Navrhovane opatreni MD CR a jak to vidi Savex

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

Navrhovane opatreni MD CR a jak to vidi Savex

#1 Příspěvek od MakoBear »

Jak Vám pripada tento nazor ceskeho vyrobce ?
Nebo jsem neco nepochopil ( souvislosti, ironii, bonmot ) anebo jsem neco vytrhl z kontextu ?
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... tec=947620

Ja jsem ponekud zhnusen ......
Vidim ze budu muset prehodnotit svuj negativni postoj k cinskym vyrobkum ( i kdyz bezesporu se to firmy Savex nijak nedotkne :-)
Na druhou stranu kdyz se podivam kdo vsechno petici podepsal, tak si nemyslim Savex mluvi za vsechny ceske výrobce ..

SAVEX Ltd 09.06.2008 10:14:56 e-mail www info

Re: Bezpečnostní opatření MD ČR

tompe (09.06.2008 10:00:23): Mohli by se také nějak aktivně zapojit i dovozci a výrobci modelů a příslušenství, protože u nich by to mohl být zásah do podnikání nepatřičnou změnou pravidel trhu ...
A proč jako ??? Český trh nás dávno neživí ( ani nikdy neživil ), všichni dosud fungující výrobci modelů letadel dělají na export ( kdo se orientoval pouze na tuzemský trh tak už dávno dělá něco jinýho ). Možná by se mohli aktivně zapojit dovozci čínskejch modelů letadel - to je to co český zákazník chce - super model plně vybavený a zadarmo
;-)
PS: naštěstí tyhle debilní modelařinu likvidující zákony budou platit jenom v ČR. :-)
Naposledy upravil(a) MakoBear dne úte 17.06.2008 18:43, celkem upraveno 1 x.
tks
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od tks »

Měl bys to rozvést - nějak nechápu, co je v tom zásadního za problém?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MakoBear »

Ja v tom vidim to ze pro tohoto ceskeho vyrobce neni nijak podstatny cesky zakaznik a posledni veta ze nastesti budou tyto zakony platit pouze v cr je koncentrat empatie
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Ceskemu vyrobci je ukradeny tuzemsky trh s modely a ceske letecke modelareni obecne :lol: uzasny pristup.

No jo, sou to borci. Nak
vasin
Kontaktovat uživatele:

dobytek

#5 Příspěvek od vasin »

hm .. co na to rict .. je mi z nich na bliti
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
petas

#6 Příspěvek od petas »

Kluci je vidět že vůbec nic nechápete a už vůbec ne souvislosti tohoto příspěvku od pana Sádla.... Je to vytržené z kontextu a překrucované atd... pan Sádlo to myslel určitě uplně jinak... takže tu neplkejte o něm bez něj!
Honza

#7 Příspěvek od Honza »

Ja v tom vidim jistou davku ironie, ktera vam nejspis unika. Ma ale pravdu, pokud se ma vyrobce uzivit, cesky trh mu moc nepomuze, neni duvod se divit. Pak opravdu nektere vyrobce domaci modelari moc zajimat nemusi, ale v pripade V. Sadla bych rozhodne nevidel problem v tom, aby jednomu kazdemu z vas neco ze svoji nabidky vyrobil a prodal. Je se zaradite do poradi, jako ti ostatni a ve spravny cas udelate vir v penezence.
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kofejn »

Nevím co se vám nezdá? Řekl bych, že typický český spotřebitel opravdu chce jen to nejlevnější a kvalitu savexích modelů neocení. Schválně si zkuste spočítat třeba v galerii modelů, letadla postavená z jejich stavebnic :wink: . Kdo z vas brblalů vůbec nějaký viděl?
Prostě trh v ČR je příliš malý na pečlivě vyrobené, a tudíž né nejlevnější, výrobky. Savexu může být náš trh ukradený, ale modeláři mu ukradení nejsou a na jeho rady se můžete spolehnout. I když by se mohl na všechny vyprdnout. 8)
P.S.: a link na celé vlákno http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=947620
Třeba vám to dojde.
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
petas

#9 Příspěvek od petas »

Ještě bych dodal, že právě dokončuji L-39 od Savexu a dokonalejší model jsem ještě neměl.... komunikace s panem Sádlem je moc příjemná a je to fajn člověk! Poradí a vždy vyjde vstříc.... Ta ironie byla v daném případě zcela na místě.
LV
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od LV »

Nakadah píše:Ceskemu vyrobci je ukradeny tuzemsky trh s modely a ceske letecke modelareni obecne :lol: uzasny pristup.

