daidalos 200

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: daidalos 200

#91 Příspěvek od pepin »

tomashr píše:Naokraj, jaké máš konektory pro připojení pohonného akumulátoru?
Neptám se náhodně, mě se totiž letos podařilo poničit úplně novou Ambrosii (takový záhadný pád) a po delším průzkumu to tak ma 90% vypadá na vakl v konektoru (3,5mm gold) - to fakt nasere!!!!!

tam by mohl být i problém s přetížením bec,přecijenom tam je pravděpodobně 6 serv,nevím co za regl,ale povětšinou mají standartní na 2 články doporučení pouze na max 4 serva a to standartní seva,né mini a digi.taky jsem už zavrtal i při 4 servech.v troskách po dohledání vše fungovalo normálně.jak to u těch modelu,kde řešíš váhu ale nevím jak rozumě řešit.stejně jsou ty rány na domělou závadu postavené na odhalení nehmatatelného,prostě jednou řekneš byl to konektor,podruhé spekl se náhon výškovky.kde je pravda ví buh,jen si myslím,že on to fakt ví a možná jednou odpověd dostanem :D

rozhodně už vím,proč jsem to dnes rozmlátil já,manželka říkala,že jsem měl prej dělat ty dlaždičky na hajzlu a nelítat po louce s letadlem :D
pepin

#92 Příspěvek od pepin »

tak už asi vím o ještě jedné možné variantě problému.Jedna anténka krátkých vývodu u 6 kového přijímače se schovala za uhlíkokevlarový trup a druhá při určitém uhlu za uhlíkový nosník křídla a uhlíkovou spojku,těm uhlum zastínění by odpovídalo jak to včerejší létání,tak i pozice druhého modelu,kde se mi to v určitém místě stávalo opakovaně,v obou případech jsem byl s modelem daleko a model byl vuči mě při ztrátě ovladatelnosti v podstatě vodorovně při pomalém kroužení.Pípání si nevybavuji,ale jen jsem ho třeba v tom stresu nevnímal,navíc mi zrovna hráli do uší na MP3 Verve.U těch 8kových přijímaču jsou ty dráty antén podstatně delší,takže je používám ve větších maketách a vždy jeden fous strkám v laminátovém trupu nad nosník-spojku křídla.Pak by bylo i možné,že jakýkoli pokus srovnat model,jen znamená opakovaně ho dostávat do pozice zastínění pečlivě vodorovně podél trupu vyvedených krátkých antének.Takto by se dalo zbavit toho baronoprášileckého zapečeného bowdenu a pomatený baterce během letu.
tomashr

#93 Příspěvek od tomashr »

pepin píše:
tomashr píše:Naokraj, jaké máš konektory pro připojení pohonného akumulátoru?
Neptám se náhodně, mě se totiž letos podařilo poničit úplně novou Ambrosii (takový záhadný pád) a po delším průzkumu to tak ma 90% vypadá na vakl v konektoru (3,5mm gold) - to fakt nasere!!!!!

4mm tuším MP JET je potřeba je někdy měnit,o té vuli vím,tady to ale bylo fakt na fest-nové konektory

MP JET by měly být OK, tam je problémů zaznamenáno minimum. Takže tímhle to asi nebude.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Michal_N »

Klasické napájecí MP JET, kde sameček je holý kolík a pruží samička, se ve velikosti 4 mm nevyrábějí. Tam je řada velikostí 1.8, 2.5, 3.5 a 5.5 mm http://www.mpjet.com/news/index.php?opt ... 59&lang=cs .

Musely by to být jedině MP JET - MG 4 http://www.houska-modelar.cz/shop/catal ... 595b9a23a5 .
pepin

#95 Příspěvek od pepin »

JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od JirkaA »

pepin píše:spletl jsem se,používám tyto:

http://www.peckamodel.cz/produkt/677_4- ... a-par.aspx

A jsme doma, větší shit jsou už jenom menší Goldy.... ;)
OK2WY
pepin

#97 Příspěvek od pepin »

když jsem s elektrikou začínal,byl jsem rád,že jsem sehnal vubec nějaký konektor,ted už se mi všechno překopávat nechce,je ale pravda,že ty malé-2mm poslední dobou co kus,to originál.Na druhou stranu,pořád mi i ty malé přišli vždy lepší,nežli standartní červené plastové koncovky na menších lipol baterkách,nebo ty součastné žluté koncovky standartní u baterek z číny,tady alespon zapojuji každý konektor zvlášt a cítím,zda jde volně,nebo pružinky ještě drží a neprotáčí se volně na osičce.Pokud bych někde řešil třeba 100 A,pak asi už jiné,ale těch 40-60 se zdá být ještě unosných.
tomashr

#98 Příspěvek od tomashr »

pepin píše:když jsem s elektrikou začínal,byl jsem rád,že jsem sehnal vubec nějaký konektor,ted už se mi všechno překopávat nechce,je ale pravda,že ty malé-2mm poslední dobou co kus,to originál.Na druhou stranu,pořád mi i ty malé přišli vždy lepší,nežli standartní červené plastové koncovky na menších lipol baterkách,nebo ty součastné žluté koncovky standartní u baterek z číny,tady alespon zapojuji každý konektor zvlášt a cítím,zda jde volně,nebo pružinky ještě drží a neprotáčí se volně na osičce.Pokud bych někde řešil třeba 100 A,pak asi už jiné,ale těch 40-60 se zdá být ještě unosných.

