DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
raging

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#961 Příspěvek od raging »

Petr_K píše:

ale DJI mlčí, přitom

Jo,mlčení jim jde ze všeho nejlépe.K těm mým prasklinám se ještě taktéž nevyjádřili,no ale co, už na to kašlu a proklínám den,kdy jsem si Phantoma objednal :x
hravec

#962 Příspěvek od hravec »

no nevim nevim, to spíš toto
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#963 Příspěvek od gardenroute »

raging píše:...Jo,mlčení jim jde ze všeho nejlépe.K těm mým prasklinám se ještě taktéž nevyjádřili,no ale co, už na to kašlu a proklínám den,kdy jsem si Phantoma objednal...
No ja myslim, ze se k tomu DJI jiz loni vyjadrovali, tim tedy myslim ty praskliny, ktere jsem ja registroval na svem prvnim trupu nekdy pred rokem. Je to dusledek letani s nevyvazenymi vrtulemi, ci dokonce s nevyvazenymi motory, coz se muze stat po nejakem padu - nasledne vibrace pote mohou zpusobit ty praskliny kolem motorovych lozi. Naprava je celkem snadna (mnohokrate zde popisovana), a nejaka vyjadreni od zdejsiho distributora se nejspise ocekavat nedaji, tem jde od zacatku az na konec celkem jen o byznys. U jinych vyrobcu to neni nijak ruzovejsi, zejmena tech z asijskeho kontinentu...
A proklinat je to myslim zbytecne, ne vzdy za to muze vyrobce.... Phantom je velice povedeny a spolehlivy stroj (ackoliv dvojka asi bude takova ta rada, kterou je lepsi vynechat), se kterym jsou tisice jinych pilotu spokojeni, ac ma radu much, ktere jeho vlastni evoluce postupne odstranuje, jiste to neni ten, ktery by stal za proklinani... :wink:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#964 Příspěvek od Marek_Km »

O víkendu jsem neměl do čeho píchnout :wink: , tak jsem si vzpomněl, že kdysi dávno jsem tady někde na fóru četl, že se dají vyvážit motory i v ruce. Sundal jsem tedy vrtule a s motory roztočenými na volnoběh jsem to zkoušel. Podepřel jsem konec ramene vyvažovaného motoru zespodu ukazováčkem a prostředníčkem a konec opřel o nehet palce. Rameno jsem naklopil dolů (druhou rukou jsem zvednul protilehlé rameno) a tím pádem ten motor chytil vyšší otáčky, než ostatní motory. Pokud jsem cítil vibrace, tak jsem opakovaně lepil kousek elektrikářské pásky po obvodu, než vibrace skoro zmizely. Takhle jsem vyvážil všechny motory. Využil jsem toho, že zrovna jsem měl gimbal sundaný a kamerky byly na GP držáku. Sundal jsem i antivibrační desku a venku polítal (v jiném příspěvku, jak mě naštvali zajíci) a želé tam moc nebylo. Sice jen při visu, při letu už tam něco bylo, ale myslím, že to pomohlo. Možná, že kdybych použil laserové ukazovátko, přichycené třeba páskou k rameni, třeba by mi to pomohlo víc, a vyvážil bych to líp. Zkoušel ty motory někdo taky vyvažovat?
gardenroute

#965 Příspěvek od gardenroute »

Marku, to je ale pakárna :? , ale jde to tak. Da se pouzit i smartphone s akcelerometrem a apkou pro mereni vibraci, na "trubce" jsou videa s navody, myslim i s temi laser ukazovatky...
raging

#966 Příspěvek od raging »

Nechal jsem se unést :) máš pravdu,není to špatný stroj :wink: mě naštvaly jen ty nešťastné praskliny,ale už jsem to tu asi psal;spodní kastli jsem opravil a Phantom jinak poslouchá.Jen mě štve laxní postoj DJI k různým problémům...ale možná se mýlím. :?
Marek_Km

#967 Příspěvek od Marek_Km »

gardenroute píše:Marku, to je ale pakárna :? , ale jde to tak. Da se pouzit i smartphone s akcelerometrem a apkou pro mereni vibraci, na "trubce" jsou videa s navody, myslim i s temi laser ukazovatky...

