Jenom pro jistotu, typ desky cykliky bude CCPM (H1)???, 4. servo použiji na plyn, ale narazil jsem na další potenciální problém a to serva - jaký typ serva nastavit:
Servo kolektivu je silné digitální servo.
Serva klonění/klopení/plyn jsou standartní analogové serva.
Servo vrtulky je rychlé digitální, ale tam by snad problém nebyl - tam je možno nastavit digitál/analog zvlášť.
Teď koukám, že CCPM a H1 se řešilo o stránku zpět. Popravdě jsem s tím měl taky problém i při nastavovéní T-Rexe. Jako první jsem dal CCPM (protože jsem si říkal, že rex má mixování CCPM a neřešil jsem je dál v závorce), ale asi hodinu jsem se trápil, proč to nejde. Nejsem nějaký zkušený a ostřílený modelář, ale opravdu mě to taky zmátlo. Hlavně to, že název "Tri (120)" jsem nikdy neslyšel kdežto všude v katalogách a prezentacích je zmiňováno CCPM a proto jsem na rexe zvolil jako první možnost CCPM, ale to je špatně. Takže za mě bych také uvítal to předělat. Já už to sice vím, ale pokud to bude nastavovat někdo mě podobný, tak zřejmě narazí na stejný problém...
Pokud dám do google vyhledat CCPM H1, tak mui to jako první najde odkaz na helifreak a dotaz "I just purchased my first Trex 450se and can't decide which swash plate type I should set-up, type H-1 or CCPM"
- Zde by uživatel také 100% zvolil špatně.
V FAQ Futaby to také rozlišují na CCPM a H1: Cituji ""CCPM has several advantages over H-1 "Pure Function",....""
http://www.futaba-rc.com/faq/faq-q1056.html
PS: Doufám, že jsem tím CCPM a H1 nezamluvil problém se servy
Roman