Časomíra pro více rc aut na dráze

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Spy-HERERTIC

Časomíra pro více rc aut na dráze

#1 Příspěvek od Spy-HERERTIC »

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit jak skonstruovat časomíru která bude počítat cas kazdeho auticka na dráze.Software uz bych mel ale potreboval bych nejak vyresit hardware . Premyslel jsem o RFID čtečce a do kazdyho rc auta dat transponder a snimat to ale potreboval bych to napojit do seriovyho portu RS232. Ale nevim jaka by byla cteci vzdalenost toho kodu. potreboval bych tak 2m jako je širka drahy .

Predem dekuji za odpovedi .
Mike_S

RFID?

#2 Příspěvek od Mike_S »

Nechci rejpat, ale myslim, že hlavni problem RFID identifikace bude ten, ze prijimac nebude snimat vsechna auta ve stejnem bode, tj nelze zarucit presnost. Pro upresneni - auticka, ktera na draze jsou blize prijimaci budou zaznamenana driv nez ta vzdalenejsi. Omlouvam se za tuto destruktivni kritiku, ale chtel jsem na toto upozornit.
Spy-HERERTIC

#3 Příspěvek od Spy-HERERTIC »

No ja jsem myslel ze bych tu antenu udelal po zemi po celej sirce drahy a v tom ze to bude nepresne to je pravda ale podle me se bavime o [ms] a to na nasi urovni nehraje takovou roli :D ale nevim jak jinak to resit aby jsme se vesli do rozumne cenny. ja jsem pocital tak z cenou do 5 000 kc.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“