konurent flashe

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
xesa

konurent flashe

#1 Příspěvek od xesa »

dobry den ma flash nejakeho vubec konkurenta ve sve kategorii
s3030150

#2 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:42, celkem upraveno 2 x.
xesa

#3 Příspěvek od xesa »

ale lepsi konkurenti nez flash
s3030150

#4 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:08, celkem upraveno 2 x.
xesa

#5 Příspěvek od xesa »

tak cekam na odpovedi na upravenou otazku
tks
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tks »

Blast?
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mad_Box »

Neptal bych se co je lepší, ale co jepro tebe a tvůj styl letu vhodnější.
Jinak osobně si myslím že Blast-G2 a Flash jsou na stejné úrovni.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
AM

#8 Příspěvek od AM »

V součastné době jsou vesměs všemi modeláři doporučovány výhradně letadla Blast a Flash.

Obě letadla jsou vychvalovány pro úžasné letové vlastnosti které překonávají všechno ostatní nejméně o dvě třídy. Stejně tak, je často je jejich letový projev přirovnáván k letadlům 2,5m a větším.

Na základě těchto názorů a jsem si rovněž před asi 3 týdny pořídil model FLASH.
Je pravdou, že stavebnice je to povedená a letadlo je postavené za velmi krátkou dobu a bez sebemenších problému…co také jiného čekat od EPP výřezů za skoro 1900Kč.

Letadlo je ve vzduchu obratné, a létá rychle i pomalu, visí ...a to je asi tak všechno. Letový projev podle často slýchaného opěvování se ani v náznaku nepřibližuje konstrukčním letadlům. Před tímto letadlem jsem delší dobu létal s EPP Blade Dancer-em od MS Komposit které je obdobné kategorie a prodává se za 1000Kč. Letovým projevem si jsou velmi podobní a jednou tak vysoká cena neomlouvá bezvadné vyřešení stavby modelu.

Prostě je to dáno vlastnostmi EPP materiálu a stejně velká a těžká letadla budou létat hodně podobně. Bez ohledu na množství použitého uhlíku na výztuhy se bude vždy projevovat určitá elasticita v řízení a plno dalšího…. čím se bublinky vyznačují ať již v dobrém, nebo naopak

Hodně lidí podléhá reklamě, Já jsem ji podlehl a i Ty, když se na toto ptáš. Při koupi každý chce to nejlepší…a dělají to vesměs všichni při cenové dostupnosti.

Flash je všemi vychvalován, proto si ho kupují všichni…všichni s ním létají a proto ho doporučují….je to začarovaný kruh, zbytek je na Tobě.

Pokud si koupíš jakékoliv EPP a přistoupíš k tomu jako jen k EPP budeš spokojený…nic více, nic méně.

Já jsem díky těmto chvalozpěvům pouze vyměnil jedno EPP za druhé a byl jsem opravdu hodně zklamán, protože jsem očekával něco co se nekonalo.
xesa

#9 Příspěvek od xesa »

ja chci 1 nejakeho epp 3D akrobata a potom balzu
xesa

#10 Příspěvek od xesa »

a cotakovy akro3D co myslite kdo je lepsi flash nebo akro http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/ACRO-3D/199026/
Jiří Kolář-BAN1

#11 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

S tím , co napsal AM souhlasím. Syn má Blasta. Dnes se mu ho podařilo snad zalétat(za vydatné pomoci AM). Přestože má zatím menší výchylky, lze řící to samé. Létá pomalu i rychle, obratný je také. Nožáky super, visení je na dobré cestě( před chvílí jsem upravil výchylky). Jenom ten vítr venku by mohl být menší. Přesto syn tvrdí, že létání s bals. érem je úplně něco jiného. A to nemá 2,5m, ale Katanu S30.
Přesto, že jsem vnímán jako odpůrce EPP, mohu dnes konstatovat, že desky jsou lepší než EPP s prostorovým trupem. Měli jsme Staudachera od Borůvky, Dragonfly od Va a nakonec Extru od Va. Ani jedno éro se nevyrovná Blastovi. Tak ať mě nikdo nekamenuje za EPP. Na zimu bude snad zábava. :lol: :lol:
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mad_Box »

Nechápu jak můžeš srovnávat dvě nesrovnavatelná letadla. Udělej dřevěného flashe nebo blasta s hmotností cca.430g a pak teprv porovnávej.

Každé letadlo je určen na něco jiného. S blastem se lítá hůř přesná akrobacie ale zas 3D prvky(harriery, blender, waterfall, snap-up...) s ním jdou úžasně. Možná dybych dal těžiště víc dopředu tak by to lepší na přesnou, ale těžiště mám prostě skoro v půlce hloubky křídla.

Jinak mám Blasta-G2
Raptor E700 (MSH Brain)
Jiří Kolář-BAN1

#13 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Mad_Box píše:Nechápu jak můžeš srovnávat dvě nesrovnavatelná letadla. Udělej dřevěného flashe nebo blasta s hmotností cca.430g a pak teprv porovnávej.

Každé letadlo je určen na něco jiného. S blastem se lítá hůř přesná akrobacie ale zas 3D prvky(harriery, blender, waterfall, snap-up...) s ním jdou úžasně. Možná dybych dal těžiště víc dopředu tak by to lepší na přesnou, ale těžiště mám prostě skoro v půlce hloubky křídla.

Jinak mám Blasta-G2

Pokud to patřilo mně:
Náš Blast je pořízen před měsícem. Jestli je to G2, to nevím(Freeair).

Nesrovnával jsem EPP a dřevěné letadlo. Pouze jsem chtěl říct, že pokud někdo (obzvlášť zde valí vše super s EPP). tak s balsovým se bude učit znovu.
A to pravda je. Nic víc, nic míň.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Mad_Box »

Tak to máš jedničku. Dvojka je pokud vím k sehnání pouze u tatínka Blasta u HonzaSe.
Jinak to co píšeš že se bude učit znova si nemyslím, jediné na co si musí dát pozor je že s dřevěným letadlem, bude muset chodit na trochu vyšších rychlostech. Jinak právě takovéhle malé EPP líp vytrénuje reakce a hlavně donutí používat SOP.
Raptor E700 (MSH Brain)
AM

#15 Příspěvek od AM »

Mad_Box píše: Jinak právě takovéhle malé EPP líp vytrénuje reakce a hlavně donutí používat SOP.

Ano, to je pravda... SOP je velmi důležitá a u klasických letadel opomíjená část řízení. Stejně tak i práce s plynem a hlavně dostaneš do oka a rukou cit pro letadlo a vytrénuješ rychlé podvědomé reakce blízko u země )))

Jinak jsem chtěl říci zhruba toto v příspěvku výše....že všechny EPP jsou v letovém projevu vice méně všechny za 18, nebo bez dvou za 20 :P a je jedno jak se jmenují nebo kdo je prodáva HOWK
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“