Prosím o radu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

Prosím o radu

#1 Příspěvek od Apocalypsus »

Zdravím,
jsem nováček mezi RC letadly ale nějaké ty věci se mi doma za ty leta nazbýraly. Prvně chci říct že jsem nikdy i přez nějaké pokusy neletěl, ale mám doma křídlo (126cm - balzová konstrukce potažená fólií s mírným zalomením) s křidélky z házedla a motor Modela 1.5GFS plus dvoukanálovou soupravu ( jako malý jsem s tím laboroval tak jsem dostal graupnera 40MHz) a chtěl bych to nějak dát dohromady jen nevím s trupem.. Chtěl bych si něco postavit jen nevím kde začít něbo co obšlehnout.. motor jsem teď v týdnu po letech zase rozběhnul a vrní pěkně :-) - pravda že je vpodstatě jen po záběhu. děkuji za vaše rady a náměty
Apo
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Apocalypsus »

coro

#3 Příspěvek od coro »

Ťažko radiť ako začať, ale asi určite nie balzovým modelom na spalovák - aj keď malým. To "sa" rozbije.. bez toho to určite nejde, kým si aspoň trochu nezvykneš.
Je kopa EPP modelov, alebo sa na začiatok štandardne doporučuje EasyStar.
Pozri si ho - motor je nad krídlom a tlačí, preto nedostane pri páde takú ranu a nepoškodí sa.
Samozrejme, vyskúšať aspoň nejaký simulátor by sa tiež hodilo. Ale aj keby to na simulátore šlo, treba rátať s úvodným padaním.

Kopa modelárov v zime lieta v telocvični s halovými modelmi. Sú extrémne ľahké, preto môžu letieť pomaly, a ani sa pri páde tak nepoškodia. Nemali by byť ani drahé, videl som v bazári model za 200,- - akurát potrebuješ do toho dosť elektroniky a to veľmi ľahučkej, typu servá 5 gramov, príjmač 8 gramov, motor 19 gramov, a tak.. Ale ani to už nie je až tak drahé.
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Apocalypsus »

áha.. tak to jdu zase špatnou cestou.. první trup jsem si na to stavěl - křivý jak šavle a po prvním nárazu šel do kytek.. :-( kouknu se teda po Slo/park flyeru
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Apocalypsus »

co kdybych se poohlédnul po nějakém free fly modelu poze s asistencí RC..?
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lindbergh »

Doplň si město odkud jsi, určitě se tě někdo rád ujme do začátku :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
dusi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dusi »

Pokud se chceš vyvarovat chyb a správně se rozhodnout, můžeš si přečíst můj článek na tema Jaký model pro začátečníka
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Apocalypsus »

doplněno :-)
Martinxx
Kontaktovat uživatele:

Vrtulka pre Easy Star

#9 Příspěvek od Martinxx »

Mohol by mi niekto poradit ako si mam odmerat vrtulku. Vsade sa udavaju nejake rozmery ako 6x4 len neviem coho rozmery to su. A chcel by som vacsiu vrtulku na Easy star. Dakujem za odpoved. Martin
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrtulka pre Easy Star

#10 Příspěvek od Apocalypsus »

Martinxx píše:Mohol by mi niekto poradit ako si mam odmerat vrtulku. Vsade sa udavaju nejake rozmery ako 6x4 len neviem coho rozmery to su. A chcel by som vacsiu vrtulku na Easy star. Dakujem za odpoved. Martin
je to v palcích :-) čili si to přepočti
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Apocalypsus »

Tak jsem se porůzných konzultacích rozhodl pro úpravu mojeho házedla.. je docela OK a po drobných úpravác a vyrobení pilonu pro motor nad křídlo by to mohlo fungovat.. uvidíme jak se to zhostí úkolu.. jinak motor stále uvažuju nad MK-17 a Modela 1.5GFS (bufík/žhavík)..jinak motor bude vyosn mírně nahoru.. uvidíme jak se to bude chovat.. plus možná z bespečnostních důvodů nadstavím křídlo do U

pro ilustraci Obrázek
Obrázek
dusi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dusi »

Apocalypsus píše:Tak jsem se porůzných konzultacích rozhodl pro úpravu mojeho házedla..

jinak motor stále uvažuju nad MK-17 a Modela 1.5GFS (bufík/žhavík)..

Tys nečetl ten můj čánek, že ne?
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Apocalypsus »

samozřejmě že jsem jej četl, názory neignoruji. Když se na to kouknu ale z druhé strany.. mám to doma už několik let a o pár měsíců méně se na to práší... po té co jsem jen dvakrád poslal tvrdě k zemi a zase opravil jsem chtěl vyčkat na 4kanál ale ten nedošel čili jedeme znovu.. motor není problém nahodit chodí krásně, je dobře zaběhnutý čili se toho toliko nebojím.. jasně, rád bych koupil něco na čem se naučím ale výhoda toho co chci udělat je cirka ušetření asi 4tis které se před vánoci budou na 100% hodit. jinak model dozná hodně úprav aby byl hodný a poslušný..
K tomu tvojemu článku, podle mne to k tomu patří smrdět od oleje, nevadí mi to a spíše naopak. elektrolety jsou fajn ale odmala se hrabu ve všem co spaluje benzín.. čili možná i proto jsem nikdy touto cestou nešel. a popravdě pokud člověk není packal, moc se nezamaže ;-)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hoki »

A co tak uříznout čumák a dát tam motor? Budeš to mít v ose trupu a nebudeš muset vyrábět pilon. Ten motor 1,5ccm bude stačit. Já ho dal do Tracy. Jaký má Tvé éro rozměry a váhu?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=322
Apocalypsus
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Apocalypsus »

Hoki píše:A co tak uříznout čumák a dát tam motor? Budeš to mít v ose trupu a nebudeš muset vyrábět pilon. Ten motor 1,5ccm bude stačit. Já ho dal do Tracy. Jaký má Tvé éro rozměry a váhu?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=322

prázdné tak jak je to na fotce má 350g rozpětí 126 a délka 83.. odhaduju že všechno k tomu bude tak půl kila..
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“