Epoxy chs 1200

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vidlák

Re: Epoxy chs 1200

#76 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
na krabičce je jen epoxy 12 min a obě složky jsou pěkně tekuté. V návodu je čas 12 min pro vytvrzení při pokojové teplotě a plná pevnost spoje po 4 hod. Tak snad bude držet. Zkoušel jsem lepit a drží.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od jyrry »

Tak to s Epoxy 1200 má pramálo společného... :roll:
jyrry.webnode.cz
Vidlák

#78 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím,
tak jsem ještě zjistil, že je to dvojsložkové lepidlo vyrobené v USA určené k lepení kovu, dřeva , většinu plastů, keramiky a laminátů. Co jsem zkusil slepit, tak opravdu dobře drží. Tak doufám ,že se u něj nějak neprojeví stáří.
zdzd

#79 Příspěvek od zdzd »

Vidlák píše:Zdravím,
tak jsem ještě zjistil, že je to dvojsložkové lepidlo vyrobené v USA určené k lepení kovu, dřeva , většinu plastů, keramiky a laminátů. Co jsem zkusil slepit, tak opravdu dobře drží. Tak doufám ,že se u něj nějak neprojeví stáří.

A co s tím chceš vlastně lepit? Doufám, že ne ten tuhý potah na polystyren.
Vidlák

#80 Příspěvek od Vidlák »

Zdravím , zatím jsem zkoušel lepit dřevo na dřevo a laminovat.
zdzd

#81 Příspěvek od zdzd »

Vidlák píše:Zdravím , zatím jsem zkoušel lepit dřevo na dřevo a laminovat.

To je lepidlo. Lepidlo na lepení. Ne na laminování.

Ale hlavně - tuhý potah na polystyren nemůžeš lepit něčím s tak krátkou dobou tuhnutí. Nestihneš to.
Vidlák

#82 Příspěvek od Vidlák »

Já o tom vím, že je to lepidlo. Mě šlo hlavně o to, jelikož je dost staré, jestli se za tu dobu změnily vlastnosti tak, že už není dobré ho používat.
Austria-P

#83 Příspěvek od Austria-P »

Zdravim,
jen tak na doplneni bych se chtel kratce jeste vratit k uplne prvnimu dotazu v tomto tematu, tykajici se davkovani Epoxy 1200 a tuzidla. Maketar p. Fencl, popisuje v RCR 10/2013 s.63 jednoduchy a prakticky zpusob davkovani podle nasledujici citace:
"Osvedcil se mi zpusob spravneho natuzeni maleho mnozstvi lepidla Epoxy 1200, ktere pouzivam roky i v pripade lepeni mensich ploch, kdy do vicka od pivni lahve s vyjmutym tesnenim naliji takove mnozstvi pryskyrice, aby jeji hladina byla asi milimetr pod hranou vicka. Kapatkem pridam osm kapek tuzidla P2 a opatrne promicham. Takto se da natuzit i polovicni mnozstvi lepidla bez obav, ze spravny pomer pryskyrice a tuzidla nebude dobry."
Osobne bych jeste na tezsi podlozku nalepil magnet a vicko s lepidlem prilozenim takto fixoval. To by umoznilo snadnejsi praci, kdy se napr. v jedne ruce drzi lepeny dil a druhou se davkuje lepidlo z takto "znehybneneho" vicka. Odbornici na lepidla jiste poradi o mozne nahrade tuzidla P2 napr. P11 nebo jinym.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od AR1 »

Našel jsem někde na netu návod na jednoduché míchání. Naberu do malé stříkačky (protože je cejchovaná v ml) přesné množství a k tomu dokapu. Někde sem našel počet kapek na ml - myslím, že to tak bylo, už jsem dlouho nic s Chs 1200 nelepil.
To víčko se mi nelíbí, sám to používám a mám vždycky prsty od lepidla i při menším množství, prostě jak se to míchá, tak to víčko je malinký. Už to používám je pro vteřiňák, který si tam odkápnu.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Austria-P