Jj Petře, O těch způsobech vím. Ty prográmky jsem zkoušel, ale můj tablet má blbý akcelerometr, takže ty jemné vibrace to nebralo a rodinným příslušníkům jsem telefony k tomuto účelu brát nechtěl. Já mám svoji prastarou omlácenou N95 a na Symbian ty programy jistě nebudou. To ukazovátko máme někde doma, ale chtěl jsem to zkusit takto ručně. Ale není problém to někdy zkusit s tím laserem.
krwell

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#968 Příspěvek od krwell »

Ahoj, zejtra jsi jdu vyzvednou f306 a hrozně se na něj těším, ale co jsem přečetl zdejší vlákno, tak se trochu bojim, že mi někam frnkne. Zatím ho budu lítat bez FPV, jenom gopročko 3 black tam budu mít a budu točit, ale postupem času tam něco dávat budu, asi brejle, abych si to pořádně užil. Určitě na něj dám nálepku s telefonem, ale i tak bych na něj chtěl dát nějakej tracker. Co by jste mi doporučili ?
hravec

#969 Příspěvek od hravec »

do brali bych se nehrnul, potom potrebujes nekoho na litani, ... na GP vetsi rozliseni, tezko se odhaduje vzdalenost napr. od stromu - urcite to neni pro zacatecniky

tracker jiz zde zminovany MarcoPolo lokalizator upraveny pro RC... Neni zavisly ani na GPS ani GSM signalu...
Naposledy upravil(a) hravec dne stř 23.07.2014 20:40, celkem upraveno 1 x.
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
krwell

#970 Příspěvek od krwell »

super. kouknu se na něj. Díky. Však jsem psal, že postupem času. jinak už pár let lítám jak letadla, tak heli, ale brejle jsem ještě nezkusil
texmur

#971 Příspěvek od texmur »

gardenroute píše:Vrtule mě nevadí, občas je tam kvůli autenticitě také nechám, ale ta stínová interference je dost rušivá, to mě vadí...

a to to unese?
není riziko VRS (rozkmitání a pádu) jako např při použití ochranných oblouků?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#972 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:a to to unese?
není riziko VRS (rozkmitání a pádu) jako např při použití ochranných oblouků?
Ted netusim na co se ptas?
gardenroute

#973 Příspěvek od gardenroute »

JoJo, nejdříve bych si pořádně osvojil funkce Phantoma, aby nedošlo ke zmatkům při nějakém problému, FPV bych (tím myslim brýle) hned neletal , je to úplně jiná dovednost než bezne LOS létání, resp. létání s monitorem, tam se kdykoliv můžeš dívat primo na letadlo jako při běžném létání. Při FPV létání s brýlemi potrebujes i spottera pro LOS kontrolu, létat sam je velké riziko.

Pro trackovani uletleho stroje je k dispozici rada různých běžných GPS/GSM trackeru, jejich nevýhodou je obvykle vedle velké hmotnosti i selhavajici funkce v oblastech bez GSM pokryti, a rovněž možnost ztráty GPS konektivity při pádu někam do hustého porostu...

Nejlepší variantou je nějaký nezavisly radiový majak, jak ti již radil @Hravec, idealni je system MarcoPolo, jeho podrobný popis najdeš v několika mých příspěvcích ve vlákně o P1, příp. na webu výrobce. Není ale vsude zcela legální, a koupit se da jen v USA (da se zařídit sleva 20 USD). V minulých dnes jsem zrovna v Bosně testoval výdrž letadloveho tagu, při aktivaci ve standby vydržel nonstop na příjmu pro vzdálenou aktivaci 4 dny, pote jsem ho již raději opět nabil na 100%
krwell

#974 Příspěvek od krwell »

zatim budu chvilku lítat i bez displaye, ten popřípadě pak dokoupim. zatim jsem lítal co se týče kvadrokopter jenom s Bladem Nano QX, takže určitě to bude chtít hodně praxe než přejdu na vyšší level
texmur

#975 Příspěvek od texmur »

Sorry to byla reakce na ty penove navleky na podvozek proti utopeni ptaka.
Jinak ti přeji hodně zdaru v Bosně. Docela to závidím natáčet v těchto končinách kde nejsou s letanim takove administrativní obtíže...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“