RC SET EASYSTAR OD MULTIPLEXU
RC SET EASYSTAR OD MULTIPLEXU
Nemate nekdo tento rc set?
Zajima me jak to lila.
Zajima me jak to lila.
EasyStar lítá výborně, pro začátečníká skvělá volba, viz.
http://rcmania.cz/modules.php?name=Foru ... aea52c16e5
Můžu jedině doporučit!!
http://rcmania.cz/modules.php?name=Foru ... aea52c16e5
Můžu jedině doporučit!!
Deklik
Nějak selhává technika, zkusím odpovědět ještě jednou. ES je naprosto skvělé letadlo, měl jsem dvě. Na rcgroups.com je ES v příspěvcích doslova legendou.
Je ideální pro získání návýků, zejména pravá levá proti sobě . Ono na simulátoru to je vždy trochu jiné nežli v reálu na poli
a dá se s ní létat doslova kdekoliv. Druhou ES jsem si upravil : Sklopnou vrtuli, LED pro létání v noci,větší směrovku (zejména pohyblivou část) , výškovku - pevnou část vyztužil uhlíkem - aby se nevlnila . Jelikož v původním provedení je regulátor na motoru a já použil co bylo v šuplíku ( což ovšem není zřejmě případ RC setu. ) je vhodné přidělat vstupy vzduchu na reg. V letních pařácích se mi regulátor jinak přehříval. ES je skvělá na létání v noci. První starty jsou vhodné za klidnějšího počasí, vzhledem k její ploše a váze dokáže ve větru i couvat či letět bokem
. Rozbil jsem ji letos , zkraje roku na sněhu, když jsem nevěnoval pozornost tomu, jak křídla šla podezřele snadno do sebe zasunout a ve vzduchu ( cca 50 - 100 metrů) se mi oddělila od sebe. Nepřežil trup. I napříč tomu, že se prodávají i náhradní díly ( kupoval jsem předtím trup s kabinkou ) jsem ji již neopravoval. EA je totiž silně návyková a létání s ní je po čase moc easy
) a nepřináší nic nového.Je vhodné včas přejít na něco ostřejšího
Na RCgroups je plno úprav, nejvíc však doporučuji po čase zvětšit směrovku a přidat sklopku vrtuli. Výcuc úprav a skvělé stránky v angličtině jsou na http://www.mpx-easystar.de/. Na trhu je nyní Easy Glider,což je ES s větším rozpětím,křidélky,motorem 400 s převodovkou vpředu. Dost mne láká, jelikož na ES dost nostalgicky vzpomínám. Něco jako ES u nás vyrábí Free Air - jejich výrobek je však po stránce estetické dost pozadu a na západ za hranicem známá firma Graupner. Nicméně Easy Star je pouze jedna a to od Multiplexu ! 
Je ideální pro získání návýků, zejména pravá levá proti sobě . Ono na simulátoru to je vždy trochu jiné nežli v reálu na poli
Trup vzadu u ocasu vydrži mnohé, nejvíc však trpí čumák ostatně na RC groups jsou mnohé fotky z crashu a to hlavně s pomuchaným čumákem.
Právě kvůli potlučenému čumáku jsem si i já koupil nový trup . A ještě ohledně ocasní části trupu - někdo dává dozadu při stavbě na vyztužení uhlíkovou tyč. Myslím si po mnoha zkušenostech s ES že je to zbytečné, fakt vydrží neuvěřitelné.i v základním netuningovaném
provedení.
