opravdu je takový problém vyjádřit se bez vulgarismů?TERAZKY píše:Pozerám, že kvalita išla pekne po prdele.... Toto sa mi stáva u Reicharda, no tam je iná cena
ION
Re: ION
njn problém je dneska to kolik je opravdu "modelářů" za tohle nemůže Paláček ale výrobce spojek (co je moje info)
proto třeba Leoš přešel na své nebo to řeší jinak
dlouhodobě pokukuji po velkém IONovi ... no uvidíme :-d
proto třeba Leoš přešel na své nebo to řeší jinak
dlouhodobě pokukuji po velkém IONovi ... no uvidíme :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Modelari sme, ale kde planzetu zohnat ked p.Palačka nekomunikuje..
Zatial som to riesil naletovanim husenky cinu na hranu planzetky a jemnym dobrusenim.
Chcel som vyskusat i tuto metodu no mam strach
Citácia z diskusie mojehobby:
Ono to opravdu chce vyrobit presnu spojku na tieto miery 10,35(10,25)x1,22x140mm Tieto miery mi sedia z jemnim dobrusenim bez vole..
Zatial som to riesil naletovanim husenky cinu na hranu planzetky a jemnym dobrusenim.
Citácia z diskusie mojehobby:
Jenom malá poznámka ke spojení křídla. Iona nevlastním, tyto typy letadel nejsou moje "krevní skupina", ale závada ( i když by od výrobce samozřejmě být neměla) je lehce odstranitelná. Jedno řešení už někdo uvedl, já používám toto: Spojku lehce nahřát, přiložit na ní svíčku a nechat vytvořit voskový "film". Pak do pouzdra v jedné polovině křídla nanést epoxid(používám 1200), nanést i na polovinu spojky a zastrčit spojku do pouzdra. Otřít vytlačenou pryskyřici, nasadit druhou polovinu křídla(zatím bez epoxidu), srovnat a nechat zaschnout. Po zaschnutí vyndat tu "nenapatlanou" půlku křídla, vyčnívající spojku lehce nahřát (vosk povolí) a vytáhnout spojku. To samé pak opakovat na druhé křídlo. Pokud se epoxid řádně namíchá, tak životnost veliká a spojka perfektně sedí. Hlavně něco vložit mezi kořenové žebra, aby se to neslepilo (stačí igelit).
Ono to opravdu chce vyrobit presnu spojku na tieto miery 10,35(10,25)x1,22x140mm Tieto miery mi sedia z jemnim dobrusenim bez vole..
Naposledy upravil(a) slavoo dne stř 16.07.2014 13:49, celkem upraveno 2 x.
to byla reakce ne na tebe ...
já si dokonce tu pásovinu kdysi kupoval, podívám se doma jestli ještě něco nemám ale dávám tomu tak 5% míval to normálně na krámě Vaňouch
zkoušel si mu volat ?? psát emaily nestačí ...
já si dokonce tu pásovinu kdysi kupoval, podívám se doma jestli ještě něco nemám ale dávám tomu tak 5% míval to normálně na krámě Vaňouch
zkoušel si mu volat ?? psát emaily nestačí ...
SOVA is YouR CO-pilot
Jj, nevolal.. Na ty Emaily zjavne nereaguje.. Tak skusim..
fakt volej, má toho hodně a na emaily reaguje někdy s prodlevou .... ale po telefonu v pohodě
SOVA is YouR CO-pilot
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]
Opravdu strašný problém si planžetu dobrousit...!!!!![/quote]
To so robíš srandu
Za tie peniaze si mám niečo dorábať
Tiež si si prestrekoval za svoje peniaze blatník na aute na druhý deň
po kúpe

Opravdu strašný problém si planžetu dobrousit...!!!!![/quote]
To so robíš srandu
Tiež si si prestrekoval za svoje peniaze blatník na aute na druhý deň
po kúpe
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
jinak ta vůle co tam má slavoo je extrém, bývají menší
SOVA is YouR CO-pilot
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Ani som nechcel reagovať, no nedá mi to.
Bavíme sa o NOVOM výrobku, či už sa jedná o tom aute, alebo el. vetroni.
A za druhé sa vôbec nejedná o lacnú stavebnicu, ale práve naopak
V koncepcii PS - dýha je vyše 200Eur za holú 2metrovku teda dosť. Je jedna z najdrahších v čechách

Bavíme sa o NOVOM výrobku, či už sa jedná o tom aute, alebo el. vetroni.
A za druhé sa vôbec nejedná o lacnú stavebnicu, ale práve naopak
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Potom sa ale nečuduj, že ak nevyžaduješ kvalitu za svoje peniaze, Ti výrobcovia dajú "zožrať" hocijaký nedorobok.
Viac k téme nereagujem. Všetko je myslím jasné a niektorí sú i vo veci predpojatí.
Viac k téme nereagujem. Všetko je myslím jasné a niektorí sú i vo veci predpojatí.
Je pravda ze ked nieco k stavebnici je ma to byt i sucastou nejakeho vyrobneho planu (kvoty vykresu) ktory by "mal" vyrobca dodrzat. Ta spojka kridla planzekta je evidentne original vyrobok. Teda nie od vyrobcu JP Models. Cize vyrobca p.Palacka si mal rozmery puzdra zmerat a podla toho zvolit rozmer spojky. Vobec by mi nevadila keby bola treba dobrusit presne na mieru. Ale je to potom zbytocne otravovanie prave p. Palačku. Presne stymto som sa i ja stretol u Reicharda.
- boris
- Kontaktovat uživatele:
Na svém Ionu mám poškozenou levou polovinu křídla. Chtěl jsem po p. Paláčkovi, jestli by neudělal nové křídlo o větším rozpětí. Protože by to byl problém (chápu, že má technologii připravenou na rozpětí 2m), tak jsme se nakonec nedohodli. Já jsem zavolal panu Svobodovi, jestli by se nedalo použít křídlo z nějaké velké Optimy. Poslal jsem mu rozměry Iona a on mi k rozměrům trupu a výškovky doporučil a nakonec i vyrobil křídlo pro Optimu A123 (rozpětí 2,2m). Můj "kříženec" zatím neletěl, takže na letové výkony si ještě tak týden počkám (než usadím serva a napájím kablíky). Ale můžu porovnat kvalitu provedení křídla u Iona a Optimy A123. Křídlo u Optimy se mi jeví zpracováním mnohem lepší - spojka křídla jde natěsno, křidélka a klapky jsou na čepech a zavětrovaná (jinak to ani nejde - křídlo je v dýze, která je jen lakovaná). Ion má klapky a křidélka zavěšená na nažehlovací fólii, ale zase má pro serva vlepené plastové rámečky.
boris píše: Ion má klapky a křidélka zavěšená na nažehlovací fólii, ale zase má pro serva vlepené plastové rámečky.
Uvažuji o pořízení Iona a informace o tom, že má křidélka zavěšená na nažehlovací folii mě trochu vyděsila. Je to opravdu jen na té folii nebo je pod tím (mezi potahem a polystyrenem) nějaká pevnější tkanina, na které ta křidélka skutečně drží?