Autostabilizační systémy pro plošníky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Autostabilizační systémy pro plošníky

#91 Příspěvek od LV »

pepin píše:Já to vezmu sebou až k vám pojedu, ale nejdřív tě prošacuju, jestli u sebe nemáš kladivo :D
Kladivo mať nebudem, zvyknem modely rozšľapať.
Kamarát lieta rok a pred dvomi mesiacmi zalietaval Foku 2,5m od MS Tupesy. Foka aj pri plne potlačenej výškovke mierne stúpala. Zvládol to aj keď to vyzeralo minimálne 4x katastroficky :roll:
Po premeraní uhlov nastavenia som zistil, že krídlo je voči VOP +5°. Taká malá chybička na forme pre kompostový trup :?: :?: :?:
Nábežku výškovky som podložil 5mm (teraz je krídlo cca +0,5°), dieru dotmelil a Foka lieta ako z praku.
Preto si myslím že pilot ako ty (súdim po prestrelkách s Malíkom) zálet vetroňa zvládne s prstom v nose.
Lidi neblbněte :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
petrovo

#92 Příspěvek od petrovo »

Velmi se mi libi KK2.0 Multi-rotor LCD Flight control board, bohuzel vsak je (alespon momentalne) skladem pouze v Australii. Velka skoda - byl-li by v zemich Evropske unie, uz bych mel objednano. Zasek na Celnici sice neni nevyhnutelny, avsak realne mozny. Mam sve zkusenosti a castka za zbozi se muze celkem citelne zmenit smerem nahoru ....

Mel jsem tu jeste povidani k diskuterum, ktere tema vlakna zrejme vubec nezajima a chteji si jen tak lezerne "poplkat" .... Prozatim jsem smazal, ale doporucil bych obcerstvit si TOTO. :wink:
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od jamesgsf »

petrovo píše:Velmi se mi libi KK2.0 Multi-rotor LCD Flight control board, bohuzel vsak je (alespon momentalne) skladem pouze v Australii. Velka skoda - byl-li by v zemich Evropske unie, uz bych mel objednano. Zasek na Celnici sice neni nevyhnutelny, avsak realne mozny. Mam sve zkusenosti a castka za zbozi se muze celkem citelne zmenit smerem nahoru ....

Mel jsem tu jeste povidani k diskuterum, ktere tema vlakna zrejme vubec nezajima a chteji si jen tak lezerne "poplkat" .... Prozatim jsem smazal, ale doporucil bych obcerstvit si TOTO. :wink:

Na HK je skladem v global takže z číny. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Board.html plus poštovný, pak zadáš jakou chceš mít cenu deklarace na balíku (cena a procenta) no a pak si ve svém učtu najdeš objednávku, dáš view a tam hledej Status Paid Customs Inv to rozklikneš a máš doklad pro celníky s cenou udanou v procentech jaký jsi zadal při objednávce. Samo, že je třeba se vejít do 22euro nebo cca 28 dolarů.

Sorry za offtopic, ale je to k věci. Já mám KK už na cestě.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
pepin

#94 Příspěvek od pepin »

jamesgsf píše:
petrovo píše:Sorry za offtopic, ale je to k věci. Já mám KK už na cestě.

Dej pak prosím vědět jak to funguje.Třeba přez sz.
pepin

#95 Příspěvek od pepin »

tak přenastavení horizontu pro výškovku bych asi už uměl doladit i za letu--mělo by stačit celou krabku spojit se servem a sklon upravit trimem--potenciometrem během letu.
petrovo

#96 Příspěvek od petrovo »

Osobne se drzim toho, co jsem si tak nejak vzal do hlavy, i kdyz pravda - je to pomerne rozmerne a defacto to k zivotu zase az tak nepotrebuji .... Nicmene mne to laka ....

