Svahy na Vysočině

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

Svahy na Vysočině

#1 Příspěvek od Krtecek »

Zdravím. Chtěl bych se na vas obratit s dotazem kam u nas na vysocine na svah. Ja chodim kousek za jihlavu smer rantirov (je to vsak spise kopecek) je predevsim dobry na zapadni a severozapdni vitr. Kam tedy jinam??
Eragon
Kontaktovat uživatele:

Re: Svahy na Vysočině

#2 Příspěvek od Eragon »

Krtecek píše:Zdravím. Chtěl bych se na vas obratit s dotazem kam u nas na vysocine na svah. Ja chodim kousek za jihlavu smer rantirov (je to vsak spise kopecek) je predevsim dobry na zapadni a severozapdni vitr. Kam tedy jinam??
Třeba louka, která je mezi Vyskytnou a Hlávkovem. Je orientovaná na sever a severovýchod a kdysi tam bývalo svahový letiště. Jinak nad tím "kopečkem" sem taky uvažoval. Teda alespoň do tý doby, než sem ho viděl zblízka.
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Krtecek »

JJ je to maly. Hmmm tam bych se mohl podivat. Je to peknej svah?? Hele vsichni basnily o svahu tam u vas. Sem jednou vzal vetrone a nasli sme jen takovej malej kopecek kdyz jedes tam od vas ze vsi do kopce,do jinej vsi (nevim kam to vede), tak po levy ruce sem neco nasel, ale na super svah mi to teda neprislo
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Krtecek »

jasny sefe uz to chapu, koukal sem na tvuj weba mas to tam vyznaceny. Paradni napad. hmmm tak tam sem nebyl, ja sem chodil litat jak je ta spodnejsi fialova (jak mas vyznaceno) a to ke vsemu jeste tam vedle ni smerem doleva. parada uz vim
DD
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DD »

aha.. mno tak ja myslel ze Vysocina neni jenom jihlava a okruh 10km okolo.. ja chodil s krtkem litat ale jak rika zadnej kopec to neni jak rika eragon o letisti na bilim kameni.. tam sem jeste s erem nebyl ale kopec vypada dobre uvidime casem ale tak snad je jich vic tech kopcu.... co treba novy mesto na morave nebo zdar nebo havlbrod???? tak kluci snad nekam chodite obcas hoblovat... ne jak mi tady na ty nase hroudy co maji v predpoli les a diky tomu jak sou placaty ma co delat i model typu A1 se na nem udrzet...
kubajs

#6 Příspěvek od kubajs »

Ahoj, svahy konkrétně na Novoměstsku či Žďársku na Vysočině míním pořádně prozkoumat.
Jedu tam na Vánoce a zalítat musím, i kdyby mělo být -5.
Tímto obnovuji toto zapomenuté a prachem zapadané vlákno.
Sice si teď v těch mrazech netroufnul vyndat nic jiného než Easy Glidera, ale aspoň něco ;).
Létal jsem zatím na Pohledci u skály - převýšení není extra velké, ale při ideálním větru paráda. Když jsem tam létal, foukalo to 45 stupňů na svah, ale i tak se dalo. Při ideálním směru větru to musí perfektně nosit.
Pohledec skála (JZ vítr): Loc: 49°35'15.066"N, 16°6'14.075"E
Dál jsem létal na tom kopečku v Maršovicích (NMnM) při slabém větru, ale nic moc a za silného větru to bude dost turbulentní, pěkně se to tam točí. Navíc je na kopci u vodojemu budova, o kterou se to tříští..
Párkrát jsem tam ale chytil pěknou termiku.
Loc: 49°34'44.408"N, 16°5'1.272"E

Kluci ze žďárského klubu Zephyr mají pěkný seznam míst blízko NMnM (až na těch pár na prvních místech, které jsou pro mě dost z ruky):
http://www.klubzdar.wz.cz/mista.html
V okolí Jimramovských Pavlovic jsou parádní strmé kopce s velkým převýšením, na jednom z nich jsem lítal. Hodlám to tam pořádně prozkoumat.
Znáte něco dalšího?
hrst

