DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
omlouvám se za OT, zbyl mi ještě jeden ks http://www.water-buoy.com/ cena 350,- Kč + poštovné, podle toho zda na dobírku nebo převodem na účet.. Dovezl mi je kolega z Austrálie, v Evropě se neprodávají, měl jsem jich 12 kousků...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
-
Václav Procházka
texmur píše:no ještě ne ale mám to v úmyslu. Chtěl bych to ale napájet přímo z phantoma. Dá se někde v něm vzít 5V? (nebo ev 3,7V)?
když de to vyndá tak je to velké jak FPV vysílač
Externí dobíjení ANO, ale interní aku v trackeru ponechat, jinak by to postrádalo smysl.
Připojil bych si k napájení coptery, externí stabilizátor napětí, např. LM7805, abych nezaťěžoval vnitřní napájecí (5V) obvody.
Tyto obvody nejsou koncipované na externí napájení dalších obvodů.
http://www.elektroportal.xf.cz/index.ph ... bvodu-7805
trochu mě děsí že na to abych 20 min lítal musím mít nabíječku na:
1. Phantoma
2.FPV přijímač
3.GopRo
4.Tracker
5.(tužkové články do TX)
nechci být kaciř ale koupit dnes Visiona s baterkou navíc zdarma a k tomu za 300USD od Rotopixelu gimbal a je to za slušný prachy velmi kompaktní řešení pro takové to domácí poletování do 200m
1. Phantoma
2.FPV přijímač
3.GopRo
4.Tracker
5.(tužkové články do TX)
nechci být kaciř ale koupit dnes Visiona s baterkou navíc zdarma a k tomu za 300USD od Rotopixelu gimbal a je to za slušný prachy velmi kompaktní řešení pro takové to domácí poletování do 200m
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
texmur píše:trochu mě děsí že na to abych 20 min lítal musím mít nabíječku na:
1. Phantoma
2.FPV přijímač
3.GopRo
4.Tracker
5.(tužkové články do TX)
Není to tak hororké, Phantom + FPV = jeden kabel (pokud člověk není línej udělat tomu stejnej konektor)
GoPro + Tracker = obojí mini USB kabel
Nabíječka to zvládne jedna, nebo max. 2 (jedna modelářská a druhá jakákoliv USB)
texmur píše:nechci být kaciř ale koupit dnes Visiona s baterkou navíc zdarma a k tomu za 300USD od Rotopixelu gimbal a je to za slušný prachy velmi kompaktní řešení pro takové to domácí poletování do 200m
Pokud začínáš "na zelené louce", tak nepochybně.
no mám ale na mysli P2 a ten nabíječku nemá - je to jen vlastně adaptér. Takže na FPV musí být nabíječka např z P1
Také se chystám do P2 F305, budu jej kupovat pro někoho jiného za účelem natáčení záběrů jezer, rybníků a dalších vodních ploch, žádné dynamické létání, spíše pomalé ploužení po obloze. Co jsem ale v tomto vlákně nenašel a zajímá mě, jak tedy na P2 F305 funguje Zenmuse gimbal? Je možné, když prozatím nebude k dispozici gopro 3 do držáku nějak umístit třeba Mobius, že je to možné mechanicky, třeba na suchý zip to je mi jasné, ale myslím, jestli není funkcionalita Zenmuse gimbalu dále závislá na elektrickém propojení kamery a držáku? Je možné v P2 F305 vyměnit přímač za vlastní (Frsky D8R II plus), tak abch to mohl řídit vlastní vysílačkou? Používáte v P2 i vlastní baterie, případně jaké? Děkuji předem za odpovědi pro někoho možná na hloupé otázky. Koptéru létám a již jsem i tři poskládal, ale všechno to byla F450 s Nazou.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
holmer83 píše:Také se chystám do P2 F305, budu jej kupovat pro někoho jiného za účelem natáčení záběrů jezer, rybníků a dalších vodních ploch, žádné dynamické létání, spíše pomalé ploužení po obloze. Co jsem ale v tomto vlákně nenašel a zajímá mě, jak tedy na P2 F305 funguje Zenmuse gimbal? Je možné, když prozatím nebude k dispozici gopro 3 do držáku nějak umístit třeba Mobius, že je to možné mechanicky, třeba na suchý zip to je mi jasné, ale myslím, jestli není funkcionalita Zenmuse gimbalu dále závislá na elektrickém propojení kamery a držáku? Je možné v P2 F305 vyměnit přímač za vlastní (Frsky D8R II plus), tak abch to mohl řídit vlastní vysílačkou? Používáte v P2 i vlastní baterie, případně jaké? Děkuji předem za odpovědi pro někoho možná na hloupé otázky. Koptéru létám a již jsem i tři poskládal, ale všechno to byla F450 s Nazou.
