Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZanerZula

Re: Quadcopter - zaciatocník

#931 Příspěvek od ZanerZula »

Takže jestli jsem to dobře pochopil tak vysílač jen nacvaknu do té mašinky a je to? Nebudu nic letovat a přepojovat?
a ještě baterku:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _Pack.html

A budu potřebovat pro přijímač něco na snížení napětí? Baterie tam bude 3s. Nebo bude stačit když tam plácnu 5v stabilizák?
Sofin

#932 Příspěvek od Sofin »

ZanerZula píše:Takže jestli jsem to dobře pochopil tak vysílač jen nacvaknu do té mašinky a je to? Nebudu nic letovat a přepojovat?
a ještě baterku:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... _Pack.html

A budu potřebovat pro přijímač něco na snížení napětí? Baterie tam bude 3s. Nebo bude stačit když tam plácnu 5v stabilizák?

Ano, ten vysílací modul tam jen zasuneš a našroubuješ na něj anténu. Tu baterku mám taky.
Přijímač se napájí buď z některého regulátoru, přes řídící desku koptery, nebo se používá samostatný stabilizátor. Například já mám tento:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__4319__TURNIGY_3A_UBEC_w_Noise_Reduction.html
Klidně můžeš použít i nějaký ten lineární stabilizátor typu 7805.
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#933 Příspěvek od Benik3 »

qeex píše:V popisu právě uvádí že barometr obsahuje, ovšem je pravda že RCGroup píší že ne. Co jsem pochopil, tak barometr na držení výšky moc nefuguje, nevím jestli by tedy vubec nějak výrazně chyběl. Pokud ano, tak bych se tedy přiklonil k té V2.5 verzi a dokoupil FTDI.

Jinak k té baterce, ecalc dává čas visu 15,4min, kombinovaný let 5,6minuty. Které číslo z těchto dvou je realnější? měl jsem za to že vis se u copterů moc neliší od běžného letu. 10 minut let by mi nevadil, nemusel bych zase vozit zbytečně velkou baterku, a jen bych točil menší.

Koukal jsem, že v popisu Baro je, ale na desce jsem ho neviděl...
Mam přesně tu desku 2.5 z goodluckbuy, jak posílal kolega odkaz.

10minut let by jsi mít mohl, ale se samotným koptrem. Když na to naložíš ještě kameru a ten copter bude mít 1kg, tak ti to půjde spotřeba nahoru (a tedy i proudová zátěž baterky, kde má opět vyšší kapacita výhodu).
Mám copter s rámem X525 (60cm). Zatím používám dočasně 2200mAh baterii a je vidět, že dostává dost zabrat. Zahřívá se, rychle klesá napětí... Pokud chceš 3300mAh ber pokud možno alespoň na 25C trvalou zátěž. U tý 5000mAh by ti těch 20C mělo stačit bez problému i s rezervou...

OFF-TOPIC: Že by se barometrům blýskalo na lepší časy? :)
http://pandatron.cz/?3864&senzory_tlaku_mems_prozradi_i_pocet_schodu
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#934 Příspěvek od cucpo »

Pani pls otazka ohaldom trimovania. Ako som cital ale nepochopil doporucujete vytrimovat kopteru v rezime acro, vtedy funguju len akcelerometre. A toto moc dobre nechapem ako vytrimujem kopteru aby drzala polohu v rezime acro. Chapem to tak ze ked dam packu povedzme dopredu tak koptera sa nahne dopredu a drzi poziciu tak ako som jej udelil. Neviem teda ako ju vytrimovat v acro mode, nemal by sa trimovat na vysielaci v mode angle ? ale podla toho co som cital sa angle trimuje packami na vysielaci. Pls poradi mi niekto ako na to ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Troll

#935 Příspěvek od Troll »

Máš to trošku domotané. V režimu ACRO právě akcelerometry nefungují ( no, ony fungují, ale pro zjednodušení řekněme, že ne :) ) A proto taky copter polohu držet nebude a ani nemůže. Proto se nemusíš zabývat trimováním akcelerometrů v tomto režimu . Tím máš problém vyřešen. :wink:
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#936 Příspěvek od cucpo »