KK2.0 se da poridit i u nas, i kdyz cena je, jaka je. Stranka ODKAZU na modul ma v sobe dalsi informace a ja tu nektere pro vetsi prehlednost "vytipnu":

Cesky manualek, Programovaci interface, Software.
petrovo

#97 Příspěvek od petrovo »

Dalsim z rady autostabilizacnich "udelatek" je i Guardian 2D/3D Inertial stabilizer. Na foru je o nem jiz zminka, uvazoval jsem vsak ze by nebylo zcela od veci se o nem zminit i zde tak, aby vlakno bylo jaksi kompaktni ... Je mozno shlednout VIDEO.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od jamesgsf »

petrovo píše:Dalsim z rady autostabilizacnich "udelatek" je i Guardian 2D/3D Inertial stabilizer. Na foru je o nem jiz zminka, uvazoval jsem vsak ze by nebylo zcela od veci se o nem zminit i zde tak, aby vlakno bylo jaksi kompaktni ... Je mozno shlednout VIDEO.

No ten guardian jsem měl objednanej z HK už asi 3 měsíce stále backoreder, nakonec jsem to zrušil a objednak KK2.0. Vyhledově jsem stejně chtěl zkusit postavit trikopteru tak uvidime jak to bude fungovat v letadle.
pepin

#99 Příspěvek od pepin »

tak objednáno, zdravý rozum tentokrát nezvítězil nad pokušením a marnotratností :D
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od jamesgsf »

Tak co jsi nakonec objednal tu FY-30?
pepin

#101 Příspěvek od pepin »

jamesgsf píše:Tak co jsi nakonec objednal tu FY-30?

Ano, myslím že nic jiného na čem bych si mohl ověřit, jestli to bude fungovat tak jak bych si představoval stejně není 20 ka je předchudce, to Orange jsou vlastně jen 3 gyra--nebo 3 osé gyro, ale nemá tu horizontální orientaci a ty desky do kopteru ve mě uplně duvěru nebudí--nic o tom nevím--jediná informace--je to levnější a do kopteru.

když už mám pokusničit, tak alespon s něčím o čem tvrdí, že je to určené do letadla a vcelku skladné-malé, ucelené.Navíc jako záložní využití bych to pokud to na ty větroně nic nepořeší prsknul asi do jednoho malého F3A epp akrobátka asi 1,3m a cca 900g, který jako akrobátek létá leda tak po dešti za bezvětří, nebo v inverzi, jinak s ním stejně mlátí i termika v bezvětří, tam bych si určitě pomohl a mraky přistání a doštelování by mi tam nevadilo, kdyby to zafungovalo, zkusil bych asi ten orange a pak to do těch eppáku co mám napchal do všech co to uvezou, páč jinak mě to jejich zmítání už ničím nenaplnuje--je to jen na blbnutí, všechny páčky do zatáčky :cry:
wolf
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od wolf »

Tak k tomu pak napiš nějakou recenzičku. Docela mě to zajímá.
Ani bych se nedivil, kdyby za nějaký čásek s tím vyrukovali třeba Jeťáci.
Přenos dat, taky byla podle některých místních "znalců" přece naprostá
hovadina. :wink:
pepin

#103 Příspěvek od pepin »

wolf píše:Tak k tomu pak napiš nějakou recenzičku. Docela mě to zajímá.
Ani bych se nedivil, kdyby za nějaký čásek s tím vyrukovali třeba Jeťáci.
Přenos dat, taky byla podle některých místních "znalců" přece naprostá
hovadina. :wink:

Určitě dám vědět jak to celé pokusnictví dopadlo.
do měsíce to snad bude doma, tak podle počasí určitě alespon nějaký pokus s epp modelem před panelákem, s větroněm pujdu ven až po zimě a i kdyby se udělalo trošku pěkně, určitě nebudu v kose někde na louce něco ladit a štelovat, maximálně jen tady na sídlišti zkusím Culárise.
LV
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od LV »

pepin píše:
Určitě dám vědět jak to celé pokusnictví dopadlo.
do měsíce to snad bude doma, tak podle počasí určitě alespon nějaký pokus s epp modelem před panelákem, s větroněm pujdu ven až po zimě a i kdyby se udělalo trošku pěkně, určitě nebudu v kose někde na louce něco ladit a štelovat, maximálně jen tady na sídlišti zkusím Culárise.

Ja to už viem teraz ako to dopadne.
Urobíš pokusy, zistíš, že si mi radšej mohol zaplatiť pivo, vyrveš to z modelu aby som ti to nevyrval ja :lol: a šupneš to na bazár.
Конец филма :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jio

#105 Příspěvek od jio »

LV píše:.... a šupneš to na bazár....

A tam se to dlouho neohřeje. :-)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“