#7 Příspěvek od hrst »

. .
Naposledy upravil(a) hrst dne ned 23.05.2021 11:35, celkem upraveno 1 x.
Mina

#8 Příspěvek od Mina »

hrst píše:Existuje vůbec nějaký obecný seznam svahů pro RC létání, kromě následující neaktualizované mapy? viewtopic.php?f=11&t=14767

Kam chodíte létat? Existují nějaké vyhlášené svahy? Myšleno nejlépe tak, že když o víkendu fouká pro ten daný svah příhodný vítr téměř na 100% tam někdo bude.

Seznam svahů je nejspíš na rcmapy, není to moc opečovávané, některé svahy už nefungují.. nevím odkud jseš, já se nejvíc vyskytuju v Železných horách, okolí Ždírce nad Doubravou,, Studenec, Sloupno..
prikrylm

#9 Příspěvek od prikrylm »

Nevíte jak se na RCmapy.cz zaregistrovat? Přihlásit jsem našel, zaregistrovat ne.
Nic méně se dá vkládat/upravovat i bez registrace.

A mazat může asi jen osoba pověřená...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Mina

#10 Příspěvek od Mina »

dá se asi jen přihlásit...
hrst

#11 Příspěvek od hrst »

. .
Naposledy upravil(a) hrst dne ned 23.05.2021 11:36, celkem upraveno 1 x.
jirinovo

#12 Příspěvek od jirinovo »

je třeba vyzkoušet. Sjezdovky většinou mají problém se se stromy na krajích. Pokud na svah, tak koukat na orientaci, ideální je, aby byl otevřený do krajiny bez roští a naproti přes údolí nebyl stejně vysoký kopec, pak to může být zavířené. Taky záleží, s jak velkým letadlem půjdeš lítat. Třeba ta Alula Trek, té stačí opravdu málo. Někdy od silnice to vypadá v pohodě, na místě potom zjistíš, že v místě pro přistání je to samý šutr.
zelkar

#13 Příspěvek od zelkar »

hrst píše:Napadlo mne, že by nemuseli byt marné některé lyžařské svahy či jejích okolí. Máte někdo zkušenosti s tímto?
Dával jsem na RCmapy např. lokalitu Harusák (nad Jiříkovicemi, u Nového Města). Je to z druhé strany Harusova kopce než je sjezdovka. Pěkný západní svah, dá se zajet v pohodě až na vrchol, domorodci tudy mají vyježděnou zkratku.
FrSky / Dingo, F5J ...
Mina

#14 Příspěvek od Mina »

Včera nepřesvědčivá předpověď, přesto jsem vyrazil a dobře udělal, pěkné podmínky na svahu U kostelíčka u Sloupna, vítr 5- 10 m na svah, jen trochu nárazový. Polet s Birdem od R. Munzara a Lady ll Franty Bayera, osvědčená dvojka..nade mnou návštěva svahujících větroňů z letiště Podhořany..Škoda že nedorazil nikdo z okolních letců, z Chotěboře..

[youtu_be]https://youtu.be/EYa9BahpDuo[/youtu_be]
Přílohy
IMG_3516.JPG
IMG_3520.JPG
IMG_3519.JPG
IMG_3515.JPG
IMG_3514.JPG
Mina

#15 Příspěvek od Mina »

Pár momentek z nedělního Sloupna- soutěž F3F...
https://youtu.be/v_KNpdZvyaA
Přílohy
IMG_0085.JPG
IMG_0084.JPG
IMG_0083.JPG
IMG_0082.JPG
IMG_0081.JPG
IMG_0080.JPG
IMG_0079.JPG
IMG_0019.JPG
Odpovědět

Zpět na „Větroně“