žádost o radu - letadlo

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
murphytravex
Kontaktovat uživatele:

žádost o radu - letadlo

#1 Příspěvek od murphytravex »

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=550372
Na těchto stránkách je několik modelů letadel. Které z nich by bylo nejlepší pro začátečníka do haly na trénink startů, letu a přistání. 3D akrobacie může být, ale není podmínkou - spíše preferuji jednoduchost ovládání. Chtěl bych některý z těchto modelů postavit do rozpětí max 65 cm, z důvodů umístění a úschovy. Jaké elektron. vybavení by měl mít model s tímto rozpětím (hlavně motor a baterie).
Jdi do toho s vervou!
"1.stíhací peruť Ing.Jana Kašpara"
murphytravex
Kontaktovat uživatele:

Re: žádost o radu - letadlo

#2 Příspěvek od murphytravex »

Jednu radu si dám - poradím si sám :!:
Jdi do toho s vervou!
Honza

#3 Příspěvek od Honza »

Nojo, na všechno radu dostat nemůžeš :lol: 65 cm je dost málo, já jsem stavěl modely kolem 80 cm. Jestli se chceš učit vůbec lítat v hale, postav si víceméně co chceš, pokud to bude mít jedno křídlo a nebude to moc složitý, protože se občas potkáš s podlahou, stěnami a pokud jsi jako já tak jednou dvakrát i se stropem... Jestli si myslíš, že jednoploch bude rychlý, okoukni z jiných modelů nějaké brzd, ale zvykneš si, neboj.
Vybavení pro normálního shockflyera: 3x Waypoint 60, Penta nebo Profitenta, regulátor 5, 7, 8 Amper podle toho co máš, motor ve stylu HCS 50 (60), Pot 50 a podobně.
Serva protože jsou spolehlivá a přesná, přijímač co nejlehčí, regulátor co nejlehčí, motor kolem 20 (do 25) gramů. Baterie tak 2S 400 a podobné. Lítat se dá i s 2S 700, ale na akrobacii to bude už moc těžké a rychlé. Motor a baterky by se daly koupit z Asie, o další bych se nepokoušel.
S modelem by ses mohl vejít do 150 gramů.
Pokud hledáš něco opravdu miniaturního, měl bys jít o dům dál.
http://aviarium.wordpress.com/2008/03/2 ... i-verze-2/
murphytravex
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od murphytravex »

Díky, aspoň někdo. No já jsem si zatím vyřezal z obi polystyrenu zkusmo Shark baita, rozpětí 45 cm (motor china emax 2805, 2S lipol 480 zatím jen dvě serva - křidélka a výškovka) a lítá to na první pokus dost slušně. Až jsem byl překvapen.
Jdi do toho s vervou!
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“