Bezpečnostní opatření Ministerstavy dopravy

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Foxmeister
Kontaktovat uživatele:

Bezpečnostní opatření Ministerstavy dopravy

#1 Příspěvek od Foxmeister »

http://www.foxmeister.wz.cz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Tak to abych si hned bezel sjednat pojistku :D

Kruci uz vidim piloty ultralightu kteri sou zaroven modelari, jak vecer uklidi letadla do hangaru a pofici 5,5km od letiste do pole si zalitat :D

Dej blbci funkci a vymysli lejstro. Nak
jarda_chabry
Kontaktovat uživatele:

RE

#3 Příspěvek od jarda_chabry »

Myslim si, že je to hnus a kašlu na to :-) Jestli po mě bude někdo chtít nějaký papír, tak mu tak akorát dám na hubu :-)
Foxmeister
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Foxmeister »

Tak to my to máme ještě horší, my jsme na jednom place s Aeroklubem :lol:
lada

#5 Příspěvek od lada »

Naštěstí je to až nad 7 kg,
Jinak souhlas s Nak
Foxmeister
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Foxmeister »

Co bude zajímavé tak to až začne chodit kontrola, to asi bude chodit s váhou :lol: ale už si asi nezalítáme u domku nebo na hřišti u baráku :(....
I když zalítat si zalítáme jen jestli to někoho bude štvát a zavolá na nás kontrolu :? :o
BAPE

#7 Příspěvek od BAPE »

Kluci,ví někdo jak vysoká je pojistka na papírovou vlaštovku?Hmotnostní kategorie do 7kg.Asi se zeptám na mimisterstvu.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Nakadah »

No nejsou tam nikde uvedene pokuty ci sankce takze se pripadne poruseni asi resi zakonem o prestupcich. Hledal sem v nem primo neco co se tyka letoveho provozu, ale bud sem slepy a nebo tam nic neni. Nak
pepan

#9 Příspěvek od pepan »

To zas neměl nějaký ouřada co přepisovat, tak vymyslel tuto pitomost...nesmíme lítat výš jak 100 m, dál jak 700 m, rozesmál mě bod 2, už vidím, jak úředníci objíždějí všechny modeláře a kontrolují, zda jejich výtvor může do vzduchu...bod 6 - konec házení bonbonů,bod 8 je taky kouzelný, co je tím vlastně myšleno? bod 12 - ještě že nám povolili ty brejle :lol: ,bod 15 - pánové!!! konec nočního poletování!!!,hm a jak dodržím bod 18, toť otázka...to jsou jen letmé postřehy z této další úřední obludnosti...po podrobném přečtení a po konzultacích se asi ještě hodně nasmějeme, nebo, že by nás smích brzy přešel????? :?: :?: :?:
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Nakadah »

pepan> po konzultacich dojde i na inzultace :D a vsemi deseti jsem i pro III. Prazskou defenestraci :D Nak
Foxmeister
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Foxmeister »

Je to hrůza, zachvilku nám povolí lítat pouze doma na simulátoru. A lítat do výški pouze 100m ??? co to je za blbost ? když se vleká tak se vleká do výški přibližně 300-700m a lítá se do vzdálenosti někdy i více jak 600m. Podle mého to vymyslel někdo kdo nemá sebemenší páru o tom co je to lítat s bezpilotním letadlem .... :-)
F104
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od F104 »

Nejlepší je ovšem bod 14...... "pochybnosti o své schopnosti dokončit bezpečně let" mám při každém startu. Tak to asi rovnou pošlu do oranice :idea:
J aroslav

#13 Příspěvek od J aroslav »

Domnívám se, že je všechno nutno vidět v komplexu.
V případě, že vše budu dodržovat a tak ctít zákon, kdo mi zaručí, že mne
nikdo neshodí nějakým nepovoleným strojkem - chůvičkou, mikrofonem atp.
na pásmu 35 ?
Měli jste vidět obličeje příslušníků policie ČR , když jsem se jim snažil ohlásit
sestřelení mého akrobata rušením neznámým pachatelem :-)
A škoda byla jak jinak veliká...
Chci tím říci, kdo a jakým nařízením mi zajistí ochranu, když provozem modelu neporuším zákon?
Kde jsou práva, když mi budou naloženy povinnosti?

Nikde
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marcos »

Moment, sice se mi líbí, že jsem "velitel letadla" 8)
Ale chápu to tak, že ty body 1-19 plati i pro nas ? To abych se sel pochlubit s modelama na urad, potom podle bodu 3. nemuzu s mustangem na aircombat litat sam, 5. do benzinaku se nesmi lit benzin, 6.. popsano vyse, 7,8,9,10,11 mi snad nevadi, 12 a 13 se trosku vylucuji :), 14 je totalni kravina (pokud neni mozne let bezpecne ukoncit, musime ho bezpecne ukoncit), jinak tu jistotu nemam nikdy :lol: 15. zrovna jsem si objednal modul pro nocni osvetleni :?, 16. :lol: abych si poridil vyskomer, 17. a dalkomer, 18.., 19 jakou leteckou praci zvladne letadlo do hmotnosti 7kg?
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
strigy

#15 Příspěvek od strigy »

ti už neví čím a jak naštvat lidi
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“