Vlastní barerie v P2 nepoužiješ, mají speciální čip - více info zdehttp://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?s=395832697d9c01d1ea834801c5b25a53&t=2085480&page=20
jinak Zenmuse gimbal je pouze na GoPro, je na ni totiž přesně vyvážen, takže nelze použít na nic jiného
- gardenroute
Toto vlákno je mladé, moc v něm nenajdeš, většina rozumů je ve vlákně o P1 (je nyní již pro velikost rozděleno na 2 vlákna).holmer83 píše:Také se chystám do P2 F305, budu jej kupovat pro někoho jiného za účelem natáčení záběrů jezer, rybníků a dalších vodních ploch, žádné dynamické létání, spíše pomalé ploužení po obloze. Co jsem ale v tomto vlákně nenašel a zajímá mě, jak tedy na P2 F305 funguje Zenmuse gimbal? Je možné, když prozatím nebude k dispozici gopro 3 do držáku nějak umístit třeba Mobius, že je to možné mechanicky, třeba na suchý zip to je mi jasné, ale myslím, jestli není funkcionalita Zenmuse gimbalu dále závislá na elektrickém propojení kamery a držáku? Je možné v P2 F305 vyměnit přímač za vlastní (Frsky D8R II plus), tak abch to mohl řídit vlastní vysílačkou? Používáte v P2 i vlastní baterie, případně jaké? Děkuji předem za odpovědi pro někoho možná na hloupé otázky. Koptéru létám a již jsem i tři poskládal, ale všechno to byla F450 s Nazou.
Zenmuse gimbal, pokud tedy mluvíš o H3-2D, tak samozřejmě je na P2 funkční, stejně jak na P1.
Tento gimbal je určen POUZE pro GoPro (vč. verze plus), nic jiného nejde, je i na tuto kameru přesně vyvážen, obsahuje i systém. konektor GoPro, ke kterému se v gimbalu žádné kabely již nepřipojují. Do tohoto gimbalu žádnou jinou kameru nedáš, mj. by jsi ho tím mohl zničit. Stačí dát na GP nějaké nestandardní příslušenství a je vymalováno
Samozřejmě jde i v P2ce vyměnit Rx za jiný, kompatibilita je dána podporou či nepodporou D-bus (S-BUS) a PPM.
A v P2 používat vlastní baterie ? Moc to nejde, protože ta originální chytrá úzce spolupracuje s upravenou NAZA jednotkou P2ky (ano, není to standard, jako např. v P1, ale je modifikovaná), mj. dodává do NAZA info o své kapacitě (např. pro iOSD). Na RCgroups jsou nějaké pokusy o levnější náhrady, vzhledem k tomu, že se nejedná o obyčejnou LiPo, ale společný blok s elektronikou, tak jednoduché to nebude. Její cena mj. už padá, a dá se koupit třeba bundle 2 baterií za cenu jedné (pozn. - toto si pisatel asi popletl
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 13.03.2014 16:38, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Její cena mj. už padá, a dá se koupit třeba bundle 2 baterií za cenu jedné.
prosímtě kde se dá koupit 2ks baterií za cenu jedné - je to pro mne celkem zásadní info neboť zítra jsem si chtěl náhradní baterii koupi
Díky
- gardenroute
Asi jsem to popletl, myslim ze jsem videl nejakou takovou nabidku, ale musel jsi si k tomu koupit ještě Visiontexmur píše:prosímtě kde se dá koupit 2ks baterií za cenu jedné - je to pro mne celkem zásadní info neboť zítra jsem si chtěl náhradní baterii koupi Díky
-
salamander
P2 je už objednaná v Telinku , zatiaľ nemajú iOSD tak sa to trochu predĺži . Stará P1 by mala lietať niekde na južnom Sk .
O tú baterku mám tiež záujem 2 za cenu jednej , ale ak to nemajú v CZ tak potom nič .
O tú baterku mám tiež záujem 2 za cenu jednej , ale ak to nemajú v CZ tak potom nič .
Vision teď má baterii jednu navíc zdarma to ano...
Dnes jsem dodělal polarizační filtr na GoPro. Záběry jsou mnohem lepší zejména za difuzního světla. Rovněž obloha je za slunečného počasí tmavě modrá a krásně kontrastuje s mraky
rozdíl je asi takto

Ještě uvidíme co to udělá s vyvážením gimbalu. Neváží to skoro nic. Sklíčko je zabroušené na 22,7mm a kolem něj je nalepená plastová obruč která pevně drží nasunutá na objektivu. Bude li problém s gimbalem dá se těch pár gramů dovyvážit na opačné straně.
Filtr je opatřen stříbrnou šipkou která označuje nejvhodnější nastavení polarizace, ale je možné je dle světelných podmínek jakkoli natočit
rozdíl je asi takto
Ještě uvidíme co to udělá s vyvážením gimbalu. Neváží to skoro nic. Sklíčko je zabroušené na 22,7mm a kolem něj je nalepená plastová obruč která pevně drží nasunutá na objektivu. Bude li problém s gimbalem dá se těch pár gramů dovyvážit na opačné straně.
Filtr je opatřen stříbrnou šipkou která označuje nejvhodnější nastavení polarizace, ale je možné je dle světelných podmínek jakkoli natočit
- gardenroute
polarizační filtr na GoPro
Dal bych na to velký pozor, Zenmuse je vyvážený přesně na GP, a tímto se vystavuješ nebezpečí odpálení gimbalu. DJI to vyloženě ve svých podmínkách zakazuje. Toto jsem řešil již loni v létě, chtěl jsem dávat ND filtr, ale trochu jsem přibrzdil. Teď vymýšlím aspoň lehounkou sluneční clonku, proti stínům od vrtulí...
Jaký jsi tam dal, máš to vyvážené na druhou stranu ?
Jaký jsi tam dal, máš to vyvážené na druhou stranu ?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna na fotky odrazu ve vodě to ten polarizák totálně zabije..
OK2WY