DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hravec

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#841 Příspěvek od hravec »

Václav Procházka píše:
Normálně to nabíjí. Interference jsou i s tou destičkou.

zeptám se hloupě a nemáš to napojeno obráceně, v tom návodu je to totiž dost divně znázorněno...
[album]4066[/album]
zapojení mají podle níže uvedeného znázornění kde je viditelné boční vykousnutí, obráceně...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec

#842 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:Mohu tam napsat, naposledy, co jsem s nimi komunikoval ale chtěli všechno poslat přes autorizovaného dealera s tím, že to opraví sami...to byl problém s náklonem horizontu...

napiš jim prosím ohledně možnosti dodání náhradního dílu
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
texmur

#843 Příspěvek od texmur »

napiš jim prosím ohledně možnosti dodání náhradního dílu

i já bych měl předběžně zájem... Předem díky
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Václav Procházka

#844 Příspěvek od Václav Procházka »

zeptám se hloupě a nemáš to napojeno obráceně, v tom návodu je to totiž dost divně znázorněno...

zapojení mají podle níže uvedeného znázornění kde je viditelné boční vykousnutí, obráceně...

Tu destičku jsem přišrouboval dovnitř Phantoma. Kdyby to bylo obráceně, tak by ten kračí kablík nedosáhl. Podle návodu co u toho byl, to mám dobře.
hravec

#845 Příspěvek od hravec »

tak to máš tím pádem obráceně :D právě že ten kratší káblík tam dosáhne tak tak :D

sleduj video od 2:00 min

http://youtu.be/LSZWdcd4WZ0

výkusem k sobě, kratší káblík vlevo, delší ke gombalu vpravo !

pozn.: lepit s nasazenými káblíky, abys nezjistil, že ten krátký nedosáhne...
Václav Procházka

#846 Příspěvek od Václav Procházka »

hravec píše:tak to máš tím pádem obráceně :D právě že ten kratší káblík tam dosáhne tak tak :D

sleduj video od 2:00 min

http://youtu.be/LSZWdcd4WZ0

výkusem k sobě, kratší káblík vlevo, delší ke gombalu vpravo !

pozn.: lepit s nasazenými káblíky, abys nezjistil, že ten krátký nedosáhne...

Tu destičku mám přišroubovanou na druhé straně, né jak je na tom videu. Přesně jsem to udělal podle doporučení v návodu takto : https://www.youtube.com/watch?v=aBlrZpW ... e=youtu.be
hravec

#847 Příspěvek od hravec »

ach jo, noc nic....

ten obrázek co jsem dával výše je asi z čeho? je z návodu a tedy je jasné, jak jsem psal, že když je vykousnutí vepředu viz níže, je krátký káblík z desky phantoma vlevo a dlouhý ke gimbalu vpravo... pokud to takto opravdu máš a je jedno jestli přišroubované (což dji nedoporučuje) či přillepené, tak to máš dobře...

[album]4069[/album]

celé to tu píši, protože já žádné interference nepozoruji
Václav Procházka

#848 Příspěvek od Václav Procházka »

Mám to přesně takto a to je správně : https://www.youtube.com/watch?v=aBlrZpW ... e=youtu.be

Rušení (interferenci v obraze) mám, někomu by to možná nevadilo, ale já jsem detailista. Venku na denním světle, to téměř vidět není. Na Phantomu 1 jsem měl také malou interferenci v obraze.
hravec

#849 Příspěvek od hravec »

jj, je to OK, předtím jsem si toho odkazu na video nevšimnul...
gardenroute

#850 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:...Rušení (interferenci v obraze) mám, někomu by to možná nevadilo, ale já jsem detailista. Venku na denním světle, to téměř vidět není. Na Phantomu 1 jsem měl také malou interferenci v obraze...
Na P1 se Zenmuse H3-2D žádnou interferenci nepozoruji, je to výhradně dokumentovaný problém nového 3D gimbalu.
Venco, jestli si to nepleteš se stíny vrtulí při letu proti (prudkému) slunci, které velmi, velmi podobně vypadají jako běžící proužky interference, a dříve za to občas byly i považovány... Poznáš to samozřejmě dle toho, že to bude i na záznamu, skutečná interference je jen v FPV přenosu...
Je-li pomocný board u H3-3D správně instalován (viz Hravec), interference je pryč, v opačném případě gimbal reklamuj...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ditri

#851 Příspěvek od ditri »

Ahojte jeste tedy posledni dotaz k instalaci H3-3D na Phantom verze jedna:

Je tedy potreba dvou veci

PMU - power module unit - ktera vazi +/-30gramu a neni soucasti kitu > k cemu to slouzi?
GCU - gimbal control unit - ktera je soucasti kitu > kolik to vazi?

Tzn koupi se gimbal + PMU a clovek by mel mit vsechno co potrebuje.

Dikes--
Václav Procházka

#852 Příspěvek od Václav Procházka »

ditri píše:Ahojte jeste tedy posledni dotaz k instalaci H3-3D na Phantom verze jedna:

Je tedy potreba dvou veci

PMU - power module unit - ktera vazi +/-30gramu a neni soucasti kitu > k cemu to slouzi?
GCU - gimbal control unit - ktera je soucasti kitu > kolik to vazi?

