Elektronická sychronizace otáček dvou spalovacích motorů
Elektronická sychronizace otáček dvou spalovacích motorů
Ahoj,
prosím, nevíte zda se dá někde koupit elektronická jednotka pro spalovací motory která by dokázala u vícemotorového modelu synchronizovat otáčky obou motorů ? Upřednostňoval by jsem nějakou renomovanou firmu, než domácí udělátko ...
Dík moc Přemek
prosím, nevíte zda se dá někde koupit elektronická jednotka pro spalovací motory která by dokázala u vícemotorového modelu synchronizovat otáčky obou motorů ? Upřednostňoval by jsem nějakou renomovanou firmu, než domácí udělátko ...
Dík moc Přemek
http://www.rcshowcase.com/html/accessor ... nsync.html
u benzínu to jede na ty magnety na klice, u metyláku se musí přilepit (asi ???)
u benzínu to jede na ty magnety na klice, u metyláku se musí přilepit (asi ???)
Ahoj, je to dvoumotorák, křivky npomůžou, je potřebovat synchronizovat za běhu, a elektronicky omezit chod druhého motoru při výpadku prvního.
hoblik píše:Eddie píše:Kolika motorák to je?
Pokud je to 2 motorak ta to jde u lepších radii (jr9x/FF-9) vyřešit křivkami plynu.
Jak chceš řešit křivkama plynu třeba kolísání otáček v letu, nebo vynechávající jeden motor..........??
pavelh píše:coro píše:Na modelhobby to niekto mal vystavené. Vyzeralo to ako Rex4, teda taká krabička - ja si nespomeniem kto to bol...
A já vím, kdo to byl! Také mě to zaujalo, ale nebylo to ale ještě v prodeji. Slíbil mi ale, že jakmile to bude dotažené do konce, dá mi to na prodejnu.
Jéé chlapy a nevíte co to bylo za firmu? Aby jsem mohl sledovat vývoj ????
Přemek píše:pavelh píše:coro píše:Na modelhobby to niekto mal vystavené. Vyzeralo to ako Rex4, teda taká krabička - ja si nespomeniem kto to bol...
A já vím, kdo to byl! Také mě to zaujalo, ale nebylo to ale ještě v prodeji. Slíbil mi ale, že jakmile to bude dotažené do konce, dá mi to na prodejnu.
že by MZK ???
TomasRC píše:Přemek píše:pavelh píše:coro píše:Na modelhobby to niekto mal vystavené. Vyzeralo to ako Rex4, teda taká krabička - ja si nespomeniem kto to bol...
že by MZK ???
Kontaktoval jsem MZK Servis tak uvidíme, dám vědět
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
No ono to tak složité nebude: snímat otáčky obou motorů (u tranzistorového zapalování je to jednodušší, jinak někde magnet na kliku, nebo opto snímač na vrtuli. Oba signály na komparátor a výstupem ovládat serva karburátorů. Větší frajeřina (a asi i jednodušší) by bylo použít gyro a vystupem z gyra řídit ty serva. Asi by se to dalo rychle a snadno zrealizovat použitím přijímače z dvourotorové heliny: jednoosé gyro tam je a místo motorů řídit serva karburátorů. A ani nepotřebujete snímat otáčky motorů. Bude z toho autopilot. 
Pucmeloud píše:No ono to tak složité nebude: snímat otáčky obou motorů (u tranzistorového zapalování je to jednodušší, jinak někde magnet na kliku, nebo opto snímač na vrtuli. Oba signály na komparátor a výstupem ovládat serva karburátorů. Větší frajeřina (a asi i jednodušší) by bylo použít gyro a vystupem z gyra řídit ty serva. Asi by se to dalo rychle a snadno zrealizovat použitím přijímače z dvourotorové heliny: jednoosé gyro tam je a místo motorů řídit serva karburátorů. A ani nepotřebujete snímat otáčky motorů. Bude z toho autopilot.
Ahoj, no je to trošku složitější, gyro problém neřeší. Systém musí mít logiku, která při výpadku motoru vypne jeho protějšek, a při kolísání výkonu bude v reálném čase vyrovnávat výkon(otáčky) obou motorů.
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Ale na to nepotřebuješ žádnou logiku. Prostě komparace dvou "kmitočtů" a jejich vybalancování. Z hlediska elektroniky docela banální obvod: jeden operák a jeden dvojitý timer 555 a pár odporů a kondíků.
Jenom mi nepříjde šťastný nápad v případě výpadku jednoho motoru vypnout i ten druhý...to už jaksi asi nebude co zachraňovat. Většina dvoumotoráků je schopna na jeden motor jakeš-takeš letět i přistát.
Jenom mi nepříjde šťastný nápad v případě výpadku jednoho motoru vypnout i ten druhý...to už jaksi asi nebude co zachraňovat. Většina dvoumotoráků je schopna na jeden motor jakeš-takeš letět i přistát.