#85 Příspěvek od Austria-P »

to AR1:
i kdyz uz s chs 1200 nelepis, ma ten popsany zpusob od p. Fencla doplneny o tu podlozku s magnetem proti tvemu popsanemu zpusobu dve logicke vyhody:
- tim ze vicko je "upevneno" magnetem drzis vse pri davkovani a michani jen za tu podlozku (muze byt vetsi nebo mensi) a tim se prsty vubec do styku s lepidlem nedostanou
- vicko se jednoduse pak po praci vyhodi odloupnutim treba sroubovakem do kose, protoze je prakticky zadarmo (vezmes pak nove), kdezto strikacku musis vycistit (nebo jich mas tolik a vyhazujes je?)
Tvuj zpusob s odmerovanim ve strikacce, cistenim atd. je uz pro me skoro Doktorarbeit.

P.S. pro vterinove lepidlo (a i jine v malem mnozstvi, napr. michani 5 min Epoxy) mam lepsi zpusob: na nejakou podlozku nalepim proste sirsi malirskou maskovaci pasku a na tu kapnu lepidlo. Paskou lepidlo NEPROSAKNE. Po praci jen pasku strhnu a zahodim. Tot vse.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od AR1 »

Samozřejmě že je vyhazuju, jak jsi přišel na čistění? Jedna nestojí ani korunu, asi 80 halířů.
Víčko má na výšku asi 6mm a míchá se v něm prostě blbě. Používám na epoxy v těch dvoutělových stříkačkách když ho chci jen malinko.
V čem je lepší na vteřinák kapat pásku než do kápnout do víčka nechápu, a ani nechápu co tě vede k příspěvku - mám lepší způsob. Tak nějak je mi vcelku jedno kam si kdo vteřiňák kápne a ještě přemýšlet kdo kam líp??
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Austria-P

#87 Příspěvek od Austria-P »

Kazdy pouziva ten zpusob, ktery mu nejlepe vyhovuje.
Lark

#88 Příspěvek od Lark »

Injekcni stříkačky vůzných velikostí i tvarů, používám už dlouho bez nejmenších problémů. V lékárně je koupím za pár šušní, a když doslouží jednoduše jí zahodím. Pro tu pryskyřici na lepení malých věcí, ti stačí 2ml, na hubici si třeba ze smršťovačky udělej zátku a nemusíš nic čistil ani zahazovat. Jednoduše si do ní natáhneš pryskyřici a můžeš jí v ní skladovat až do spotřebování. Když dojde, jednoduše jí znova naplníš. Chce to jen po použití otřít hubici a nasadit krytku. Tenké "inzulínky" pouzívám i na vazelínu, abych se nemusel patlat s velkou tubou. Zrovna tak používám stříkačky i na míchání malého množství 2K barev, a ty po použití stačí propláchnout ředidlem a vytřít hadrem. Chce to jen na každou složku používat samostatnou stříkačku a ještě jednu na ředidlo.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od jyrry »

Pro mně je momentálně :mrgreen: nejlepší toto:
epoxy.jpg
Pro 5-30min. lepidla používám vyřazená CD, po násobném a oboustranném použití vyhazuji. Na míchání např. Letoxitu mám hromádku Kindervajíček, stojánek jim tvoří kryt od jakéhosi spreje kam to kindrvejce akorát pasuje; na odměřování množství mám digiváhu z ebay s rozlišením 0,1g.
jyrry.webnode.cz
Lark

#90 Příspěvek od Lark »

Pro malé množství L285 používám taky vážení a kelímky od smetany do kafe. Ještě když jsem makal, tak jsem si jich od kolegů nasbíral plný pytlík a už z nich žiju několik let. Když míchám čistý epoxid, zbytek nechám zatvrdnout a kelímek používám opakovaně. Když přidávám microbalony, nebo jiný plnič, někdy je vytřu hadrem, nebo vyhodím.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“