FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: FPV Raptor - ako stlmiť vibrácie do kamery
kdyby nekdo chtel muze kritizovat 
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
František Koudelka píše:Tak sem ten podvozek dal do kupy, zadni kolecko je riditelne, da se s tim v pohode jezdit a ridit po travniku..ne zrovna golfove hriste ani to nebylo posekane...mam za sebou vic jak deset startu a pristani, nektery starty byly takovy skakavy, ale v mistech kde sem startoval je hriste vlnite a ja toho moc ze zeme nastartovano nemam, ale nektery uplne krasny, pristani taky, nektery trochu tvrdsi, podvozek porad drzimam trochu strach aby se to neohnulo, na pohled je to takovy vselijaky, ale funkcne to vypada dobre, letadlo ani pri plnem vykonu nema nejmensi snahu se prevracet na cumak, pri rozjezdu se krasne odlepi ocas a pak staci je lehce pritahnout a je hned ve vzduchu
hod fotku toho podvozku a pokud možno video startu a přistání? díky
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Fotky jsou v prispevku nahore, nebo mam vyfotit jeste neco? Videa mam, ale jen z modelu, takze neni videt na kola, pristava to dobre, ale ty draty me pripada ji takovy chatrny, jako, neohyba se to, ale premejslim ze jeste upevnim nejakou vyztuhu, od kola, dopredu na cumak, a dopredu bych dal kulicku a plastove ocko z vrtulniku, fungovalo by to pak jako kloub, kola by se nemohla ohnout dozadu ale nahoru uz jo a pekne by to tlumilo nerovnosti, ale i tak je to pouzitelne, mam minimalne 15, mozna 20startu a pristani s tim podvozkem na neposekanem hristi 
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Tak hod fotku z vnitřku jak to máš zpevněné?
Robbe FutabaFX 20
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
vsak tam je, ta posledni, drat je pripaskovan k te vyztuze uvnitr trupu a pro jistotu jsem tam dal jeste jeden dozadu, aby se nezlomila ta vyztuha, mohl sem to ohnout sirsi, aby to drzelo jakoby vice v krajich, ted teda neni pocasi na letani, ale naohybal sem si dneska v praci ze staryho dratu padel z vrtulniku jeste jednu vyztuz a to bych chtel zkusit dat zepredu ke kolu, neco jako MC person u auta, akorat nevim jak to upevnit na trup, asi bych jen provrtal dirku a púrostrcil, myslite ze to ten pals udrzi, tam bude jen tah, zadne namahani na ohyb a tak, myslim ze by se to dost zpevnilo, pak jeste sem prochazel tema u funcubovi a tam si davali ruzne pruziny aby se ty kola tak nerozjizdely, tak mozna jeste to, ale ty predni vyztuze bych zkusil jako prvni
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Takhle bych to nejak chtel, provrtat do trupu diru z kazde strany, prostrcit tam to tahlo a pak pomoci elektro svorkovnice spojit s dratem na kterem drzi kolo, nevim zda to vydrzi kdyz to je tak prostrcim do toho trupu, chtel sem tam dat kulicku a ocko z heliny, ale nenasel sme vhodne na co by me zase pasovalo tahlo a myslim ze s tou kulickou by to bylo v tom miste vice namahane, takhle to asi bude lepsi, jako ten podvozek zatim funguje tak jak je, ale nelibi se mi jak ty kola kmitaji dopredu a dozadu, myslim ze casem by se to stejne ohnulo
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
myslím že to chce jěšte vyztužit protože ted je to chycený jen k překližce která je chycená pár vrutama ty musíš po každým letovým dnu dotahovat rády se povolujou
Robbe FutabaFX 20
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Aha, to teda zkontroluju, nic sem nedotahoval a to uz mam dost letu za sebou, radeji zkontroluju, v te preklizce to drzi dobre, ale jak sem psal, mam trosku obavu, jak se to vyvraci dozadu, proto bych tam dal jeste ty vyztuhy jak je to na fotce, akorat teda nevim jestli to bude dostacujici jen prostrcit do toho plastoveho trupu, ale myslim si ze tam bude sila minimalni, nahrozi tam zadny ohyb ani nic, jen namahani na tah, mozna tlak
