Belt CP - žádost o radu

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
alesman

Belt CP - žádost o radu

#1 Příspěvek od alesman »

Ahoj, dnes mi konečně přišel dlouho očekávaný balík s vrtulníkem Belt CP.
Mám jeden dotaz po zapnutí vysílačky a zapojení baterie mi bliká originální gyro červeným světlem a nepřestává (podle manuálu by mělo svítit ... jestli jsem si to dobře přeložil ). Všechno se bez problému dá do pohybu serva na cyklice fungují jen se ani nepohne servo k zadní vrtulce (nereaguje na pohyb páky na vysílači). To by mělo jít i bez roztočení rotoru ne? Mám tedy zakoupit nové a vyměnit, nebo bude zrada někde jinde. skontroloval jsem všechna zapojení a je to v pořádku. Popřípadě mám koupit jiné gyro se servem? např. GY-401 nebo něco obdobného?

Dále se chci zeptat jak moc je náročná výměna hlavního ozubeného kola. Po roztočení rotoru jsem omylem zavadil o přepínač do 3D a výkon motoru mi zničil zuby na hlavním ozubeném kole ... prostě začátečník :oops:

Budu rád za vaše rady.
brunno.eu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od brunno.eu »

to, ze sa ti neroztoci rotor bude asi tym ze na vysielacke mas pri zapinani vrtulnika bud pridany plyn, alebo trim plynu, alebo prepnuty rezim letu na idle1.

kolektiv(plyn) a trim musi byt na minime a prepinac rezimu letu na norm. Inak sa to nezapne.

Vymenit hlavne ozubene koliesko neni az take tazke, len si daj pozor, aby si ho kupil aj z tym jednosmernym loziskom, lebo sa predava aj bez.

Nechcel by som znova vyberat lozisko zo stareho ozubeneho kolieska a lisovat ho do noveho.
Keď píšem, že som lietal, alebo že lietam, myslím tým poskakovanie na tréningovom kríži cca 5-10cm nad zemou.
----------------------------------------------------------
E-Flite Blade CX2, Art-Tech MD500, E-Sky BELT-CP EK1H-E014A(predané), SPEKTRUM DX7
alesman

#3 Příspěvek od alesman »

rotor se mi roztočí, ale zadní vrtulka vůbec nereaguje (roztočí se samozřejmě také společně s hlavním rotorem) s tou by mělo jít stejně jako s cyklikou hýbat i bez roztočení rotoru nebo se pletu?
jinak kde najdu na vysílači přepínač na idle 1?
páku plynu jsem měl dole (jen asi trim byl jinak nastavený) kouknu na to.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mad_Box »

Při zapnutí musíš mít knipl a trip vrtulky uprostřed, ono to chvíli bliká než to začne svítit, zkus chvíli počkat.

A hlavní kolo si kup bez volnoběžky a přelisuj si jí, je to práce na chvilku a ušetříš hodně peněz.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
alesman

#5 Příspěvek od alesman »

Ahoj ... děkuji za rady, už se mi to podařilo, poslechl jsem rady a po chvilce blikání to začne normálně svítit a vrtulka reaguje tak jak má :D

Ještě se chci zeptat dá se tu někde na fóru najít postup (pro blbé :D ) na výměnu toho ozubeného hlavního kola? Koukal jsem na to a připadá mi že stačí odpojit tři táhla k desce cykliky a pak po ozubeným kolem povolit jeden šroubek a snad to půjde vytáhnout. Raději chci ale ještě mrknout na postup někoho jiného. Určitě to všichni máte už za sebou :lol:
raging

#6 Příspěvek od raging »

nic složitého to není,je to tak,jak píšeš :wink:
por

belt cp serva

#7 Příspěvek od por »

Ahoj, mám podobný problém. Koupil jsem belt cp a nefungují 2 serva. Vůbec nereagují - zcela mrtvé. Je možná oprava? Nebo doporučujete vyměnit všechny za jinou značku? Nebo jen nefunkční? Díky za rady
scarabeus

