Jak se stat opravdickym pilotem?
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Strach .....
Vzduchoplavec píše:Jo o kvalitach ceskych silnic a pocinani nekterych ridicu bychom zde mohli vest sahodlouhe povidani. Kazdy z nas urcite zazil nejednu podobnou prihodu, jakou zde uvadi PP. Ono staci jet jednou po D1 a s nejvetsi pravdepodobnosti nejaky podobny zazitek (nejspis nejakou jeho variaci s kamionem) clovek utrzi.![]()
Ja osobne se sednout do letadla bojim, ale rozhodne to chci zkusit. Zbyva jedni vyresit, jak na to usetrit...
Ahoj Vzduchoplavče. Strach mít moc nemusíš, pokud si éro pilotuješ sám a umíš to. Spíš snad respekt, znalosti fyzikálních zákonů a teorii létání. Jo a k tomu létání ve velkých letadlech. Já už toho nalétal (ne v kokpitu) poměrně dost (Tu134A, TU 154,IL86, B737-300,737-400, 747,757,nějaké americké turbopropy v Tichomoří-značku nevím) s různými společnostmi(Aeroflot, Fischer Air, ČSA, Air France, British Airways, El-Al atd.) Co je to opravdu strach jsme zažili s manželkou před deseti lety na Cookových ostrovech (brit.) v jižním Tichomoří. Vraceli jsme se přes Pappette, L.A., Paříž do Prahy. Z Cook.Isl. nás vyzvedával B747-500 British Airways, který letěl trasu Sydney, Tonga, Fidji, Cook. Isl,Tahiti, L.A. Pokud jsi byl na letišti na Cookových ostrovech, asi tušíš, jak takový airport vypadá. Jedna nízká řídící věž, jedna nízká prosklená odletová a příletová hala a to je všehovšudy všechno. Čekáme na přílet 747. V hale směsice národů skoro z poloviny světa- angličani,francouzi,američani,australané, japonci, němci,češi (!), místní domorodé kmeny v oblečení z přírodních materiálů bez zavazadel, zato s bubínky a foukacími nástroji...
Tak tehdy jsem se opravdu BÁL !
mirek j
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
A kdy jsem se naopak nebál .....
Vzduchoplavec píše:Mirek: Tak to bylabezvadna prihoda! To by ve me byla mala dusicka!![]()
Sice jsem na Cookovych ostrovech jaktezivo nebyl, ale pri cteni jako bych se tam na chvili ocitl!
No a ještě jedna letecká, kdy jsem se naopak nebál, resp.jsem takový ten pocit "jistoty, bezpečí a ochrany" (to není reklama na .....
mirek j
To Vzduchoplavec Vůbec nemusíš chodit daleko, letel jsem před 2mi týdny večer pravidelnou linkou PRG->MRS (Marseille) a jen co jsme vyrolovali na dráhu, tak turbíny šly na minimální otáčky, vše stop - jak odlety tak i přílety, na dráhu už nepustili nikoho a u terminálu se rozblikaly modré majáky (auta + asi hasiči), ke všem startujícím letadlům se rozjely vozy se žlutými majáky. Po chvíli nám pilot oznámil, že jedno letadlo British Airways má ve vzduchu problém s hydraulikou a bude nouzově přistávat. Stáli jsme tam asi 40 minut než přiletěl, během této doby na Ryzyni nic nepristálo, drželi to ve vzduchu a ten BA pak skutečně přistával přímo před naším nosem... ale vše v pohodě, sednul jakoby se nechumelilo. Hned se tam k němu sjelo všechno co mělo modrý maják. No a za chvíli už jsme byli ve vzduchu a pilot oznámil že to dopadlo OK.
A ani nevím, jestli se o téhle události někde psalo.
Taky je poměrně nepříjemné, když je někdo v letadle, kdo má fóbii z létání. Letěl jsem někdy na jaře z MRS do PRG přes Malpensu/Itálie a foukal celkem silný vítr. Letělo se ATR72 s Alitalií, pilot šel nahoru, dost to házelo a pár minut po startu to ostře otočil doleva. Bylo to dost nepříjemné, ale já vždycky pomrkávám na křidélka
vlevo a vpravo a tak to bylo OK. Problém byl ale v jednom maníkovi, co seděl vedle mně na sedadle, byl to nějaký Egypťan nebo co, už při nástupu působil dost vyplašeně a hned jak sednul tak se pořádně přikurtoval pásem. Při startu bylo vidět že postupně zapadává víc a víc do křesla
a pořád něco drmolil. Jak jsme šli nahoru tak drmolil rychleji a rychleji, pak se mrknul z okýnka a hned se zvrátil do křesla. No a v tom přišla ona zmiňovaná levá... Byl možná ještě bledší než ty šedé stěny vevnitř. No, prodrmolil celý let, pořád v ruce mačkal nějaké korálky a jak jsme sedli, tak vyskočil jak zajíc a prodral se dopředu...
A ani nevím, jestli se o téhle události někde psalo.
Taky je poměrně nepříjemné, když je někdo v letadle, kdo má fóbii z létání. Letěl jsem někdy na jaře z MRS do PRG přes Malpensu/Itálie a foukal celkem silný vítr. Letělo se ATR72 s Alitalií, pilot šel nahoru, dost to házelo a pár minut po startu to ostře otočil doleva. Bylo to dost nepříjemné, ale já vždycky pomrkávám na křidélka
Naposledy upravil(a) pp dne ned 04.11.2007 14:09, celkem upraveno 1 x.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ...
To PP: Taky je poměrně nepříjemné, když je někdo v letadle, kdo má fóbii z létání. Letěl jsem někdy na jaře z MRS do PRG přes Malpensu/Itálie a foukal celkem silný vítr. Letělo se ATR72 s Alitalií, pilot šel nahoru, dost to házelo a pár minut po startu to ostře otočil doleva. Bylo to dost nepříjemné, ale já vždycky pomrkávám na křidélka
vlevo a vpravo a tak to bylo OK. Problém byl ale v jednom maníkovi, co seděl vedle mně na sedadle, byl to nějaký Egypťan nebo co, už při nástupu působil dost vyplašeně a hned jak sednul tak se pořádně přikurtoval pásem. Při startu bylo vidět že postupně zapadává víc a víc do křesla
a pořád něco drmolil. Jak jsme šli nahoru tak drmolil rychleji a rychleji, pak se mrknul z okýnka a hned se zvrátil do křesla. No a v tom přišla ona zmiňovaná levá... Byl možná ještě bledší než ty šedé stěny vevnitř. No, prodrmolil celý let, pořád v ruce mačkal nějaké korálky a jak jsme sedli, tak vyskočil jak zajíc a prodral se dopředu...[/quote]
Tak to jste měli docela štěstí, že nezařval "Insallah" a nezmáčl nějaké tlačítko ....
Tak to jste měli docela štěstí, že nezařval "Insallah" a nezmáčl nějaké tlačítko ....