DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
pju

Re: DJI NAZA

#91 Příspěvek od pju »

somro píše:Dji iosd mini

Není k tomu ještě potřeba napájecí jednotka PMU V2, když mám řídící jednotku a gps modul verze 1?
gardenroute

#92 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:...To jako vážně? 8O No zažil jsem místa kde jsem mohl s Nazou tancovat i na hlavě a stejně jsem se "locku" nedočkal...tak teda nevím....O tomhle jsem ještě neslyšel ani nečetl, ale možné je všechno. ...
No vidis, vsechno je vzdy nekdy poprve :mrgreen: Ale skutecne to funguje, tim mysleno urychleni prvniho NAZA bootu po delsim klidu...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#93 Příspěvek od gardenroute »

pju píše:Existuje nějaká OSD jednotka přímo komunikující s Dji Naza V1?
Nejen mini, ale i iOSD Mk II, tu mam napr. instalovanou ja (nyni odpojenou - viz dale). Ma na rozdil od provedeni "mini" i pamet pro telemetrii (ve vlakne o P. jsem daval i obrazky vystupu dat).
A presne tak, vyzaduje pripojeni pres CANbus, tudiz potrebuje ke svemu zivotu i jednotku PMU v2. A protoze ja mam Phantoma, chtel jsem mu odlehcit hmotnosti pouzitim nove upgrade zakl. desky pro P. Tato deska obsahuje mj. uz i GCU pro Zenmuse 3H-2D a take integrovanou PMU v2 jednotku.
Nicmene se soudruzi v HongKongu nejak spletli, pozapomeli na desku dat i CANbus konektor a znemoznili me iOSD opet pripojit. Takze nyni cekam na v2 teto upgrade desky, ktera to ma mit jiz poresene. To je ale problem jen u Phantoma.
Pokud ale pouzijes externi samostatnou PMU V2 jednotku neni s tim zadny problem (jednu pouzitou bych mel na prodej, a asi i jednotku iOSD MkII, nyni je me k nicemu), coz nebude v pripade jine koptery s NAZA zadny problem.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od zskal »

gardenroute píše:No vidis, vsechno je vzdy nekdy poprve :mrgreen: Ale skutecne to funguje, tim mysleno urychleni prvniho NAZA bootu po delsim klidu...

No ale tak to se nejedná o načtení satelitů...s bootem Nazy jsem neměl nikdy problém ani bez kalibrace kompasu. Ale je možné, že tomuto ta kalibrace pomoct může. Ale načtení a zamčení satelitů si myslím že kalibrace kompasu nijak neovlivní.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
somro

#95 Příspěvek od somro »

Pamet telemeri ? A to je naco ?
gardenroute

#96 Příspěvek od gardenroute »

somro píše:Pamet telemeri ? A to je naco ?
Psal jsem pamet pro letovou telemetrii (ne telemeri), je to pamet v iOSD jednotce, ktera za letu uklada vsechny dulezite udaje, pocinaje GPS souradnic, konce napetim palubni site, ale i napr. pohyby a naklony za letu. Asi 5x vice udaju, nez vubec lze zobrazit v realu na OSD. V podstate obdoba "cerne skrinky" velkych letadel. Z techto dat lze po letu (pomoci USB portu, kterym jednotka disponuje) do PC vytahat ruzne udaje, napr. zjistit po padu jeho pricinu, ci z letovych dat postavit nejakou vizualizaci vlastniho letu.

To jsem napr. ukazoval tady, kdyz tak si prohledej vlakno o Phantomovi, kde jsem to publikoval.

Takto lze napr. hezky vizualne interpretovat letova data z iOSD Mk II do Google map, a vytvorit tak 3D profil letu.
Přílohy
fly091.jpg
gardenroute

#97 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:No ale tak to se nejedná o načtení satelitů...s bootem Nazy jsem neměl nikdy problém ani bez kalibrace kompasu. Ale je možné, že tomuto ta kalibrace pomoct může. Ale načtení a zamčení satelitů si myslím že kalibrace kompasu nijak neovlivní.
Nic takoveho jsem netvrdil, pri prvnim bootovani Phantoma (NAZA obecne) po delsim neletani ci pauze mezi lety trva nabootovani Phantoma dost dlouho, cca 2-3 min., pri kazdem dalsim letu (pokud je uskutecnen do nejake doby) se tak jiz nedeje. Toto prodleni lze zkratit na normalni dobu (jako u kazdeho dalsiho startu) pomoci rucni kalibrace kompasu - tzn. "piruetky". Pokud mam cas a vyrazne jsem zmenil lokalitu ci konfiguraci Ptaaka, delam tak vzdy pred prvnim letem.
Nema to nic spolecneho s GPS lock, ten musi probehnout vzdy (ukonceny serii 20ti zelenych), jinak nestartovat (!).
zskal
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od zskal »

gardenroute píše:Nic takoveho jsem netvrdil, pri prvnim bootovani Phantoma (NAZA obecne) po delsim neletani ci pauze mezi lety trva nabootovani Phantoma dost dlouho, cca 2-3 min., pri kazdem dalsim letu (pokud je uskutecnen do nejake doby) se tak jiz nedeje. Toto prodleni lze zkratit na normalni dobu (jako u kazdeho dalsiho startu) pomoci rucni kalibrace kompasu - tzn. "piruetky". Pokud mam cas a vyrazne jsem zmenil lokalitu ci konfiguraci Ptaaka, delam tak vzdy pred prvnim letem.
Nema to nic spolecneho s GPS lock, ten musi probehnout vzdy (ukonceny serii 20ti zelenych), jinak nestartovat (!).