Právě kvůli potlučenému čumáku jsem si i já koupil nový trup . A ještě ohledně ocasní části trupu - někdo dává dozadu při stavbě na vyztužení uhlíkovou tyč. Myslím si po mnoha zkušenostech s ES že je to zbytečné, fakt vydrží neuvěřitelné.i v základním netuningovaném
Můžu potvrdit, že odolnost je opravdu dobrá, bylo to moje první letadlo, učil jsem se úplně sám. Tomu samozřejmě odpovídal i počet havárií
. Lítám s ním už rok, jediný co jsem opravoval, je čumák, jednou se mně i povedlo ho odlomit po nárazu do stromu, po přilepení CA lítá vesele dál. Nedávno jsem nasadil vrtuli 6,5x4 Aeronaut, je to mnohem lepší, i když motor dostává trošku zabrat. Myslím si, že ES je naprosto ideální letadlo pro ačátečníka, už se s ním učí lítat kamarád, a vypadá to, že přibude další modelář
. Takže pokud ho koupíš, máš jistotu, že opravdu poletí, bez nějakých úprav a předělávek, což se o čínských setech asi říct nedá.
Deklik
Velice vam dekuji panove,ale jeste bych se zeptal jak je tam to kridlo pridelany k trupu,nehrozi pri nejakem padu ze by doslo k vytrzeni kridla z trupu?Fakt to tak vydrzi jak pisete?
Jo jeste bych malem zapomel a co akumulator?
Pisou,ze jsou tam 600Nicd jak dlouho vydrzej a jak se dlouho nabijeji.
Da se ta dobijecka pouzit i na jiny akumulator?
Jo jeste bych malem zapomel a co akumulator?
Pisou,ze jsou tam 600Nicd jak dlouho vydrzej a jak se dlouho nabijeji.
Da se ta dobijecka pouzit i na jiny akumulator?
Křídla jsou dělený a nasunujou se na uhlíkovou trubku, ješte se mě nestalo, že by došlo k nějakýmu problému, akorát je potřeba před startem zkontrolovat, jestli jsou dobře usazený. Nekupoval jsem EA v setu, tak nevím co je tam za baterky, já používám 7x2000mAh, doba chodu motoru cca. 20min. Na ty 600mAh to bude tak kolem 7min, odhadem, pokud budeš využívat kluz, tak se to dá udržet ve vzduchu tak čtvrt hodiny max. Dobu nabíjení těžko říct, neznám tu nabíječku.
Deklik
1. Každa půlka křídla má zámek, které do sebe zapadnou, navíc jsou spojené zásuvnou uhlíkovou tyčkou. Křídlo je zasunuto do trupu. Na RC groups nebo i na stránkach Detracta http://www.mpx-easystar.de/. jsou " tunningové "
úpravy spojení křídel malými magnety. Myslím si že i tak drží vcelku dobře, a to že se mi oddělila jedna půlka od druhé, přičítám své ledabylosti při předstartovní přípravě . Nicméně celou tu dobu létání a mnoha tvrdých přístání ( tj cca rok ) jsem nemel pocit nutnosti řesit jinak upevnění křídla. A pokud se křídlo při tvrdém přístání oddělí jenom dobře. Vytrhnout se totiiž nemůže. Pouze se "rozloží".
2. Jaké jsou akumulátory v daném setu nevím, já jsem lital s 600 Nicd a 1050 NiHM a délka letu je odvislá od počasí , doby chodu motoru ( tj kapacita Aku, odebíraného proudu - použitá vrtule ) a váhy - odvislá od aku. Ale zjednodušeně - létal jsem od 15 min letu ( bezvětří ) do řádově hodiny ( když to nosilo a mne už bolelo za krkem )
3. jaka je v setu nabijecka nevím, takze nedokazu rici jak se dlouho nabíjí. Pokud chceš vsak litat bez vetšího omezení, měl by jsi mít min dvě sady. Já je nabíjel zaroveň Ultramatem a Swallowem, takže pokud jsem přistál, měl jsem vždy připravenou sadu k letu. NiCd má výhodu že se dá rychleji nabít. Je to vždy otázka kompromisu a preference - ve světě kde je EA dost fenomén se s ní dějou různé věci, dávají se tam střídáky, Lipolky, převodovky, křidélka či zvětšuje rozpětí. No nevím, podle mne to jde za hranice toho, k čemu je Easy Star určena - jako první hodné až tupé letadlo. pro začátečníky a tomu odpovídá i cena a vybavení ( NiCd, plechovkový motor apod.
