Lamí dotaz - Walkera HM4#3

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
Japhy

Lamí dotaz - Walkera HM4#3

#1 Příspěvek od Japhy »

Zdravím osazenstvo. Včera jsem si z pošty přinesl svůj první modýlek v životě a ani po pečlivém pročtení manuálu jsem nenašel žádnou chybku. Nabil jsem baterku (nabíječka po chvíli přeblikne z oranžové na zelenou), napětí je 4,3 V. Po vložení do vrtulníku, zapnutí vysílačky se spárují, vrtulník hýbe oběma servy, ale nedonutím ani jeden rotor aby se točil. Aretace tam žádná není. Aby nefungoval ani jeden z rotorů, to by museli soudruzi z Číny udělat dvě chyby na jednom vrtulníku a to se mi nezdá.
Poradil by mi někdo postup jak dohledat v čem je zrada? Předem dík.
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od petrpetr »

Máš plyn a trim plynu stažen na minimum? Jinak se to fakt neroztočí.
Jestli je to tvůj první model tak to se navztekáš, je to strašne nestabilní bestie. Doporučuji ti se vybavit uhlíkovou tyčkou 1mm, na pádla. Jedno škrtnutí a je v čudu. 4#3 mám týden a už jsem zdělal metr.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Japhy

#3 Příspěvek od Japhy »

petrpetr píše:Máš plyn a trim plynu stažen na minimum? Jinak se to fakt neroztočí.
Jestli je to tvůj první model tak to se navztekáš, je to strašne nestabilní bestie. Doporučuji ti se vybavit uhlíkovou tyčkou 1mm, na pádla. Jedno škrtnutí a je v čudu. 4#3 mám týden a už jsem zdělal metr.

Aha, to by mohlo být tím. V návodu jsem o plynu četl že má být při zapnutí stažený, nevím jestli to bylo i o trimu. Znamená to že to je bezpečnostní opatření? Kamarád mě zrazoval že konkrétně tenhle model je složitý, ale mám slíbený simulátor a neplánuji tenhle týden nic víc než vyzkoušet funkčnost, zvednout ho ani ne centimetr nad koberec a do zvládnutí simulátoru vrátit do krabice :lol:
powder
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od powder »

Japhy píše:...Kamarád mě zrazoval že konkrétně tenhle model je složitý, ale mám slíbený simulátor a neplánuji tenhle týden nic víc než vyzkoušet funkčnost, zvednout ho ani ne centimetr nad koberec a do zvládnutí simulátoru vrátit do krabice :lol:

Tak Ti držím palce, aby to zvednutí neskončilo kotrmelcem na bok. :?

Raději při prvním spuštění si dej heli na stůl, sedni si pod úroveň jeho desky (ať nemáš rotor v úrovni očí!), jednou rukou ho drž za lyžiny přitisknutý k podložce a druhou pomalu přidávej plyn.
Tak zjistíš jestli má tendenci se překlápět nebo naklánět a pak je vhodná doba k volání o pomoc u zkušenějšího kamaráda :lol:
Japhy

#5 Příspěvek od Japhy »

Tak Ti držím palce, aby to zvednutí neskončilo kotrmelcem na bok. :?

Dík za rady, to že má být i trimr na spodní doraz jsem v manuálu přehlédl. První pokusy se povedly, dokonce jsem asi v 5 cm pár sekund i visel. :D Vrtulník je IMHO dost nevyvážený, ale s tím si nechám o víkend poradit. Kamarád mě zneužil jako nešťastníka s funkčním Paypalem a když už jsem objednával tak rovnou 2 ks. Takže předávání zkušeností přímo s tímhle typem zajištěno. Dvourotorovej jsem zavrhnul, radši se budu déle učit na pořádném.
PepaCheb
Kontaktovat uživatele:

W4#3

#6 Příspěvek od PepaCheb »

Taky se chystam si toto koupit sic mam minititana ale takhle muzu trenovat doma i venku :) tak budu zvedavej na zkusenosti.
raging

#7 Příspěvek od raging »

mám ho zrovna doma v 2.4Giga, je origo v kovu,vypadá krásně a je to pěkně živá mrška.Chce to ale trošku cviku a pak je super polítáníčko.To ovšem platí pro ty,co už létají s nějakým jednorotorem. :wink:
marvvincz

#8 Příspěvek od marvvincz »

ahoj, tak uz ho mam taky, jen po zapnuti a sparovani vydava takovej piskavej zvuk, je to spravne ? nerad bych aby mi shorelo servo, a jeste mam problem s vytrimovanim, rotace kolem osy a skoro vsechny smery jsem vychytal az na to ze mi porad ujizdi hrozne doleva a trimem uz to vyladit nejde - je nadoraz vpravo :(
majek-easycopterV6

#9 Příspěvek od majek-easycopterV6 »

..
Naposledy upravil(a) majek-easycopterV6 dne stř 21.01.2009 13:22, celkem upraveno 1 x.
majek-easycopterV6

#10 Příspěvek od majek-easycopterV6 »

marvvincz píše:ahoj, tak uz ho mam taky, jen po zapnuti a sparovani vydava takovej piskavej zvuk, je to spravne ? nerad bych aby mi shorelo servo, a jeste mam problem s vytrimovanim, rotace kolem osy a skoro vsechny smery jsem vychytal az na to ze mi porad ujizdi hrozne doleva a trimem uz to vyladit nejde - je nadoraz vpravo :(

to piskani je normalni . Me to taky delalo že jsem mel trim nadoraz tak jsem ho vypl a jak byl vypnutej tak jsem dal trim doprostret a pak jsem ho zapl a tot vse a je to v poho :D
marvvincz

#11 Příspěvek od marvvincz »

jo jo, dik za radu, pred chvili jsem to vycetl na nakem foru, tak az se dostanu z prace domu uvidim jak moc to pomuze ...
raging

#12 Příspěvek od raging »

To piskani je normalni,nedelaji to serva,ale reglec,motorek :idea:
marvvincz

#13 Příspěvek od marvvincz »

dik, a jeste bych potreboval poradit, uz vim jakej simulator kde by mela byt i tahle mala mrska, jen bych potreboval sehnat kabel na propojeni s PC, nevite nekdo jakej ? pripadne kde by byl k mani ?
raging

#14 Příspěvek od raging »

gamer007
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od gamer007 »

Ten nejde, zkoušel jsem ho. Musely by se přehodit dráty nebo piny
....
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“