Vákuovanie krídla
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Vákuovanie krídla
Robím Atlantis 5 , autor tam dal 49g tkaninu ja mám 22g, mám dať 2 vrstvy, alebo stačí jedna 
Len jedna otázka Antalis je hádzadlo? Ja si takto robým krídla na F5J 400 a naposledy som robil 2x23g m2 a vyšlo to dosť, idem mu robiť ešte diétu a idem dať 1x36gm2 nové uši. Najlepšie by bolo keby si dal 1x36gm2 kevlar ako robí miro Polonec pevné ľahké ale ten je trošku drahší a aj sa sním ťažšie pracuje. Ďalšia vec záleží aj od použitého polystyrenu respektýve používam styrodur s baumaxu ružový a ten je dosť ťažký, potobný je biely ale majú len 20mm. ďalšiu váhu ušetrýš keď na plast ktorý nanášaš tkaninu nebudeš farbyť ja som ho nastriekal na bielo aby som už mal krídla nafarbené a potom keď som si to zvážil tak som z hrôzou zistil že len farba mi robý z modrlu 40g. !!! Už by som to nefarbil. Ono záleží aj na farbe robým to v paneláku tak som použil sprey ono by to chcelo klasickú pištolku a kvalitnú farbu ktorá má dobré kritie aby si nemusel dávať viac vrstiev. A hlavne nie bielu tá má najhoršie kritie.
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Ano plnokrvné F3K. Krídlo už mám hotové váži mi 30g s uhlíkovým nosníkom. Nosník som vyrobil s rovingu medzi dvoma skalmi. Hrúbka mi vyšla 0,23mm. Ten polyš mám zelený. Plocha polovici je 13dm2. Podla mňa keď sa epoxy poriadne stiahne kreditkou a vysaje tak by to nemalo byť až také ťažké. Ešte kolko epoxy narobiť na tu plochu 
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Tu http://klasika.ukazto.com/?img=2730199~p1010015.jpg je výsledok zatial len polka krídla 1vrstva 22g sklo na exponované miesta 2 až 3 váha 63g. Tá jedna vrstva úplne stačí je to dosť pevné. Pevnosť
je vačšia ako u konštrukčného.
je vačšia ako u konštrukčného.
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
vakuum
cau chystame delat f3k vakuovanim a zatim nevime jaky f3k nemas na toho atlantise planek nebo aspon tripohledak v pc ?? dik
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
pilothanter píše:Nepodlepil ten japonec to tiež nedal. Stiahol som kreditkou čo šlo. Prečo si myslíš že je to ťažkéDrela má na SGII krídlo ťažké 105g ja budem mať 120g. Na to že som to robil 1krát to podľa mňa neni zlé
120g je hmotnost dobrá ale na 2 vrstvy.... drela to má sice 105g ale taky to moc nehází a má to z kevlaru takze mu to vic drzi pohromade. teď se ti to zdá pevný ale uvidíš až to hodíš tak to jedna vrstva neudrží dlouho a to nemluvim o promačkávání....
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Re: vakuum
volmar píše:cau chystame delat f3k vakuovanim a zatim nevime jaky f3k nemas na toho atlantise planek nebo aspon tripohledak v pc ?? dik
Tu je link http://rcp.web.infoseek.co.jp/rc_atlantis5.html
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
120g je hmotnost dobrá ale na 2 vrstvy.... drela to má sice 105g ale taky to moc nehází a má to z kevlaru takze mu to vic drzi pohromade. teď se ti to zdá pevný ale uvidíš až to hodíš tak to jedna vrstva neudrží dlouho a to nemluvim o promačkávání....[/quote]
Ale šak ja to tiež nehodím 70m a nič neni večné. Ani s kevlaru nie su na furt.
Ale šak ja to tiež nehodím 70m a nič neni večné. Ani s kevlaru nie su na furt.
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
pilothanter píše:120g je hmotnost dobrá ale na 2 vrstvy.... drela to má sice 105g ale taky to moc nehází a má to z kevlaru takze mu to vic drzi pohromade. teď se ti to zdá pevný ale uvidíš až to hodíš tak to jedna vrstva neudrží dlouho a to nemluvim o promačkávání....
Ale šak ja to tiež nehodím 70m a nič neni večné. Ani s kevlaru nie su na furt.[/quote]
o to nejde křídlo ti začne "měkknout" a začne se ti postupně sklo odtrhávat od jádra a pak to praskne 2 vrstvy to udržej mnohem déle