Re: belt cp serva

#8 Příspěvek od scarabeus »

por píše:Ahoj, mám podobný problém. Koupil jsem belt cp a nefungují 2 serva. Vůbec nereagují - zcela mrtvé. Je možná oprava? Nebo doporučujete vyměnit všechny za jinou značku? Nebo jen nefunkční? Díky za rady

Proc to nevyreklamujes?
por

#9 Příspěvek od por »

Díky tomu, že nefungují jsem ho trošku i odřel, čili na výměnu kus za kus to není. A jestli mi budou ochotni vyměnit pouze serva se zeptám v pondělí. Ty zbylé dvě se někdy v nulové poloze nepatrně chvějí. Dělá to tak 50/50%.
por

#10 Příspěvek od por »

Tak vše jsem opravil. Výměna těch serv hračka a dokonce jsem je sehnal cca 120kč/ks. Hl. ozubené kolo šlo taky jak píšete na fóru a ložisko jsem přelisoval. Chvilku trvalo než jsem vymyslel jak na to, ale dobrý. Belta jsem seřídil dle tohoto návodu http://www.runryder.com/helicopter/gall ... Part_1.jpg , přidělal kříž a zkoušel létat. Je ovšem dost nestabilní, ujíždí na všechny strany (nemyslím, že by se dal pomocí pák na ovladači nějak rozumně držet a ani nemyslím, že by to takhle mělo vypadat) a to ozubené kolo mám už zase v pr... Ani nedoufám, že mi poradíte :-) a už začínám být "dobře zoufalý".
Aleš Březina

#11 Příspěvek od Aleš Březina »

Zkoušel jsi nejdřív simulátor? Ono udržet vrtulník není nic jednoduchého ani když jde o heli velkosti 500...
por

#12 Příspěvek od por »

Simulátor jsem nezkoušel. Zničil jsem asi 3 picooze, se kterými mi to šlo výborně a chtěl jsem něco ovladatelnějšího. Nicméně chytím se rad a simulátor pořídím. Já bych do toho klidně i investoval, ale potřebuji vědět (získat naději), že ta moje heli umí létat. Koupil jsem kratší plastové listy. Je to na začátek lepší než origo dřevěné?
Sali

#13 Příspěvek od Sali »

To:POR :lol: Vitej v klubu,tohle co se ti deje je v zacatcich uplne normalni a chce to jen vydrzet a nezahorknout.Jinak tuhle helinu nemuzes srovnavat s Picoz,je to uz neco jineho a nekde jinde.Opravdu si nejprve porid simulator,treba i to nejlevnejsi FMS a natrenuj na tom.Ono zvednout a zaviset helinu neni tak jednoduche jek to vypada na videu,chce to hodne casu a trpelivosti a cviceni atd.Takze Ti preju hlavne pevne nervy a uspech se dostavi.
Sali
por

#14 Příspěvek od por »

Jedná se mi o to jestli je to spíše nastavením nebo ve mě. Můžou nevyvážené listy udělat hodně? Když roztáčím vrtuli, tak v nějakých minimálních otáčkách se heli dost chvěje. Když přidám vypadá to OK... Je to chyba? Jinak s picoozem jsem to nesrovnával, jednalo se mi o to že prostorové pochopení pohybu heli mám zmáknuté. Jsou i tací co ji otočí nosem k sobě a najednou neví na kterou stranu ji srovnat. Ale musím říct zlatý picooz s ním byla aspoń legrace, tady ta mrcha mi příjde skoro hezčí ve skříni, já mám z toho úplné trauma když s tím říznu, co tomu zase bude....
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ËWRYBADY »

čau..Ty listy to nevím jestli se to s nima dá.Ale ty origo dřevěný jsou taky hrozný!Kup radši tyhle: http://www.hobby500.eu/launch.php?s=pro ... duct=21764 ty i něco vydržej a jsou o hoodně stabilnější než ty dřevěný..Když se ti roztáčí rotor a vrtulník se zaklepe tak to nevadí.Ale když pak dáš plyn na minimum a při dotáčení se začne klepat tak to už je špatný.A bude něco zohlého nebo nevyváženého. Nejčastěji je zohlá příčná hřídel! A nevyvážený listy.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“