Climapor 3mm
Climapor 3mm
A teď raďte kde koupit a ne kde kdysi měli, protože v OBI jsou zdechlí objednávat aspoň to mi řekli v Saarporu (ve Zlínském i ověřeno, že už ani nebude). V Baumaxu taky nemají (mluvím zatím jen za Zlín).
Pls help, thx.
Pls help, thx.
Naposledy upravil(a) Hora dne čtv 21.08.2008 16:17, celkem upraveno 1 x.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Kovboj:
Astra myslíš túto Astru ?
http://www.astramodel.cz/
Čo s tým majú ? Climapor Extrupor je normálna stavebná izolácia pod plávajúcu podlahu.
Hora:
Neviem, kde ho aktuálne majú, ale pokiaľ pojdeš do Prahy (si to kdesi spomínal), tak skús OBI na Pankráci, alebo Hornbach na Čerňáku. Tam to mávali určite, 3mm aj 6mm. Za 2m2 chceli tak stovku.
Čo s tým majú ? Climapor Extrupor je normálna stavebná izolácia pod plávajúcu podlahu.
Hora:
Neviem, kde ho aktuálne majú, ale pokiaľ pojdeš do Prahy (si to kdesi spomínal), tak skús OBI na Pankráci, alebo Hornbach na Čerňáku. Tam to mávali určite, 3mm aj 6mm. Za 2m2 chceli tak stovku.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:Kovboj:
Co by s tím měli - Depron, Climapor, Thermoplan a podobně je to prostě 'moderní modelářský materiál' tak to prodávají stejně jako třeba překližku
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Hora:
Ak nezoženieš Climapor, možeš skúsiť Thermoplan, to je tiež nejaká izolácia. Je ale krehčí a predáva sa len vo večšom množstve, takže vyššia cena.
Toto tu az tak velmi nepatri, ale opravte ma ak sa mylim nie toto nahodou klasike EPP ?? Vsetko sedi, len keby to slo zohnat v nejakych stavebninach.
http://www.danslovakia.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=7
http://www.danslovakia.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=7
Easy Glider, Tiger Trainer, Eagle Epp, RC hadzadlo,La-7
Kovboj píše:pastyrik píše:Uher Hradiste modelarske potreby- zrovna dnes si kamos privez. slysel jsem, nevidel jsem
Pokud je zásobuje Astra tak by to neměl být problém, mají skladem desky 3 i 6 mm.
Jestli máš v okolí nějaký Hornbach tak můžeš zkus ten, minimálně v Hradeckém ho běžně mají.
Vtipálku kdy jsi tam byl naposled (Hornbach - Hradec Králové), volal jsem tam a nic takového nemají, možná někdy byl, zkoušel jsem to i podle eAN 3250790081124!
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
Hora píše:Vtipálku kdy jsi tam byl naposled (Hornbach - Hradec Králové), volal jsem tam a nic takového nemají, možná někdy byl, zkoušel jsem to i podle eAN 3250790081124!
Myslel jsem že ti jde obecně o 'nějaký depron' na stavbu lehké poletuchy, nenapadlo mě že budeš do Hornbachu volat ptát se na konkrétní EAN Climaporu. Sorry.
Mají tam Thermoplan, kupoval jsem ho tam tak před 14 dny a pokud se nepletu tak to tam mají u tapet stále. EAN to má 4011197994566. Na letadla je to podle mých zkušeností v pohodě.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ ale bude stavať len 1-2 lietadlá, je mu Thermoplan nanič. Predáva sa totiž len vo večšom množstve, čo potom s tým zbytkom ? Ďalšia vec je, že rozmer je max. nejakých 80cm (Climapor je doska 1,25 x 0,80), to na krídlo vcelku nemusí stačiť. No a v neposlednom rade je ten materiál krehčí a tvrdší ako Climapor. Dosť často býva už v predajni ohnutý a neviem, či sa dá nejako rozumne narovnať.
Marek71 píše:Pokiaľ ale bude stavať len 1-2 lietadlá, je mu Thermoplan nanič. Predáva sa totiž len vo večšom množstve, čo potom s tým zbytkom ? Ďalšia vec je, že rozmer je max. nejakých 80cm (Climapor je doska 1,25 x 0,80), to na krídlo vcelku nemusí stačiť. No a v neposlednom rade je ten materiál krehčí a tvrdší ako Climapor. Dosť často býva už v predajni ohnutý a neviem, či sa dá nejako rozumne narovnať.
No řekl bych že deska 80x62 cm na běžné depronové letadlo velikostně bohatě stačí. Stejně pokud to má být 'letadlo' a ne vyložený plackolet tak budeš dělat na křídle nějaké vzepětí a je ti tedy jedno, jestli je z jednoho kusu nebo ze dvou.
Thermoplan je to ve folii dohromady zabalených 8 desek. Právě proto že jsou zabalené pohromadě jsou všechny rovné a neponičené. Cenu si už moc přesně nepamatuju, mám pocit že to bylo kolem 400,-, takže jedna deska za padesátikorunu. To snad není až tak moc
A co se zbytkem? Dát do sklepa nebo pod postel, ono to tam počká až bude dělat další letadlo. Není lepší mít doma o dvě desky 'zbytečně' navíc než je nemoci sehnat až je budu potřebovat?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
To nech si rozhodne zakladateľ vlákna. Climapor stojí asi 96 KČ a sú to dve dosky 1,25 x 0,80 čiže 2m2. Thermoplan máš za cenu 400 KČ tých 8 dosiek, čo je 4m2, dvakrát drahšie. A čo som bol naposledy v Hornbachu, tak snaď všetky tie balíky boli prehnuté
Ale to by chcelo prebrať...
Mal som doma plánky práve takých plackoletov, jednak aj okolo 80cm a potom práve pekné modely s rozpetím skoro k metru (Extra, Diablotin...) - rovné jednodielne plackokrídlo
Záleží, čo z toho chce stavať.
Ešte by stál za úvahu obyč. EPP povedzme 5mm ako náhrada 3mm Climaporu. Hmotnostne bude ľahší a keď sa spevní 1mm uhlíkovými tyčkami, tak to bude podľa mňa lepší matroš ako Climapor.
Mal som doma plánky práve takých plackoletov, jednak aj okolo 80cm a potom práve pekné modely s rozpetím skoro k metru (Extra, Diablotin...) - rovné jednodielne plackokrídlo
Ešte by stál za úvahu obyč. EPP povedzme 5mm ako náhrada 3mm Climaporu. Hmotnostne bude ľahší a keď sa spevní 1mm uhlíkovými tyčkami, tak to bude podľa mňa lepší matroš ako Climapor.
Marek71 píše:Mal som doma plánky práve takých plackoletov, jednak aj okolo 80cm a potom práve pekné modely s rozpetím skoro k metru (Extra, Diablotin...) - rovné jednodielne plackokrídlo
Mimochodem, obecně vzato má lepidlo většinou větší pevnost než samotný X-pron, takže tím že křídlo slepíš ze dvou polovin mu vlastně z hlediska pevnosti vůbec neuškodíš