OrangeRx Futaba FASST
- RomanSadilek
proháněl jsem Orange ve Flashi, kde byla dřív Futaba 6008 a fungovalo to naprosto stejně.
Nejdřív jsem si ale myslel, že pomeranč ani fail safe nemá, nakonec jsem vyguglil návod a tam píší, jak jej na příjímači aktivovat - po zapnutí RX a TX nastavit polohy serv, kde má být failsafe a stisknout bindovací tlačítko - zelená led poblikne a hotovo.
Nejdřív jsem si ale myslel, že pomeranč ani fail safe nemá, nakonec jsem vyguglil návod a tam píší, jak jej na příjímači aktivovat - po zapnutí RX a TX nastavit polohy serv, kde má být failsafe a stisknout bindovací tlačítko - zelená led poblikne a hotovo.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
LV píše:Celeron píše:sramy píše:Hořejší doporučuje vypnout Fail Safe ve vysílači, proti kmitání serv.
Můžeš ho vypnout dle návodu i na přijímači.
To muzu zkusit vypnout. Ale serva nezakmitavaj, jen regl. Ani nevim, jestli je ted na prijimaci Fail safe aktivni ci ne. A propo, 2.4 Fastova R6008 ma Fail safe nebo ne? Kam ja zasel od ni ten navod.![]()
![]()
Jirka
Chyba nebude v prijímači, skôr v regulátore.
Spatne ctes, na original Futabu R6008 to nedela...
jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Zbynass1 píše:Nejspíš to dělá failsafe, který se dle FRSKY návodu musí vypnout v rádiu! Orange používá failsafe jinak než Fasst, tzn. buď je zapnutý na poslední známou polohu nebo na předvolenou polohu, která je ale uložená v přijímači, oproti tomu fasst, jestli jsem to správně pochopil, pokud je zaplý na předvolenou polohu má tuto uloženou v radiu a čas od času pošle tuhle informaci do přijímače, frsky-orange neví co s tím a to jsou ty výpadky. Toš to prubni a dej pak vědět, každopádně tahle informace se nachází v kterékoliv brožuře k frsky-orange přijímačům. Já mám Orange dva a s 1,2m elektorletem odzkoušené do nevidím, bez jakéhokoliv filtru, kondenzátorů, feritů a pod.
Mas recht! Dnes jsem laboroval a uz je pokoj. Krok 1. vypnout FS v Orange. (staci znova sparovat). Krok 2. vypnout FS v FX30. V ni jsou FS dva, prvni asi jak ma reagovat pri vypadku signalu a druhy, jak ma reagovat pri poklesu baterek v RX. Aspon to tak chapu, mozna blbe.
Jirka
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, neporovnaval uz nekdo nahodou Orange a Futaba prijimace z pohledu pri jak nizkem napeti jeste funguji. Nekde jsem cetl, ze Orangeprestava fungovat pri vyssim napeti nez Futaba. Meril to uz nekdo? Netusite. Muzu to samozrejme v amaterskych podminkach overit, ale proc delat neco co uz nekdo udelal. Diky
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
kratas píše:Zdravim, neporovnaval uz nekdo nahodou Orange a Futaba prijimace z pohledu pri jak nizkem napeti jeste funguji. Nekde jsem cetl, ze Orangeprestava fungovat pri vyssim napeti nez Futaba. Meril to uz nekdo? Netusite. Muzu to samozrejme v amaterskych podminkach overit, ale proc delat neco co uz nekdo udelal. Diky
Me jde Orange na laboratorni zdroj az do 2,8V pak zhasne zelena. Jenze kolem tomhle napeti jsou serva naprostej lenochod. Kdyz se napeti zvysi asi o 0,2V tak se zase chytne. Na 3,3V se chova naprosto mravne. Takze je nadeje, ze by mohl prezit i zkrat jednoho clanku v baterce. To Hitec, co jsem mel driv, naskaka serva na doraz a uz se reje zemegule.
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem byl prohnat malyho akrobata na cudak a zase nahodne radil motor. No zapomel jsem na FX30 vypnout FS.
Trochu me prekvapilo, ze servo cuklo tolik, ze to bylo v otackach cudaku docela slyset. Na elektre to vypadalo na jen velmi kratkou zmenu, predpokladal jsem, ze na ni cudidlo vubec nezareaguje.
Jirka
Jirka
zdzd píše:Pak tedy není kompatibilní...PH píše:Neumí zpracovat FS z Tx.
Ale zas pre tých čo FS chcú mať nastavený (t.j. nenechať aj servá okrem plynu náhodne nastavené v Hold), a majú slabšie vysielače, či dokoca v porovnaní s menšími originál príjmačmi čo majú FS len na plyn , to oproti originálu MÁ FailSafe..
To že niečo treba nastaviť, hádam nie je problém - veď u tých čo FS majú, tiež treba niečo nastaviť, aj keď inak ako pre tento.
coro píše:zdzd: vraj to je v manuáli napísané a pri správnom nastavení to neblbne.
Takže to neberiem ako chybu - ani originál by nefungoval pri zvolenom inom režime FASST MULT versus FASST7 a podobne.
Tam je jediný rozdíl.
Pokud zapomeneš a přepneš ze 7 na multi, tak to nefunguje.
Pokud nerespektuješ nastavení FS pro "čínský" RX tak to funguje, ale blbě.
(objednal jsem si jich šest, nandám to místo originál sedmiček do lodiček, autíček....a po čase napíšu)
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:Z kontextu jsem pochopil, že dáváš do akrobata na 6,5ccm motor čínský "přijímač FUTABA"??
Zkušenosti zatím OK??
Jo, je to staricka M2 Atlas. Planek vysel tak nekdy na zacatku 70 let. Puvodne to bylo na 3,5, ale byl to lenoch a tak dostal vloni APC s mufflerem a ted je z toho raketa. Lital jsem s tim Orangem 7 letu, obcas i dost stratosferu a dalku a zadny problem. Pri jednom pruletu dosla stava a sedal jsem s tim asi 300 m daleko a taky dobry. Je to opravdu dost rychly a naky cuknuti serv by se muselo projevit a opravdu nic. Je to takova testovaci masina s levnym vybavenim prave na zkoumani nejistych prijimacu. Ani se nebudu sirit, co je v tom za serva, abych nebyl oznacen za silence a dobrodruha.
Jirka