0,0V na novém NiMh - smrt článku?
0,0V na novém NiMh - smrt článku?
Aloha piloti, koupil jsem v nejmenovaném brněnském model-kšeftu několik GP 2000 4/5 článků na pohonový pack, ale ještě před spájením jsem je změřil. Tři kousky ale mají 0,0V a Hyperion 05i si s nima neví moc rady. Je nějaká finta na oživení, nebo jsou totálně dead a mám je reklamovat (což si myslím je asi nejspolehlivější)!? Dík za názory.
Re: 0,0V na novém NiMh - smrt článku?
Béda píše:Aloha piloti, koupil jsem v nejmenovaném brněnském model-kšeftu několik GP 2000 4/5 článků na pohonový pack, ale ještě před spájením jsem je změřil. Tři kousky ale mají 0,0V a Hyperion 05i si s nima neví moc rady. Je nějaká finta na oživení, nebo jsou totálně dead a mám je reklamovat (což si myslím je asi nejspolehlivější)!? Dík za názory.
Clanyk jsou mrtve vrati prodejci. Bezny jev u dnesnich NiMH, prodejce je nevivne, priste kupovat s voltmetrem. Slusny prodejce ti to necha premerit.
Nakadah píše:Uff Uff ty asi hodne dlouho lezely ve skladu. Kupoval sem nedavno celkem 14ks N1700SCR a bez problemu.
Ale koukam ze priste pujdu na nakup s multimetrem...Nak
Ty jsou NiCd. To je úplně jiná pohádka.
NiCd "vydrží všechno". NiMH umřou při první příležitosti. Klidně i samy, pokud pár měsíců leží.
http://www.elektronikacz.borec.cz/Data/ ... 20NiCd.htm nemám s tím zkušenost 
Choze píše:http://www.elektronikacz.borec.cz/Data/Oziveni%20akumulatoru%20NiCd.htm nemám s tím zkušenost
Zkušenosti s tím jsou. když se článek zkratne, je to tím, že krystaly kadmia prorazily separátor. Stává se to u akumulátorů, které jsou na hranici životnosti a skladovány vybité. Výboj dokáže spojení přepálit. Za jakou cenu? Přepálením se zkrat odstraní, ale do separátoru se vypálí ještě větší díra. Důsledek? Větší samovybíjení a zkrat se při první příležitosti obnoví. První příležitost znamená několik týdnů. Pokud je procedura opakována, klesá interval na dny.
Jinak řečeno, zkratlý článek ihned vyhodit. Snaha o jeho regeneraci vede do slepé uličky znamenající rychlé selhání zdroje.