Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Může někdo říct alespoň hrubou spotřebu žhavíka, třeba 8,5 nebo 10 ccm? Nebo obrácené - jak dlouho vydrží s nádrží třeba 250ml? Zajímá mě razatnější létání, řekněme akrobacie...
Díky
Na 10 ccm mi pro akrobata 250 ml vždy stačilo až až. 10 min.
Strašně záleží na stylu lítání, pokud lítáš jak se stihačkou, bude to samozřejmně podstatně míň. Zlatý letadla. Dneska mi 15 ccm motor v heli sežere 550 ml za 7 min. Palivo 20% nitra
V akrobatovi s MVVS-10ccm s laděnou rourou jsem na 330ml nádrž vydržel lítat 19min, v akrobátku na MVVS-4,6ccm na 170ml jsem lítal 17min. Jinak já lítám jen 10min a jdu sedat. Ale vždy jsem jednou s modelem udělal lítání "do sucha". To abych věděl jakou mám časovou rezervu na přistání po odlítaných těch 10min.
Moje zkušenost s ASP 8,5 dvoutakt za 15min v Gilesovi:
Při běžným letu s akrobacií obvykle 160-200ml.
Při zátěžovým testovacím letu pořád plnej plyn 260ml.
Lítám s vrtulí APC 11/6", při použití větší vrtule byla spotřeba trošku nižší.
Palivo 15% rycin bez nitra.
To je spotreba ako u auta Za hodinu skoro 5 litrov, waw !
pkotatko píše:Na 10 ccm mi pro akrobata 250 ml vždy stačilo až až. 10 min. Strašně záleží na stylu lítání, pokud lítáš jak se stihačkou, bude to samozřejmně podstatně míň. Zlatý letadla. Dneska mi 15 ccm motor v heli sežere 550 ml za 7 min. Palivo 20% nitra
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
marek> inu dvoutakt Rotax582 nam papal 18-20l/h nez sme prisli na to, ze motor pri montazi do era zkurvili. Po oprave sla spotreba skoro o polovinu dolu. Nak
záleží hrozně na stylu létání, já mám OSmaxe 46 Fxi v éru mám nádrž 250ml a vydržím tam kolem 20 minut...je to 3D ero, takže občas plnej kotel, ale lítám rád hodně na minimálce..
Marek71 píše:To je spotreba ako u auta Za hodinu skoro 5 litrov, waw !
pkotatko píše:Na 10 ccm mi pro akrobata 250 ml vždy stačilo až až. 10 min. Strašně záleží na stylu lítání, pokud lítáš jak se stihačkou, bude to samozřejmně podstatně míň. Zlatý letadla. Dneska mi 15 ccm motor v heli sežere 550 ml za 7 min. Palivo 20% nitra
No jo je to tak. Motor ale jede stále v rozmezí 90-100%. Nitro taky výrazně zvedne spotřebu, ale jinak by se motor neuchladil.