MaXa píše: S programy na výběr vrtule k motoru si nevím rady a vychází mi blbosti
Tak já sem na tom kamaráde poslední dobou stejně. I sem si řikal, že přestanu reagovat na vlákna typu "poraďte vrtuli". Já mam docela obavy, abych někomu neporadil nějakou "úžasnou" kombinaci a v reálu se to ukázalo jako pěkná blbost. Zrovna včera nevyšel odhadovanej pohon pro "AR1". Proto jestli budu reagovat na tato vlákna, tak budu jen doporučovat co by se asi mohlo použít.
No a teď konkrétně. Ono už to napsali "Abu" s "tks". Tenhle motor je nízkootáčkovej. Proto bude mít velkej vnitřní odpor a proto bude mít nízkou zatížitelnost. Odhaduju že jeho maximum bude cca 10A. Obavy z přetížení 25A reglu mít rozhodně nemusíš. V provozu bych ho asi nezatěžoval víc jak 8A. Z toho bude vycházet max. výkon asi cca 50W-60W. Zda je to pro tento model málo nebo ne, ti poradí kluci co to lítají. "tks" Siestu dokonce vlastní.
Jako asi jedinou možnou vrtuli na 3S by šlo doporučit 10/8. Větší bych tam zkusil jen po změření odběru s tou 10/8. Pokud by tam byla rezerva v odběru, tak zkusit 11/8, ale s odběrem do 10A. S 10/6 to bude mít malou rychlost.
Odhadem, s vrtuli 10/8 by mohl být výkon asi cca 50W, cca 400g tahu a rychlost na kterej to potáhne asi nejlíp cca 50km/h.
Pokud bude model vážit 700-800g, tak to nahoru vyleze. Ale pěkně v klídku. Ber výše napsané prosím jen jako odhad. Nejlepší je stejně na to vzít potom klešták a proměřit to.
P.S.:Jelikož toto doporučení bylo vyřizováno až po pracovní době, tak účtuju 90,- (POHOTOVOST).