4. Podle mého názoru, každá nabiječka se dá použít na jiné akumulatory, je to otázka pouze konektorů a toho jestli se smíříš s tím, jak nabiječka nabíjí - tj jakým proudem , jestli sama vypne při různých druzích aku. Nicméně osobně nejsem příznivcem nějakého mazlení s aku. Dodržuji pouze způsob skladování ( nabité-vybité ) a jelikož se snažím létat i vzimě, tak moc neřeším magii skladování včetně cyklování.Na poli, když už mne svrbí palce dobíjím aku maximálním možný proudem ( Swallow ) nebo to svěřím tupě nabiječi (Ultramat ).
5. Když bych to letáním myslel vážne -osobně bych si set nekoupil, pouze stavebnici. Ostatní bych si nakoupil zvlášt dle svého výběru. Ale pokud začínáš na zelené louce, tj nemáš žádné vybavení je set bezesporu optimální varianta jak cenově,tak i proto, že máš vše v krabici. V pátek koupíš, v neděli jdeš hodit. Všeobecně jsem příznivcem firmy Multiplex. Jejich letadla jsou dělaná pro lidi a na létání za humny. Stavba je také Easy a návod je obrázkový pro tupouny
. Pouze jediná nevýhoda může pro někoho být a to návod pouze in english. - to je však problém dovozce - nicméně jsou tam ty obrázky..... .-)
2. Jaké jsou akumulátory v daném setu nevím, já jsem lital s 600 Nicd a 1050 NiHM a délka letu je odvislá od počasí , doby chodu motoru ( tj kapacita Aku, odebíraného proudu - použitá vrtule ) a váhy - odvislá od aku. Ale zjednodušeně - létal jsem od 15 min letu ( bezvětří ) do řádově hodiny ( když to nosilo a mne už bolelo za krkem )
3. jaka je v setu nabijecka nevím, takze nedokazu rici jak se dlouho nabíjí. Pokud chceš vsak litat bez vetšího omezení, měl by jsi mít min dvě sady. Já je nabíjel zaroveň Ultramatem a Swallowem, takže pokud jsem přistál, měl jsem vždy připravenou sadu k letu. NiCd má výhodu že se dá rychleji nabít. Je to vždy otázka kompromisu a preference - ve světě kde je EA dost fenomén se s ní dějou různé věci, dávají se tam střídáky, Lipolky, převodovky, křidélka či zvětšuje rozpětí. No nevím, podle mne to jde za hranice toho, k čemu je Easy Star určena - jako první hodné až tupé letadlo. pro začátečníky a tomu odpovídá i cena a vybavení ( NiCd, plechovkový motor apod.
4. Podle mého názoru, každá nabiječka se dá použít na jiné akumulatory, je to otázka pouze konektorů a toho jestli se smíříš s tím, jak nabiječka nabíjí - tj jakým proudem , jestli sama vypne při různých druzích aku. Nicméně osobně nejsem příznivcem nějakého mazlení s aku. Dodržuji pouze způsob skladování ( nabité-vybité ) a jelikož se snažím létat i vzimě, tak moc neřeším magii skladování včetně cyklování.Na poli, když už mne svrbí palce dobíjím aku maximálním možný proudem ( Swallow ) nebo to svěřím tupě nabiječi (Ultramat ).
5. Když bych to letáním myslel vážne -osobně bych si set nekoupil, pouze stavebnici. Ostatní bych si nakoupil zvlášt dle svého výběru. Ale pokud začínáš na zelené louce, tj nemáš žádné vybavení je set bezesporu optimální varianta jak cenově,tak i proto, že máš vše v krabici. V pátek koupíš, v neděli jdeš hodit. Všeobecně jsem příznivcem firmy Multiplex. Jejich letadla jsou dělaná pro lidi a na létání za humny. Stavba je také Easy a návod je obrázkový pro tupouny
Naposledy upravil(a) MakoBear dne úte 10.05.2005 9:56, celkem upraveno 1 x.