No jasně, ale já jsem původně reagoval na to, že jsi na dotaz od MarkAurel, zda jde nějak urychlit hledání satelitů odpověděl: "Ano, samozrejme to jde, rucni kalibrace kompasu to znatelne urychli". Tam o prvotním bootování Nazy řeč nebyla. Btw...nevím za jakou dobu by mělo to delší bootování nastat, ale i po 14 dnech "letového klidu" jsem nezpozoroval nějaký rozdíl v bootování Nazy...pokud to ale není specialita u Phantoma, to nemohu posoudit.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od MarkAurel »

neda sa to urychlit alebo skvalitnit tym SAW filtrom? ci je to len na odrusenie?
Přílohy
pepsicola_mod.jpg
SAW Filter wireing.jpg
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
gardenroute

#100 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:No jasně, ale já jsem původně reagoval na to, že jsi na dotaz od MarkAurel, zda jde nějak urychlit hledání satelitů odpověděl: "[i]Ano, samozrejme to jde, rucni kalibrace kompasu to znatelne urychli". Tam o prvotním bootování Nazy řeč nebyla. Btw...nevím za jakou dobu by mělo to delší bootování nastat, ale i po 14 dnech "letového klidu" jsem nezpozoroval nějaký rozdíl v bootování Nazy...pokud to ale není specialita u Phantoma, to nemohu posoudit.[/i]
Hmm..me klasicke ztraceni v prekladu, to me postupne uniklo a dal to bral jako, to co jsem pospal. Vim ze rada uzivatelu povazuje cely pocatecni NAZA boot jen za GPS lock, coz je mylka a z toho jsem vychazel. Takze samozrejme GPS lock neni asi nijak mozne urychlit (nemyslim, ze je nejak pomaly, ale prijde na radu na zaver bootu), ale je to jen cast cele sekvence bootovani, jejiz soucasti je rada i jinych cinnosti NAZA po zapnuti.
To delsi bootovani NAZA (sledovano u Phantoma) nastane vzdy po cca 15-20 min neletani. Pokud doletam, a letam znovu po vymene baterie (cca 5 min.), tak je kazdy boot velmi rychly, tady myslim, ze se skutecne jedna jen o GPS lock. Jinak to dela i spoustu jinych veci, ten dlouhy boot me (i jinym) treba trva az 2 min... :wink:
zskal
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od zskal »

Ahoj, nedá mi to a ještě se vrátím k mému problému při otáčení (yaw) copteru doleva, kdy po uvolnění kniplu mi ještě copter cukne směrem doleva. Popisoval jsem ten problém i s videem tady. Už jsem vyzkoušel všechny možné kalibrace, dokonce jsem i vyměnil komplet firmware v Tx za Open9x. Znovu jsem nastavil do čisté vysílačky všechny mixy, zkusil jsem i vyměnit jiný přijímač FrSky a stále se nemůžu dobrat k nějakému výsledku. Připojil jsem i přijímač na servo a tam toto chování nepozoruju. V asistentovi mi hned od začátku všechno perfektně funguje, ukazatele jsou na středu a ani při letu nemám žádný problém až do té doby, kdy otočím doleva a pustím knipl. Ihned sebou copter ještě mírně smýkne doleva. Pokud ale zatáčím velmi opatrně a pomalu doleva, tak k tomu nedojde. Při zatáčení vpravo je to v pohodě....Nesetkal jste se s tím náhodou někdo? A omlouvám se že to tu znovu vytahuju, ale už fakt nevím co ještě zkusit.. :(
Marek_Km

#102 Příspěvek od Marek_Km »

Asi neporadím, jediné, co mě napadá, zkusit mezi sebou prohodit regly. Očíslovat si je a napsat kombinace, v jakých byly zapojené a jak se to chovalo. Motory to asi způsobit nemůžou, ale možná bych je zkusil pak prohodit taky. Nemůže být nakonec problém v samotné Naze?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od zskal »

Ty regly bych ještě přeházet mohl...bude to sice os*r, ale tak zkusím všechno :? . Možná ještě nejdřív vyzkouším znovu kalibraci reglu na plyn...ale tohle není reakce plynu, tak pochybuju že by to pomohlo. Dělalo to na fw 3,14 a je to stejné i na 4.0. Nemůžu o takovém chování najít nic ani na zahraničních forech...no fakt už moc nevím co s tím :(
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od MarkAurel »

Kolega mal podobnu anomaliu na jednom modeli na smerovke v er9x som musel spravot new model este raz
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
zskal
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od zskal »

MarkAurel píše:Kolega mal podobnu anomaliu na jednom modeli na smerovke v er9x som musel spravot new model este raz

To jsem už taky udělal...dokonce jsem nahrál nový firmware do Tx a do toho jsem namixoval nový model úplně na čistou Tx a nepomohlo. Neprojevuje se to ani na servu připojeném k Rx. Je mi ale divné, že se to cuknutí projeví jen při rychlejším otočení....pokud otáčím pomaleji a knipl vracím do středové polohy s citem, tak to neudělá. Pokud by to takto reagovalo na obě strany, tak bych se možná přikláněl k nastavení gains...ale tohle se děje jen při otočení vlevo... :(
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“