Tzn koupi se gimbal + PMU a clovek by mel mit vsechno co potrebuje.

Dikes--

PMU slouží k napájení NAZY a komponentů. Má výkonější stabilizátor, než je v Phantomovi a dále slouží k propojení sběrnice CAN BUS portu, kterou H3-3D potřebuje.
GCU váží přibližně jako PMU.
gardenroute

#853 Příspěvek od gardenroute »

Upřesnil bych to hlavně v tom, co se týká PMU v2.

P1 napájecí modul PMU v2 potřebuje, protože nemá na desce CANbus konektor, nutný pro připojení GCU modulu (gimbal) a příp. i iOSD. PMU v2 (a také GCU v1) ale jsou rovněž integrovány na upgrade board (nová vylepšená základní deska, která ale nebyla nikdy dávána do žádné verze P1, jen jako příslušenství) pro P1, tzn. tato vylepšená P1 základní deska nepotřebuje ani jeden z těchto externích modulů (úspora hmotnosti a el. energie).
Protože ale externí PMU v2 má i CANbus konektor (nutný např. pro iOSD), a nová upgrade board ho neměla, objevila se později úprava upgrade boardu (Sarawuth Mod), který i CANbus vyřešila.
DJI se tím bohužel i přes počáteční sliby nikdy nezabýval, a tak mnoha majitelům upgrade boardu a iOSD (vč. mě, kdy jsem do Afriky musel nefunkční iOSD odpojit) zpočátku způsobila mnoho starostí... :(

P2 PMU v2 nepotřebuje, má ho již integrovaný. Takže pro instalaci Zenmuse H3-xD na Phantom 2 není jednotka PMU v2 obvykle potřeba. Pokud by byla potřeba počet CANbus konektorů rozšířit, je k dispozici CANbus hub.

Co se týká hmotnosti, PMU v2 je o něco větší i těžší, než GCU, já osobně jsem to u mé první (před upgrade board) instalace řešil vyjmutím obou modulů z jejich těžkých a objemných kovových krabiček, a umístěním do smršťovací bužírky.
Ptaak - první instalace GCU, PMU v2 a iOSD
Ptaak - první instalace GCU, PMU v2 a iOSD

Na obrázku je GCU v1 vlevo nahoře, pod ní je PMU v2, vpravo potom ta velká jednotka je iOSD MkII. Později obě levé jednotky vypadly, protože jsou na již na upgrade boardu.

Ještě jeden šikovný odkaz pro to, jak na Phantom 2 s DJI FPV hub, anti-interference board, iOSD, video tx, H3-3D...
Pokud by se i pro FPV použil originální DJI FPV modul AVL 58 video TX, bylo by to celé bez jakéhokoliv pájení...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne ned 29.06.2014 14:24, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

#854 Příspěvek od Václav Procházka »

Václav Procházka píše:
...Rušení (interferenci v obraze) mám, někomu by to možná nevadilo, ale já jsem detailista. Venku na denním světle, to téměř vidět není. Na Phantomu 1 jsem měl také malou interferenci v obraze...
Na P1 se Zenmuse H3-2D žádnou interferenci nepozoruji, je to výhradně dokumentovaný problém nového 3D gimbalu.
Venco, jestli si to nepleteš se stíny vrtulí při letu proti (prudkému) slunci, které velmi, velmi podobně vypadají jako běžící proužky interference, a dříve za to občas byly i považovány... Poznáš to samozřejmě dle toho, že to bude i na záznamu, skutečná interference je jen v FPV přenosu...
Je-li pomocný board u H3-3D správně instalován (viz Hravec), interference je pryč, v opačném případě gimbal reklamuj...

Péťo nepletu si to, psal jsem o interferenci ve video signálu a vím o čem píši. V tomto odvětví mám zkušenosti mnoho let. Spoustu lidí ani neví, jak taková interference vypadá :-) Ve finále to není zas tak strašné. Dnes jsem umístil vše dovnit, mini iOSD, kabel CAN BUS, filtr ten už tam je déle. Takže mi venku zůstal krásný prostor pro GPS Tracker a mini video vysílač.
Václav Procházka

#855 Příspěvek od Václav Procházka »

Ono ještě k tomu kvalitnímu video přenosu, snad si nikdo nemyslí, že stávající instalace video signálu je od DJI v pořádku.
Naopak, je to největší sprasenina ;-)
Osobně mám na velkém coptru, vše předělané. Video signál z kamery a vedení přes iOSD, je vedeno (upravené) přes stíněné kablíky a je to sakra rozdíl, tož asi tak pro nezasvěcené. Takže kdo vyžaduje kvalitku, je potřeba trošinku svépomocně upravovat. Nakonec to upravím i u malého coptra. Je to úplně stejné jako DVD, VIDEO, SAT propojené nekvalitním levným kabel.
Naposledy upravil(a) Václav Procházka dne ned 29.06.2014 13:18, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“