DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
- gardenroute
Nove DJI 9450 vrtule z rady E300 pro Phantomy !
Nove DJI vrtule z rady E300 i pro Phantoma ! Pisi o nich ve vedlejsim samostatnem vlakne...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
můj první gimbal to právě nedělal tak jsem si nebyl jistý, v záruce to samozřejmě je 
Re: Nove DJI 9450 vrtule z rady E300 pro Phantomy !
Zvuky jsou ruzny, DJI pouzival v historii malého Zenmuse ruzne BL motory
naprosto souhlasím: můj nový H3-3D je tichý a nevyluzuje rušivé pískavé zvuky popisované na fórech
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
mouchanek píše:Vlasta: cca takhle popsané to sedí perfektně, jen rozdíl je v tom, že mně se to stalo na Stelviu v Italii a ten druhý byl druhý den na Edelweisspitze u Grossglockneru, čili pár set km od sebe
Na Grossglockneru budou spíše větrné proudy. Pří natáčení jednoho dokumentu, tam rozmlátili větší coptéru. Žádný úlet pryč, prostě spadla jako by jí došly baterie.
Část dokumentu http://youtu.be/eF88USyBCXY?t=1m27s
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chtěl jsem se jen zeptat, jaký máte průměrný čas s Phantomem na jaké baterky. Dík!
- gardenroute
Vzhledem k tomu, že se ptáš i "...na jaké baterky..." a P2 má jen jeden model smart baterie (vynechám-li ty alternativní z eBay, kterým se ale zatím kdekdo vyhýbá), tak otázka jde i na P1, i když jsme v P2 vláknu ?Ancistrus01 píše:Ahoj, chtěl jsem se jen zeptat, jaký máte průměrný čas s Phantomem na jaké baterky. Dík!
Nicméně takový rozumný průměrný čas u P2 s AUW 1200-1250g, standard DJI 5200 Smart Batery a obvyklou elektrickou výbavou (H3-xD, iOSDmini, FPV Tx 250-400mW) je kolem 13-15 minut. Vrtule 9443.
P1ka s obdobnou avionikou i AUW, rovněž vrtulemi 9443 a setovou baterií 2200mAH udělá cca 7-8.5 min, s lepší 2800 mAh udělá 10-12 min. Prázdné stroje jsou samozřejmě někde jinde
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Já mám v průměru na P2 dobu letu 17 minut při používání kamery a FPV. Používám originál baterie.
Když už jsme u těch baterií, tak o neoriginální baterii jsem někde vyčetl, že byla nějaká vadná série a baterie se při letu odpojila a tak šla koptéra k zemi. Tato vadná série snad je již stažená a je již nahrazena funkčními bateriemi, které by snad neměli dělat žádné problémy. Ale raději bych si počkal na nějaké postřehy, před samotným nákupem neoriginální baterie. Ono přeci jenom když to spadne k zemi, tak ne jen že to je nebezpečné, ale je to také drahé.
Když už jsme u těch baterií, tak o neoriginální baterii jsem někde vyčetl, že byla nějaká vadná série a baterie se při letu odpojila a tak šla koptéra k zemi. Tato vadná série snad je již stažená a je již nahrazena funkčními bateriemi, které by snad neměli dělat žádné problémy. Ale raději bych si počkal na nějaké postřehy, před samotným nákupem neoriginální baterie. Ono přeci jenom když to spadne k zemi, tak ne jen že to je nebezpečné, ale je to také drahé.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:Vzhledem k tomu, že se ptáš i "...na jaké baterky..." a P2 má jen jeden model smart baterie (vynechám-li ty alternativní z eBay, kterým se ale zatím kdekdo vyhýbá), tak otázka jde i na P1, i když jsme v P2 vláknu ?
Nicméně takový rozumný průměrný čas u P2 s AUW 1200-1250g, standard DJI 5200 Smart Batery a obvyklou elektrickou výbavou (H3-xD, iOSDmini, FPV Tx 250-400mW) je kolem 13-15 minut. Vrtule 9443.
