MC-22s

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

MC-22s

#1 Příspěvek od Lindbergh »

Tak mně konečně dorazila očekávaná MC-22s. K tomu jsem dostal přijímač smc 16 scan SPCM, křížové popruhy a karb.pult. Zatím jsem z tohoto vysílače naprosto nadšený. Proti Opticu6 je to opravdu dost rozdíl jak ve zpracování samotného vysílače (bytelnost, vše sedí a funguje na milimetr přesně), tak co se výbavy týče. K věci: Zatím jediný s kým jsem zde MC-22s konzultoval je Tengler (Tenglere díky :wink: ), takže bych se rád co nejširšího spektra uživatelů zeptal na zkušenosti a případná úskalí, na co si mám dát pozor. Prosím o jakékoliv poznatky. Např. zkušenost s předěláním na 2,4.

Všem předem moc děkuji :!:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
mnov

#2 Příspěvek od mnov »

A tos měl na Opticu někde milimetrovou díru nebo co? Mne po zkušenostech s MC19 připadá, že to všechno dělaj v jedný fabrice.
tengler

Re: MC-22s

#3 Příspěvek od tengler »

Lindbergh píše: K věci: Zatím jediný s kým jsem zde MC-22s konzultoval je Tengler (Tenglere díky :wink: ), .. :!:

Nemáš zač, hlavně bych řekl, že tady jsou na konzultování MC-xx jiný machři. Já jsem v poslední době ani moc nelítal, tak leda můžu poskytnout fotky jak jsem to mezitím opřepínačoval.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Abu »

At zije rada MC... :!: :D
A nevsimejte si posmevacku, jako treba Wroumova zenska, kdyz minuly vikend rekla "hele on to ridi z takovyho mixpultu" :twisted:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lindbergh »

To mnov: No to určitě nee.. :D Optic6 mně na malé modely opravdu stačil...MC-19 jsem nikdy neměl, ale na základě faktu, že je MC-19 v mém okolí nejpoužívanější vysílač společně s Opticem ( z cca 20 modelářů v klubu to odhaduji tak na 7-8 MC-19 a 7-8 Opticů, ale je to odhad ) rozhodl jsem se logicky v začátcích pro Optica a nyní jsem chtěl MC-19. Po několika konzultacích s "X" modeláři jsem šel do MC-22s. Mimochodem i na doporučení Abu :wink:

To Abu: Wroumova paní má zřejmě hudební vzdělání, což kvituji, páč já sám jsem hrál 8 let na saxofon. :lol: Mimochodem budou nějaké výhody použití vysílače s přijímačem Graupner smc 16 scan SPCM? Chtěl bych ho dát do Blizzarda (větší větroň). V nastavení bych měl asi nastavit SPCM20, namísto PPM18?
JardaF

#6 Příspěvek od JardaF »

Lindbergh píše: V nastavení bych měl asi nastavit SPCM20, namísto PPM18?
To určitě, jinak nevyužiješ hlavní výhodu přenosu SPCM - digitální přenos dat. Myslím, že by to ani jinak nešlo, ze SMC 16 tuším nedostaneš ani jinou modulaci než SPCM 20.

Edit: Hodně kolegů totiž až na ploše oživovalo SMC16 a dumali proč jim to nejede když je všechno zaplý. Někdy se přijímač ani nechytnul na vysílač při ladění syntézy. Příčinou byla vždy jiná modulace na daný typ modelu ve vysílači - většinou právě PPM18.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od frontier »

Fox
Kontaktovat uživatele:

Re: MC-22s

#8 Příspěvek od Fox »

Lindbergh píše:Tak mně konečně dorazila očekávaná MC-22s. K tomu jsem dostal přijímač smc 16 scan SPCM, křížové popruhy a karb.pult. Zatím jsem z tohoto vysílače naprosto nadšený. Proti Opticu6 je to opravdu dost rozdíl jak ve zpracování samotného vysílače (bytelnost, vše sedí a funguje na milimetr přesně), tak co se výbavy týče. K věci: Zatím jediný s kým jsem zde MC-22s konzultoval je Tengler (Tenglere díky :wink: ), takže bych se rád co nejširšího spektra uživatelů zeptal na zkušenosti a případná úskalí, na co si mám dát pozor. Prosím o jakékoliv poznatky. Např. zkušenost s předěláním na 2,4.

