Mystery B6 přepolované napájení
Mystery B6 přepolované napájení
Ahoj stalo se mi to co by nemnělo a zapojil sem na zdroji banánky obráceně Odnesl to integráč hned u vstupu napětí pozice na tišťáku nese označení MQ1 a na integráči je označení I@R 305A
057Q
místo zavináče je tam znak asi stylizovaná hlava šediváka tedy mimozemštana s holou hlavou a velkýma očima mně to tak aspon přišlo
Největší problém mám že tohle označení tady nikdo nezná.Je to osminožičkový integráč přičemž na jedné stryně jsou všechny čtyři nohy na jedné plošce tištáku tj sou propojený a na druhé jsou propojeny tři a jedna má svou vodivou dráhu dál.Prominte mi tohle popisování ale drátky hold nejsou moje hobi.
Z toho že nabíječka zdá se dál celkem funguje pouze ukazuje nízké hodnoty vstupního napětí a omezuje nabíjecí proud případně zahlásí nízké napětí na vstupu usuzuju že to mněl na starosti právě tenhle integráč.
Prosím nekamenujte mně pro tuhle pro věci znalé zhovadilost ale budu velmi vděčen za jskoukoli radu ohledně identifikace téhle součástky případně její náhrady z dostupného sortimentu našeho trhu.
nebo sem opravdu jediný tupec kterému se tohle povedlo?
napříště jsem zapojil do napájecího kabelu diody pro sichr.
Prosím ještě jednou a díky za jakékoli ifo nebo poznatky Pate
057Q
místo zavináče je tam znak asi stylizovaná hlava šediváka tedy mimozemštana s holou hlavou a velkýma očima mně to tak aspon přišlo
Největší problém mám že tohle označení tady nikdo nezná.Je to osminožičkový integráč přičemž na jedné stryně jsou všechny čtyři nohy na jedné plošce tištáku tj sou propojený a na druhé jsou propojeny tři a jedna má svou vodivou dráhu dál.Prominte mi tohle popisování ale drátky hold nejsou moje hobi.
Z toho že nabíječka zdá se dál celkem funguje pouze ukazuje nízké hodnoty vstupního napětí a omezuje nabíjecí proud případně zahlásí nízké napětí na vstupu usuzuju že to mněl na starosti právě tenhle integráč.
Prosím nekamenujte mně pro tuhle pro věci znalé zhovadilost ale budu velmi vděčen za jskoukoli radu ohledně identifikace téhle součástky případně její náhrady z dostupného sortimentu našeho trhu.
nebo sem opravdu jediný tupec kterému se tohle povedlo?
napříště jsem zapojil do napájecího kabelu diody pro sichr.
Prosím ještě jednou a díky za jakékoli ifo nebo poznatky Pate
IR - International Rectifier www.irf.com
Podla prepojenia noziciek nejde o IO ale o FET. Kukni IR katalog.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
m2 píše:IR - International Rectifier www.irf.com
Díky za rachlou reakci ale jsem v tomto ohledu tak nějak mimoň
asi máš pravdu ale já se na těch stránkách moc neorientuju a v hledání mi to nic nenašlo každopádně díky
zatím jsem bezradný
Nakadah píše:Bude to jiste dualni HEXFET v poudzre SO-8, ted jde o to jestli oba stejne a nebo N+P. Zkousel sem hledat oznaceni IRF305A, ale i kdyz se tenhle typ vyskytuje tak nikde zadny datašit. Kdyby se zjistily parametry tak se da najit dostupny mozny nahradni. Nak
ta firma IR je určo výrobce ten znak by seděl ale nevím jak zjistit parametry toho onoho
zatím díky
musím jít spát po noční zatím moc díky za pomoc pokud jde v současném stavu věci nějak zjistit parametry z mé strany rád tak učiním mám za to že napájecí napětí bych zjistil ale proud a tak asi ne zatím čus a ještě jednou dík Pavel
Ještě by to taky mohl být celý regulátor, něco jako toto:
http://www.national.com/opf/LM/LM305A.html
... a nebo se možná jedná o ochrané diody, které splnily svoji funkci, ale protože jsi neměl na napájecím zdroji jištění, které by mohlo vypadnout a vše zachránit, tak odešly do elektrotechnického nebe
Faktem je, že jsem nikde nenašel IR 305A a to jsem prošel asi deset různých katalogů...
http://www.national.com/opf/LM/LM305A.html
... a nebo se možná jedná o ochrané diody, které splnily svoji funkci, ale protože jsi neměl na napájecím zdroji jištění, které by mohlo vypadnout a vše zachránit, tak odešly do elektrotechnického nebe
Faktem je, že jsem nikde nenašel IR 305A a to jsem prošel asi deset různých katalogů...
Naposledy upravil(a) Pako dne stř 10.12.2008 13:58, celkem upraveno 1 x.
Re: Mystery B6 přepolované napájení
pate píše:místo zavináče je tam znak asi stylizovaná hlava šediváka tedy mimozemštana s holou hlavou a velkýma očima mně to tak aspon přišlo