Když došel až ke mě a ze zadu na mě vyštěkl, tak jsem se lekl a heli jsem pohřbil pod zem. V tahu listy, hlavní kolo, převod kardanu a vrtulka (předběžně vyhodnocené škody)...:-(
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od gamer007 »

Drop píše:
gamer007 píše:Kenny s tou holčičkou docela pešek co :lol: , škoda že tě to takhle vyvedlo z míry. No já mám taky docela karamboly. Včera jsem si spojil dva tříčlanky do 500 a místo toho abych pak zapojil baterky do reglu, spojil jsem je.... šlupka jako blázen, konektory 4mm se úplně roztekly a baterky (Rhino 3S 2250mAh 25C) jsem dneska v MT testoval a jsou měkký jak moje hov... Další moje blbost dnes, zapojil jsem u pětikila baterku s nasazeným držákem listů :cry: Fakt debil, někdy dělám opravdu hovadiny, jedno ze serv přestalo úplně chodit, takže jsem to doma rozebral a naštěstí byl jen zaraženej pastorek motůrku serva...

Tak to se ti vážně lepí smůla na paty, takhle poslat 2 baterie do záhuby :roll: moc nepotěší, někdy si člověk řiká, jestli je to vůbec možný, co sám dokáže vymyslet a posrat :lol: :lol:

Taky jsem si cestou z letiště nadával do kreténů a že co se vůbec do toho seru, když neumim ani zapojit baterku. Je to škoda, maj teprve asi 20-30 cyklů, v MT jsou do 4.min docela v poho, pak měknou nehorázným způsobem, jěště že to nejsou nějaký hyperionky :wink:

Stalo se vám taky někomu, že jste zapojili baterku s nasazeným držákem listů? To je dobrá prasárna co? :roll:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
2lizard

#87 Příspěvek od 2lizard »

gamer007 píše:Stalo se vám taky někomu, že jste zapojili baterku s nasazeným držákem listů? To je dobrá prasárna co? :roll:

Neboj, nejsi v tom sám - už se mi to také stalo a ne jednou, ale nic se nestalo, jen si kapánek zavrčeli serva.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Mikelo

#88 Příspěvek od Mikelo »

Pokud umí rádio 3 letové režimy, není nic jednoduššího, než ten první nakřivkovat jen na rozjezd a skladování.
Kenny McCormick

#89 Příspěvek od Kenny McCormick »

lefty píše:... z dáli zatroubil, jedním okem sleduju helinu, druhým mrknu po autu, no a mozek to vyhodnotil po svém- narval jsem to do země.

Tiez sa cely cas zamyslam nad tym, ako sa to mohlo stat, ze som stratil kontrolu. Zrejme musi byt clovek neustale v strehu, staci sekunda a ...

gamer007 píše:Taky jsem si cestou z letiště nadával do kreténů a že co se vůbec do toho seru, když neumim ani zapojit baterku.

S baterkou mam tiez mensiu nehodu:
V Tx pouzivam Rhino LiPol2620mAh 3S, jeden den som dobijal vsetky baterky ako pripravu na druhy den a kedze som uz starsi, Alzheimer je moj kamarat a so Sklerozou si zacinam tykat, na druhy den som zabudol ci som tu do Tx nabil... No co, zmeram multimetrom, prilozim tie ihly na konektor na baterke co ide do Tx, pozrem display, cisla sa objavili a vynulovali - nevedomky som jednou ihlou pohol a spojil s druhou. Baterka zadymila, zasmrdela, konektor sa roztopil...
Zmeral som napetie na servisnom konektore, clanky rozhadzane ale nie celkom vybite. Vymenil som konektor a vyskusal nabit - Ide! Zmeram napetie po nabiti - drzi! Hura...
Lenze tesil som sa predcasne, luci sa, pomaly odchadza, skor sa vybija, ale nie zas kriticky, pod zatazou sa dva clanky vybijaju rychlejsie, stale kontrolujem, aby sa "nieco" nestalo. Momentalne su 4,06/3,94/3,93
Objednal som novu /je len na poste v HC, ktovie kedy pride, nad europou lietadla nelietaju/, no tak nemam momentalne velmi na vyber, lietat s tou alebo nelietat vobec. Tak riskujem...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
1ondra9

#90 Příspěvek od 1ondra9 »

Mikelo píše:Pokud umí rádio 3 letové režimy, není nic jednoduššího, než ten první nakřivkovat jen na rozjezd a skladování.

ano takhle to praktikuju taky a zatim pohoda hudba - jen bych poprosil o vysvětlení toho skladování -jen na rozjezd a skladování

Proč bych si měl vytvářet a křivkovat nový let. režim pro skladování ?? to nějak nechápu - možná to má nějakej smysl ale - no prostě netušim a nemlaťte mě :)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“