Všem předem moc děkuji :!:

Co to všecko stálo ?
frontier píše:MC-22S na 2,4GHz doma jen tak nepředěláš, původní MC-22 ano!
35MHz mně stačí... Zvlášť teď když se uvolňují kanály..
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lindbergh »

frontier píše:MC-22S na 2,4GHz doma jen tak nepředěláš, původní MC-22 ano!

např:http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2.php?idforum=8&potec=916058
nebo:http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2.php?idforum=8&potec=824128

No nejdříve se musim naučit pořádně lítat a buď to se za pár let najde odborník, který mně to předělá, nebo pořídím něco jiného. Zatím je to však pro mě takový nadstandart, že času dost. Šlo jen o teoretickou informaci :wink:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lindbergh »

To Fox: 700 euro. A ještě jsem zapomněl napsat, že v ceně byl i 3-polohový vypínač v páce plynu. Takový ten klitorys. Kolega jej hojně využívá u většího větroně při přistání. Je to opravdu velmi praktické. Celkově uživatelsky velmi přítulný vysílač :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Lindbergh píše: Wroumova paní má zřejmě hudební vzdělání, což kvituji, páč já sám jsem hrál 8 let na saxofon. :lol: Mimochodem budou nějaké výhody použití vysílače s přijímačem Graupner smc 16 scan SPCM? Chtěl bych ho dát do Blizzarda (větší větroň). V nastavení bych měl asi nastavit SPCM20, namísto PPM18?

Urcite nastavit SPCM. Ja s tim teda prakticke zkusenosti zatim nemam, ale casem si nejakej PCM prijimac urcite poridim. Asi nejakej od JR (ty jsou totiz s Graupnerem kompatibilni, dela je stejna firma a jsou o neco malo levnejsi).

Jinak ja mam taky hudebni vzdelani (kytara skoro 30let, s prestavkama), takze vim co je mixpult a rad jsem se tomu prirovnani zasmal. Docela to i sedi, jen tech soupaku je tam trochu malo (jen 2) :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
JardaF

#12 Příspěvek od JardaF »

Abu píše:Urcite nastavit SPCM. Ja s tim teda prakticke zkusenosti zatim nemam, ale casem si nejakej PCM prijimac urcite poridim.
Mám dva SMC 16 a bez potíží, prostě jim 100% věřím a svěřuju jim svoje "nejlepší" modely - Mistral a Ion. Takže doporučuju, cena se dá stáhnout při dovozu i pod 1600,- Kč/ks a opravdu sou to povedené přijímače.

Edit: Hlavní výhodu spatřuju v tom, že díky digitálnímu přenosu dat, se prostě serva po zapnutí palubního napětí ani nehnou. U přijímačů analogových - mám zkušenosti s Hitecy a Schulze si serva přece jen trochu "zaplácala" při hledání nulové polohy, u SMC 16 člověk pozná že zapnul palubní napětí jen podle "pípání" regulátoru do motoru.
Naposledy upravil(a) JardaF dne ned 08.06.2008 6:42, celkem upraveno 1 x.
Fox
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fox »

No sice je to třoku mimo mísu ale parádní přijmač dělá Multiplesk. "Mini DS IPD" Jediné rušní které sem zanamelanl nastalo když sem zapoměl přilepit v modela anténu a ona zůstala v klubku. Ale i tak byl model bez problémů řiditelný akorát sem tam vynechal motor.

Bohužel poněkud dražší.
Lindbergh píše:To Fox: 700 euro. A ještě jsem zapomněl napsat, že v ceně byl i 3-polohový vypínač v páce plynu. Takový ten klitorys. Kolega jej hojně využívá u většího větroně při přistání. Je to opravdu velmi praktické. Celkově uživatelsky velmi přítulný vysílač :wink:
V tom případě scháním dárce čtyřech stovek eur. Ten zbytek je zhruba můj rozpočet na budoucí vysílačku...
Želivák
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Želivák »

Mno, pokud ti bude stačit jenom vysílač, tak ten pořídíš tak za cca 450 - 470 €. A to už stojí za zvážení, ne? :lol:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lindbergh »

Želivák píše:Mno, pokud ti bude stačit jenom vysílač, tak ten pořídíš tak za cca 450 - 470 €. A to už stojí za zvážení, ne? :lol:

Přesně tak, za tu cenu je to fakt luxus o jakém jsem ještě před pár měsíci neměl ani potuchy... :wink:

To Abu: Tím JR myslíš JR models?

http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... shop_id=70

Asi jsem trochu mimo?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“