No jo, sou to borci. Nak

Český (aj Slovenský) modelár sa pozrie na stránku špičkových modelov (napríklad Savex) a potom na Hobbycity a zistí rozdiel cien 400%. Čo si kúpi? Kvalitu, alebo cenu?
Potom sa tu sťažuje, že ten model od CM, BH, je síce pekný, ale nelieta podľa predstáv, poraďte mi prosím...
Rada je jednoduchá. Chceš kvalitný model? Šiahi hlbšie do šrajtofle...
V Čechách aj na Slovensku sú výrobcovia na ktorých modely čakáš aj rok a platíš za to hrozné peniaze. A predsa čakajú modelári na celom svete...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marek71 »

Hodil som reč s nemeckými kolegami v jedno popoludnie, keď som tu bol lietať. Potvrdili slová "LV", českí modelársky výrobcovia sú na špičkovej úrovni a slovami ako "kvalita" a "precíznosť" a "špičkové spracovanie" nešetrili. A na rozdiel od nás sa im cena videla veľmi dobrá, tej kvalite primeraná.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
deklik

#12 Příspěvek od deklik »

Rád bych doporučil všem, kterým je z toho na blití, případně jsou uraženi takovým přístupem, aby se podívali na www.savex.cz , prohlídli si, jaké modely dotyčný vyrábí a prodává a potom můžete zkouknout svoje domácí hangáry a porovnat.
Poté se můžete zkusit zamyslet nad tím, kolik se těchto špičkových modelů v ČR asi tak prodá.
Deklik
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Nakadah »

A uz nam tady pomalu zacina flame "cena/kvalita" 8)

Jde tady hlavne o princip, kdyz jim je fuk jaky zakony u nas letecke modelarstvi muzou poskodit - jsou sami proti sobe. Lhostejnost a nezajem je idealni ziva puda pro tyhle byrokraticke hnoje. Pocitam s tim, ze vyrobce modelu letadel, je sam v zakladu modelar a rad si zalita doma. Ze to bylo napsano ironicky? Tak tohle bych nenapsal ironicky ani omylem :D

Dal se k tomu nebudu vyjadrovat. Nak
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MakoBear »

petas píše:Kluci je vidět že vůbec nic nechápete a už vůbec ne souvislosti tohoto příspěvku od pana Sádla.... Je to vytržené z kontextu a překrucované atd... pan Sádlo to myslel určitě uplně jinak... takže tu neplkejte o něm bez něj!

Rozhodne bych nechtel vyvolavat flamewary ale prosim Te co je tady vytrzene z kontextu ? Vzdyt je to v celem zneni ctrl c a ctrl V vcetne odkazu. Je uplne jasne ze cesky trh pana Sadla neuzivi ale davat to takto najevo a takovou formulaci je ponekud nadrazene. Jak to myslel nevim, jak to napsal si prectu vcelku jednoznacne.
Jelikoz pracuji ve velmi prozakaznicky zamerene firme se zahranicnimi vlastniky tak vim ze jsou zakaznici vice profitabilni a mene. Ale davat nekomu najevo verejne ze je mu defacto ukradeny jako zakaznik je v kontextu mych zkusenosti minimalne receno nestastne.
Puvodni smysl nebyl o cene, ale o pristupu k zakaznikovi deklarovany v prispevku. Mne treba ceny Savexu pripadaji odpovidajici ale jsem z ceska, utratil jsem pomerne dost penez za tohoto konicka a vyvozuji z toho ze jsem cesky zakaznik a rozhodne jsem nechtel po nikom nic supr a zadarmo.
mnov

#15 Příspěvek od mnov »

Nějak nechápu, proč to taháš sem. Pokud chceš odpovědět na ironický příspěvek od SAVEXe tak to snad stačí udělat na MOJEHOBBY. Jinak s p. Sádlem mám jako český zákazník osobní zkušenost a nemůžu si stěžovat.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“