P1ka s obdobnou avionikou i AUW, rovněž vrtulemi 9443 a setovou baterií 2200mAH udělá cca 7-8.5 min, s lepší 2800 mAh udělá 10-12 min. Prázdné stroje jsou samozřejmě někde jinde
OK dík! V Phantomech se neorientuju a nevěděl jsem že P2 má jen jeden typ baterie
-
salamander
Páni, v nedeľu som zažil strach až som sa spotil .
Bol som filmovať jednu horskú dedinu v takom úzkom kaňone na konci ktorého bola veľká skala ktorá to uzatvárala, vzdialenosť 970m.
Keď som bol nad skalou zbadal som takú úzku dolinu ktorá zatáčala vľavo tak som tam išiel , už som strácal signál lebo som pomaly holil vrcholce stromov a tam som sa stratil , začal som zmätkovať lebo vypadával video signál , jednoducho nevedel som trafiť domov .
Pozriem na baterku a tá mala 30% a Phantom odo mňa 1300m ,našťastie som ho zdvihol na 130m, inak ho už nikdy nemám .
Zapol so Failsafe a čakal , baterka mala 15% a nič , podľa monitora stále letel domov ,konečne sme ho zbadali, na baterke 12% a už sa mal dávno zrútiť , zastal a začal klesať 1ms .
Pár metrov nad zemou som prepol do ATI a prevzal riadenie lebo hrozilo že zachytí strmom , sadol mi do ruky , baterka mala 8% a letový čas 18 min.
Mám dojem, že fail safe je núdzový režim a stroj ide na doraz , elektronika baterky a Naza dáko spolupracujú preto ten čas a percentá.
Ďalšia skúsenosť je, že to netreba preháňať...
Bol som filmovať jednu horskú dedinu v takom úzkom kaňone na konci ktorého bola veľká skala ktorá to uzatvárala, vzdialenosť 970m.
Keď som bol nad skalou zbadal som takú úzku dolinu ktorá zatáčala vľavo tak som tam išiel , už som strácal signál lebo som pomaly holil vrcholce stromov a tam som sa stratil , začal som zmätkovať lebo vypadával video signál , jednoducho nevedel som trafiť domov .
Pozriem na baterku a tá mala 30% a Phantom odo mňa 1300m ,našťastie som ho zdvihol na 130m, inak ho už nikdy nemám .
Zapol so Failsafe a čakal , baterka mala 15% a nič , podľa monitora stále letel domov ,konečne sme ho zbadali, na baterke 12% a už sa mal dávno zrútiť , zastal a začal klesať 1ms .
Pár metrov nad zemou som prepol do ATI a prevzal riadenie lebo hrozilo že zachytí strmom , sadol mi do ruky , baterka mala 8% a letový čas 18 min.
Mám dojem, že fail safe je núdzový režim a stroj ide na doraz , elektronika baterky a Naza dáko spolupracujú preto ten čas a percentá.
Ďalšia skúsenosť je, že to netreba preháňať...
a pak že to není adrenalin....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- JosefSvejk
Proč by se měla koptéra při 12% kapacity baterky zřítit? 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
-
salamander
Ak máš Phantoma tak to vyskúšaj ...
salamander: 1300m je pekná vzdialenosť
osobne som tú chytrú baterku dal len na 20% a už som pristával (asi 5. let s ňou). Nemám zatiaľ skúsenosti, že by tak náhle začal klesať v tom stave vybitia baterky. Ako máte nastavený limit baterky?
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
dnes som testoval gimbal H3-3D s čiernym silentblokom (50) a do nich vložené štuple do ucha. Tie isté štuple (narezané) použil medzi Phantom a gimbal. Zatiaľ najlepší obraz v slnečnom svetle...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
-
salamander
Na P1 som to nastavoval, na P2 nechcem do toho vŕtať .
Pri váhe 1307g lietam 13-14m pristávam pri 20%.
Pri 15% to sadá samé ,chcel som to podržať ale to treplo o zem , našťastie asi s 30cm .
Preto som prekvapený že to ešte letelo pri 8% , pri GPS ATI to ide dole samo pri 15% .
Pri váhe 1307g lietam 13-14m pristávam pri 20%.
Pri 15% to sadá samé ,chcel som to podržať ale to treplo o zem , našťastie asi s 30cm .
Preto som prekvapený že to ešte letelo pri 8% , pri GPS ATI to ide dole samo pri 15% .