já bych to vario zase tak tvrdošijně nezatracoval a už vubec bych se neodvolával na to, že x procent lidí se s ním také létat termiku neučila, ono to modelářské vário zase až tak dlouho na trhu není a kdo už létá termiku bez varia, zvlášt s elektromotorem, tak mu to muže opravdu přijít zbytečné. Já ho taky dodnes nemám, ale páč to stoupání na svahu proti horizontu vidím, pokud někdy pojmu ale třeba aerovleky trošku vážněji, určitě váhat nebudu, s nějakou 4 metrovkou se už dá po vypnutí prolétnout docela velká plocha a vubec si nedělám iluze o rozpoznávání termického vzestupného proudu když budu čumět na model zespodu, nebo o nějaké procentuálně lepší uspěšnosti když bych bez vária měl tahat z udolí bezmotorový větron na svahu, konec koncu, jako všechny blbinky to pujde opět vypnout vypínačem na vysílači.
mimochodem dnes jsem detekoval termickou bublinu pomocí teploměru

né, že bych jí díky tomu našel, ale když jsem ji našel, tak ta teplota vždy vyskočila o 2-3 stupně--teda pokud to byl opravdu stoupák a né jen nulka, ale normálně se to pohybovalo okolo 6 stupnu a jakmile jsem začal kroužit a stoupat, vylezlo to až k 10
Hlavně už nic o ptácích, at jdou do háje, v dohledu žádnej a když jsem teprve chvíli točil,. tak se přidali ,asi jsou z tý zimy taky ještě otrávený a jdou do toho až na jistotu, dnes se ke mě přidali 3krát, ale stejně to nebyl žádný zázrak, vždy jsme udělali tak maximálně nějakých 300m, nejdřív to vzdali oni a po chvilce jsem musel mazat pryč i já, ale o kus dál a jinde se zase něco mezitím urodilo, mezi tou 12-1h to bylo docela dobrý, pak už to byl opravdu boj, jak šlo to sluníčko hodně dozadu a bokem od jižního svahu, vlastně i tu první hodinu jsem létal při východním větříku ale většinou spíš na jižní straně kopce, kam dopadali ještě sluneční paprsky, pokud se zítra moc nerozfouká od východu, tak pojedu na jiný jižní svah, bral jsem to okolo když jsem jel dnes domu, je to takové udolíčko na boku se západním zalesněným svahem a páč se do něj ještě slunce trochu opíralo i odpoledne tak to tam dnes bylo, jel jsem okolo asi kolem třetí hodiny a ještě tam jeden zoufalý dravec trošku bojoval
ted tu smažím z dnešního dne video, tak ho sem pak šoupnu, at je dukaz, že jaro už opravdu klepe na dveře