Klonění DLG po odhodu

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JJ
Kontaktovat uživatele:

Klonění DLG po odhodu

#1 Příspěvek od JJ »

Předevčírem jsem si šel poprvé zaházet s DLG. Po odhodu nejde přímo nahoru, ale dost se kloní na stranu kde je kolík. Doma jsem pořádně vyvážil křídlo, kolík to opravdu dost převažoval na stranu. Ale stejně to moc nepomohlo. V kluzu je do docela v pořádku, jen po odhodu to letí skoro v nožáku.
Mám hledat chybu v letadle (vím o trochu zkroucených ocasních plochách, když sem na ně lepil uhlíkovou výztuhu, tak se mi prohnuly:( ) nebo je to špatný styl hodu? Byl jsem na letišti sám a tak nemám foto ani video odhodu.
je to tohle DLG:
http://www.mountainmodels.com/product_info.php?cPath=25_28&products_id=212
jakubjezik

#2 Příspěvek od jakubjezik »

Pokud v normálním letu nemá tendenci klonit se jak popisujes, tak bych to zkusil jeste pri vyssi rychlosti. Tedy z vetsi vysky rozjet, srovnat do rychleho vodorovneho letu a pozorovat. Pokud poleti OK, pak bude problem v hodu. Taky se mi obcas stavalo (stava), ze kdyz jsem ho pri odhodu pustil pozde, sel do nozaku a musel jsem zakontrovat. Chce to jen praxi...
JJ
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JJ »

jakubjezik píše:Pokud v normálním letu nemá tendenci klonit se jak popisujes, tak bych to zkusil jeste pri vyssi rychlosti. Tedy z vetsi vysky rozjet, srovnat do rychleho vodorovneho letu a pozorovat. Pokud poleti OK, pak bude problem v hodu. Taky se mi obcas stavalo (stava), ze kdyz jsem ho pri odhodu pustil pozde, sel do nozaku a musel jsem zakontrovat. Chce to jen praxi...

Vzhledem k tomu, jak vysoko zatím vyhodím je rozjetí z větší výšky dost nereálné, překáží mi tam pole:) Ale napadlo mě, že pouštím pozdě, všude píšou, že pocitově se to má pouštět dříve, než se zdá správné
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Polynom »

to je hodem no... éro bude asi v pohodě to chce aby ti to někdo vysvetlil....
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“