Problém Goldu (jak tvůj 4mm, tak i ten 3,5mm, se kterým jsem měl problém já) není v tom, že by nevydržel proud a kupodivu ani moc nejde o nějaké "ožvejkání". Malér je v tom, že občas jakoby ztratí kontakt ta pohyblivá část na samečkovi a pak je zle. Blbé je, že on občas tak nějak "vede nevede" a může ztratit kontakt i za letu - to byl právě na 90% ten můj crash. Já to měl navíc ještě horší v tom, že jsem užíval Gold 3,5mm v tom ochranném obalu pro snadné zapojení, ve kterém není blbý kontakt tak moc patrný :cry:

Co se týče alternativ, tak ten žlutý XT60 z HC je udělaný docela dobře, tam se čongové předvedli ve velmi dobrém světle (taky občas kromě kopírování něco vymyslí sami) , sám je momentálně pro menší proudy užívám. Pro velké proudy užívám Gold 6mm, ten je řešený podobně jak MPJET 4mm, ne jako menší Gold a spolehlivě vydrží 200A. Jinak jsou výborné MPJET 3,5 a 5,5mm, těm není z hlediska spolehlivosti vůbec co vytknout.
Naopak varuji před Deans T-style, ty jsou mírně problematické i v originálním provedení a pokud narazíš na zpackanou kopii, tak je to přímo katastrofa...
pepin

#99 Příspěvek od pepin »

já právě z duvodu té kontroly každého konektoru samostatně je nespojuji jako pár tím návlekem,pak je poznat,pokud je nějaký konektor volnější-dost často i nový,zvlášt ty poslední série těch 2mm.O těch špatných kontaktech vím-nesmí se po zastrčení sameček volně protáčet v té pružince,hlídám si to,občas vyhodím i nový,někdy po čase měním.Mě se do těch bezpružinkových-sameček pevný-samička nařízlá na konci po obvodu pružinka moc nechce po zkušenostech s kvalitnějšími cinch propojkami u hifi,někde to šlo volně,jinde to nešlo vubec nasunout,tak je občas použiji jako spárované pouze mezi motor a regl,hodně modelu poháním stejnou baterkou a tam mi přijde ta blbuvzdornost-propružení při ruzných seriích přijatelnější u té klasické banánkové koncepce.Ten čínský jsem spojoval jen jednou-opravoval jsem známému model a to rozpojování mě teda moc nenadchlo,navíc opět ten problém,že nikdy nepoznáš,že jeden z konektoru jde volně,páč se spojují současně a jak víme,co je u čínana dobré dnes,nemusí být zítra :(
pepin

#100 Příspěvek od pepin »

nicméně už lepim a opravuji,ted už nic stratit nemohu a dokoupit po náhradních dílech většinu modelu-polovinu křídla a trup mi přijde blbost,to už bych ho raději koupil komplet nový ve variantě s klapkami.Hlavně si ale nejsem uplně jistý,jestli s příchodem jara a termiky přecijenom nakonec raději nevyndám nějakou větší maketu :D Bral jsem ten 2 metr jako takovou lehce poskládatelnou rychlovku na to občasné podzimě zimní polétání,když se jdu stejně spíš jen vyvětrat.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od JirkaA »

U těchhle "banana-style" goldů, kde je kontakt mezi kolíkem a dutinkou udělanej pružnou punčoškou je zásadní průser v tom, že tam máš za a) dva přechodový odpory v serii (tedy přechod kolík-pružinka a pružinka-dutinka) a b) relativně malý průřez samotné pružinky. To všechno nahrává tomu, že se pružinka při průchodu většího proudu vyhřeje a ztratí pružnost, tím pádem se ještě zvýší přechodové odpory, tím pádem to ještě víc topí atd atd..
OK2WY
pepin

#102 Příspěvek od pepin »

JirkaA píše:U těchhle "banana-style" goldů, kde je kontakt mezi kolíkem a dutinkou udělanej pružnou punčoškou je zásadní průser v tom, že tam máš za a) dva přechodový odpory v serii (tedy přechod kolík-pružinka a pružinka-dutinka) a b) relativně malý průřez samotné pružinky. To všechno nahrává tomu, že se pružinka při průchodu většího proudu vyhřeje a ztratí pružnost, tím pádem se ještě zvýší přechodové odpory, tím pádem to ještě víc topí atd atd..

Je potřeba počkat až na ty konektory začnu padat,zatím to tak není,tudíš moc duvodu k výměně nevidím,ačkoli nemám duvod nevěřit,že to co používám není to nejkvalitnější co jde už dnes běžně koupit-teda pokud nepotřebuji třeba konektor ted hned v modelářské prodejně v místě mého bydliště,kde moc veliký výběr není,ty obyč mají vždy.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“