Troll píše:Máš to trošku domotané. V režimu ACRO právě akcelerometry nefungují ( no, ony fungují, ale pro zjednodušení řekněme, že ne :) ) A proto taky copter polohu držet nebude a ani nemůže. Proto se nemusíš zabývat trimováním akcelerometrů v tomto režimu . Tím máš problém vyřešen. :wink:

Cize z toho vyplyva ze na vysielacke trimujem v mode Angle / multiwii 2.2 / ak ano to by som chapal a kedy sa potom trimuje packami v akom mode ???
Junker83

#937 Příspěvek od Junker83 »

Ahoj,
včera jsem byl zalítnout novýho quada s Crius AIOP V2 s Multiwii 2.3 a vyskytl se takovej problém.Když jsem neměl zaplej žádnej mód,tak byla coptera v pohodě,ale jakmile jsem zapnul Angle nebo Horizon,tak se nahnula na pravej přední motor a letěla pryč.Nevíte co by to mohlo způsobovat? Třeba špatně zkalibrované ACC?
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
JosefSvejk

#938 Příspěvek od JosefSvejk »

Ano, vypadá to na špatnou kalibraci. Při připojování baterky musíš mít kopteru pevně rovně na zemi a počkat, až dobliká modrá ledka. Já teda vycházím ze zmenšené verze, mám takového kolibříčka, ale mělo by to být stejné. Nakalibrování v MultiWiiWinGUI nestačí.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
OK2BUH

#939 Příspěvek od OK2BUH »

Taky to může být tím, že kniply ve střední poloze neukazují ve wingui 1500. V tom případě vytrimovat ve vysílačce.
Kam chodíš lítat v Olomouci?
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#940 Příspěvek od cucpo »

OK2BUH píše:Taky to může být tím, že kniply ve střední poloze neukazují ve wingui 1500. V tom případě vytrimovat ve vysílačce.
Kam chodíš lítat v Olomouci?

Pani pls mozte mi toto s tym trimovanim vysvetlit? Ked instalujem MWI tak nastavim trimy na vysielacke tak aby som mal v giu 1500. Potom to zapisem do vysielacky ako subtrimy. Idem ladit kopteru / cital som ze v acro mode/ a tam si trimy predsa rozhodim ked doladujem kopteru aby stala / aj ked si myslim ze trimovat v acro mode asi nema zmysel /. Ale Povedzme ze to nejak naladim a ziskane hodnoty zapisem do subtrimov / toto asi netreba mozem ich asi nechat nastavene ako som napipal / A potom ladim c mode Angle alebo Horizon a tam uz to ladim cez vysielacku ze pristanem dam armed packu plynu hore a pohybom paciek trimujem v MWI uz ????
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#941 Příspěvek od Benik3 »

Trimy samozřejmě laď v level/horizon modu :)
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#942 Příspěvek od cucpo »

Benik3 píše:Trimy samozřejmě laď v level/horizon modu :)

Jasne to som si aj myslel, cize dotrimujem v level/horin mode, mozem tie nastavene trimy potom nahrat do RX ako subtrimy ? Po dotrimovani ale potom uz neplati ze v GUI je na stredoch hodnota 1500 ?
A kedy sa ladia tie trimy za pomoci paciek v akom mode z toho som pako ??
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#943 Příspěvek od Benik3 »

Trimování kniplama? Nemáš na mysli manuální doladění accelerometrů? To se dělá taky v level/horizon modu. Mam dojem, že se přes to vstupuje nějakou kombinací kniplů...

Jinak to s těma subtrimama by mohlo fungovat.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#944 Příspěvek od cucpo »

Benik3 píše:Trimování kniplama? Nemáš na mysli manuální doladění accelerometrů? To se dělá taky v level/horizon modu. Mam dojem, že se přes to vstupuje nějakou kombinací kniplů...

Jinak to s těma subtrimama by mohlo fungovat.

Ahaaaa cize nie trimovanie ale doladenie accelerometrov, hej ide sa do toho packami a este keby som vedel co je to doladit accelerometer ved ten sa kalibruje na rovine ked je koptera preco to treba doladit vo vzduchu kvoli tazisku ???
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#945 Příspěvek od Benik3 »

Presne tak. Vlivem nedokonalé konstrukce to nemusí sedět úplně rovně. Výhoda je samozřejmě, že si nerozhodíš ty středy kniplů...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“