A protože jsem dnes doplnil zásobu, nařízl jsem nosníky a dal se do lepení VOP
L-200 Morava
Re: L-200 Morava
Protože mi o víkendu došla 3ka balza, slepil jsem ze zbytků SOP.
Nádhera, jde ti to pěkně od ruky. Ohledně těch nádrží, minimálně kvůli povrchovce budou ty balzové lepší.
Petr
Petr
Dík.
S chutí bych ty nádrže jen přelakoval, jak nádherná kresba dřeva je na tom slepenci
S chutí bych ty nádrže jen přelakoval, jak nádherná kresba dřeva je na tom slepenci
Zase kousek, výškovka a výkližky. Ještě musím vyřešit připojení serv směrovek. Asi bude v loži výškovky vedle upevňovacího šroubu napevno MPX konektor.
Využil jsem otvorů po šroubcích šablon v žebrech VOP a prostrčil jimi pro zpevnění uhlíkovou trubku 4/3 a zakápnul vteřiňákem. Přece jen budou na koncích SOP se servy, tak aby to sneslo i tvrdší přistání
Hodně šetři váhou na ocase.Máš lehké motory tak ať nemusíš moc dovažovat.Originál má dost těžké motory tak udělali dlouhý ocas.Na spalovák dobrý,ale elektrika vychází na předek lehká.
Hodně vpředu bude zatahovák přední nohy a také baterie budou dost před těžištěm. Standard serva řízení a výškovky plánuji také hodně vpřed. Tak to snad vyjde nějak rozumně.
Já jsem si to u svého Aera myslel taky!A dovažoval jsem 0,4kg.Teď jsem odlehčil zadek co to šlo a dopředu dal repro na rámus ať nevozím obyč. olovo.Podařilo se mi odlehčit 10dkg,to je 30 vepředu no a rámus je 18 dkg, takže jsem v pohodě.Olovo už nemusím.
Trochu mimo vlákno, ale to Aero je Aero 45? Nevíte někdo, kde nebo kdo vyráběl aerovku, laminátový trup a gondoly, rozpětí cca 2500mm? Občas se objevila v Modelbazaru, ale tehdy jsem jí ještě nechtěl. Dík.
Dělala se stavebnice(WIPA) ale jenom 1600mm rozpětí.A je to už dávno.A je to škoda.Krásné éro a krásně létá!
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
JB píše:Dělala se stavebnice(WIPA) ale jenom 1600mm rozpětí.A je to už dávno.A je to škoda.Krásné éro a krásně létá!
uz je to par let,ale delala se aerovka kolem 2,5m nejsem si jistej jestli to nedelal obag. ale videl jsem ji na vlastni kukadla u kamarada.
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
Potáhl jsem kormidla 1mm balzou a zavrtal závěsy. Ještě protáhnout přívody k servům a potáhnout zbytek
Mám z jedné strany potažené ocasky, vybroušená ložátka serv směrovek a protažené přívody. Takže připraveno pro potažení z druhé strany a finální slepení ocasních ploch.
Tak mám potaženo. Až uschne Purex, bude se brousit a brousit, ocasky, kormidla.
Vybrousil jsem směrovky a zavrtal závěsy.