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec to udelam asi jinak, napadlo me tak jak mam ted ten drat, na kterem drzi kola, prostrcen skrz trup, tak udelat jeste jeden, ale uz uvnitr bez ohybu, jen prostrcit skrz, az vzadu, kde konci ta preklizka, tam opet pripaskovat a na kazde strane ohnout dopredu a spojit s prednim podvozkem co drzi kola, kola by se tak nemohly pohybovat dopredu a dozadu, ale protoze by byl drat na pevno chycen k preklizce bude i nest cast vahy modelu, takze podvozek bude tvrdsi, ty predni vyztuhy by sice omezily pohyb kol vpred a vzad, ale vaha jako takova by zustavala jen na tom dratu co drzi kola, takhle budou nosne obe casti, asi to zkusim takhle
, jinak asi dalsi vyhoda tohoto uchyceni k te preklizce je ta, ze na preklizce je baterie, takze vlastne preklizka uz pak drzi jen vahu modelu, bez hmotnosti baterie
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Tím to vyytužíš je to dobrá myšlenka ale jěště bych vyztužil i tu překližku a to bud podlepením další překližky nebo do rohů dát lišty ale bylo by lepší podlepit další překližku a proříznout díry na baterku je tam kde máš pásek držící baterku
Robbe FutabaFX 20
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
No, ono taky, ja uz mam hmotnost ted 1300g, vcetne baterie a toho podvozku, mam obavu ze uz ted bude teziste moc vepredu, ale letal sem tak, ty dve vyztuhy navic uz pridaji jen asi 15g, lepit tam jeste dalsi preklizku, no nevim... je mi jasne ze tim pevnejsi tim lepsi, ale aby to pak vubec letelo, jak tezky to mate vy?, jak resite teziste, kdo mate FPV?
jinak udelal sem dneska jednu stranu, te vyztuhy, ale nemam drat vcelku, pouzil sem stary drat padel z vrtulniku, ten drat na kterem drzi kola ma prumer 2.5mm, drat padel bude mit tak 1.5, ale premyslim jestli mam nechat jen ten slabsi a kazdou stranu zvlast a nebo koupit jeste jeden drat 2.5 a udelat to cely vcelku, bylo by to asi lepsi, pevnejsi ale zase tezzi...dratu na padla mam dost, asi to udelam tak a uvidim
jinak udelal sem dneska jednu stranu, te vyztuhy, ale nemam drat vcelku, pouzil sem stary drat padel z vrtulniku, ten drat na kterem drzi kola ma prumer 2.5mm, drat padel bude mit tak 1.5, ale premyslim jestli mam nechat jen ten slabsi a kazdou stranu zvlast a nebo koupit jeste jeden drat 2.5 a udelat to cely vcelku, bylo by to asi lepsi, pevnejsi ale zase tezzi...dratu na padla mam dost, asi to udelam tak a uvidim
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
kolik že máš rozpětí? jestli 2 metry tak neřeš 2 kila co sem měl já
Robbe FutabaFX 20
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Mam 1.6 Dneska sem udelal tu druhou vyztuz, jenze jak sem ohejbal ten konec u kola tak se me to ulomilo, tak sem to musel o kousek zkratit a tak u jednoho kola je to kratsi a u jednoho delsi, ale to uz je asi jedno, hmotnost asi OK, ale kdyz to ted chytnu v miste kde je v kridle ta vyztuha tak se to nepatrne prevraci na predek, ale ne moc, za letu, jeste bez podvozku sem mel spis problem to dostat dolu muselsem hodne potlacovat vyskovku, zkusim to jak to poleti, ale ted prsi 
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak davam fotky jak to teda mam udelany, akorat jak uz sem psal, ta jedna vyztuz je malicko kratsi, rpotoze se me to ulomilo jak sem to ohybaj, az pojedu do modelarstvi tak si koupim drat a kdyz to bude dobry udelam to z jednoho kusu cely, pro obe strany, je dost vitr, tak nevim jestli to dnes vyzkousim, mozna vecer, pokud bude pritelkyne ochotna me naotcit tak dam video startu a pristani 
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
aspon video z klicenky, je tam i pojizdeni po trave, to sme letal jeste bez tech vyztuh, tak jak je to na prvnivh fotkach
http://www.youtube.com/watch?v=ZHCH9Dw6YnM
http://www.youtube.com/watch?v=ZHCH9Dw6YnM