Lamí dotaz - Walkera HM4#3
Lamí dotaz - Walkera HM4#3
Zdravím osazenstvo. Včera jsem si z pošty přinesl svůj první modýlek v životě a ani po pečlivém pročtení manuálu jsem nenašel žádnou chybku. Nabil jsem baterku (nabíječka po chvíli přeblikne z oranžové na zelenou), napětí je 4,3 V. Po vložení do vrtulníku, zapnutí vysílačky se spárují, vrtulník hýbe oběma servy, ale nedonutím ani jeden rotor aby se točil. Aretace tam žádná není. Aby nefungoval ani jeden z rotorů, to by museli soudruzi z Číny udělat dvě chyby na jednom vrtulníku a to se mi nezdá.
Poradil by mi někdo postup jak dohledat v čem je zrada? Předem dík.
Poradil by mi někdo postup jak dohledat v čem je zrada? Předem dík.
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
Máš plyn a trim plynu stažen na minimum? Jinak se to fakt neroztočí.
Jestli je to tvůj první model tak to se navztekáš, je to strašne nestabilní bestie. Doporučuji ti se vybavit uhlíkovou tyčkou 1mm, na pádla. Jedno škrtnutí a je v čudu. 4#3 mám týden a už jsem zdělal metr.
Jestli je to tvůj první model tak to se navztekáš, je to strašne nestabilní bestie. Doporučuji ti se vybavit uhlíkovou tyčkou 1mm, na pádla. Jedno škrtnutí a je v čudu. 4#3 mám týden a už jsem zdělal metr.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
petrpetr píše:Máš plyn a trim plynu stažen na minimum? Jinak se to fakt neroztočí.
Aha, to by mohlo být tím. V návodu jsem o plynu četl že má být při zapnutí stažený, nevím jestli to bylo i o trimu. Znamená to že to je bezpečnostní opatření? Kamarád mě zrazoval že konkrétně tenhle model je složitý, ale mám slíbený simulátor a neplánuji tenhle týden nic víc než vyzkoušet funkčnost, zvednout ho ani ne centimetr nad koberec a do zvládnutí simulátoru vrátit do krabice
Japhy píše:...Kamarád mě zrazoval že konkrétně tenhle model je složitý, ale mám slíbený simulátor a neplánuji tenhle týden nic víc než vyzkoušet funkčnost, zvednout ho ani ne centimetr nad koberec a do zvládnutí simulátoru vrátit do krabice
Tak Ti držím palce, aby to zvednutí neskončilo kotrmelcem na bok.
Raději při prvním spuštění si dej heli na stůl, sedni si pod úroveň jeho desky (ať nemáš rotor v úrovni očí!), jednou rukou ho drž za lyžiny přitisknutý k podložce a druhou pomalu přidávej plyn.
Tak zjistíš jestli má tendenci se překlápět nebo naklánět a pak je vhodná doba k volání o pomoc u zkušenějšího kamaráda
Tak Ti držím palce, aby to zvednutí neskončilo kotrmelcem na bok.![]()
Dík za rady, to že má být i trimr na spodní doraz jsem v manuálu přehlédl. První pokusy se povedly, dokonce jsem asi v 5 cm pár sekund i visel.
W4#3
Taky se chystam si toto koupit sic mam minititana ale takhle muzu trenovat doma i venku
tak budu zvedavej na zkusenosti.
ahoj, tak uz ho mam taky, jen po zapnuti a sparovani vydava takovej piskavej zvuk, je to spravne ? nerad bych aby mi shorelo servo, a jeste mam problem s vytrimovanim, rotace kolem osy a skoro vsechny smery jsem vychytal az na to ze mi porad ujizdi hrozne doleva a trimem uz to vyladit nejde - je nadoraz vpravo 
- majek-easycopterV6
- majek-easycopterV6
marvvincz píše:ahoj, tak uz ho mam taky, jen po zapnuti a sparovani vydava takovej piskavej zvuk, je to spravne ? nerad bych aby mi shorelo servo, a jeste mam problem s vytrimovanim, rotace kolem osy a skoro vsechny smery jsem vychytal az na to ze mi porad ujizdi hrozne doleva a trimem uz to vyladit nejde - je nadoraz vpravo
to piskani je normalni . Me to taky delalo že jsem mel trim nadoraz tak jsem ho vypl a jak byl vypnutej tak jsem dal trim doprostret a pak jsem ho zapl a tot vse a je to v poho
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
raging píše:zkus toto https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz
Ten nejde, zkoušel jsem ho. Musely by se přehodit dráty nebo piny
....