Serva Power HD -1160A

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
zz
Kontaktovat uživatele:

Serva Power HD -1160A

#1 Příspěvek od zz »

Zdravím, máte někdo zkušenost s těmito analogovými servy? Přesnost chodu atd...

http://www.hobbyarena.cz/modelarskezboz ... ItemIdx=14
Reverend
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Reverend »

koupil jsem si jich sedm, leží zatím na stole a přemýšlím kam je dát a jestli je vůbec dát do nějakého stroje. Už jsem je dával na přijímač, po zapnutí, vyběhly k jedné krajní poloze a pak centrovaly zpátky. U jednoho serva to semo tamo zaškubalo, tak nevím. Kupoval jsem je na HC, svého času tam byly mezi + superlativy také hodnocení zákazníků, kteří byli naprosto nespokojeni, ale někdo je smáznul a tak nevím, zajímal by mě taky názor někoho, kdo je skutečně otestoval a na nějaký hokus pokus.
zz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zz »

A jak se vracejí do neutrálu?
Reverend
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Reverend »

trochu jsem si s tím teď hrál a zdá se mi, že jezdí, jak se momentálně vyspí, několikrát za sebou zaparkují přesně a další pokus je znát, že je rozhozenej, moc jim nevěřím - já je do letadla nedám, zdají se mi nevyzpytatelná - vím, je to subjektivní dojem, ale vrátím se na HS-81
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

http://www.rc.xf.cz/test_serva.html Tady delali testy serv HD, ale to tvoje tam neni. I kdyz podle toho jak vysla ty HDcka tak si asi udelas obrazek sam. Doma mam 4ks HD1800A a nemuzu rict, ze bych byl nadsen. Do neutralu se vraci dobre, ale jsou dost hlucna a jedno servo si meni neutral podle teploty.

Priste bych uz si PowerHD serva jiste nekoupil. Nak
zz
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zz »

Hmm, chtěl jsem je objednat, cena velice lákavá, ale z toho jem měl obavy...

Hezké je, že se o nich píše: Velice kvalitní analogové servo. :roll:
Reverend
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Reverend »

souhlas s nakem, klidně ti jednou půjčím, aby sis ho odzkoušel sám, zázrak techniky to není, na HC se už neprodává, respektive mají ho, ale nikoliv jako power HD, ale jako turnigy. I to o něčem vypovídá.
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od rdubsik »

No pánové tak to mě vůbec netěšíte.
Já jich mám od listopadu doma 6, s tím, že je dám do křídla větroně (4 + 2 náhradní). Začátkem listopadu byly ještě Power HD, na Turnigy je změnily v půlce prosince. Já jsem je tenkrát koupil, protože měly dost kladných referencí a prodávalo se jich třeba 150 denně. Ještě jsem je nezapojoval, ale koukám, že je nejvyšší čas to řešit.
tks
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od tks »

Zrovna naskladnili další nové verze. :-)
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... =recently#
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
martijn
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od martijn »

Já jsem si vzal v HC jeden kousek ze studijních důvodů, mám ho s nálepkou Turnigy. Má hrubý krok, je hlučnější. Dal jsem ho do kuličkoletu na směrovku, ale ve vzduchu to ještě nebylo.

Obrázek
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mikvalik »

Když už je tu diskuse o servech, tak bych se rád poptal na serva SG.
Konkrétně tyto: http://www.hobbyrcshop.cz/mg945-servo-13-kg.p.aspx

Cena je dobrá, ale jak je na tom kvalita, ví někdo?
Díky :wink:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Doktor »

mikvalik píše:Když už je tu diskuse o servech, tak bych se rád poptal na serva SG.
Konkrétně tyto: http://www.hobbyrcshop.cz/mg945-servo-13-kg.p.aspx

Cena je dobrá, ale jak je na tom kvalita, ví někdo?
Díky :wink:

V RC revue 3/07 se psalo o jeho bratru MG 995. Asi bude hodně záležet na místě aplikace serva (taky není zrovna nejrychlejší). Vzhledem k tahu přes 10kg to asi plánuješ do něčeho většího (dražšího). Je třeba velmi zvážit použití takového serva na primární ovládací plochu jako je třeba Vop. Je to prostě riziko které si musí rozhodnout každý sám, zda ušetřit pár stovek (tisíců) na servech a modlit se že se nic nestane modelu v hodnotě desetitisíců a nebo si raději připlatit za nějaké "značkové" a "snad" fungující. :wink:

http://towerprocn.sh15.host.35.com/towe ... index.html

P.S.: Serva Tower Pro jsou známa tím, že při vracení se do neutrálu lehce překmitávají na druhou stranu. I v tom obchodě na jaký si dal link je tam poznámka (kmitají v neutrálu).
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od sharkcom »

Koupil jsem na HC 4 kusy. S toho 1 nefungovalo vůbec. Tak jsem ho kuchnul a když jsem viděl jak jsou napájený přívodní vodiče tak jsem s toho byl docela paf.... Dokonce se povedlo, že pokud jsem zakverdlal s přívodními vodiči u serva, tak se uvnitř dotýkaly vodiče...
Všechny jsem tudíž kuchnul, přepájel, zaizoloval a zajistil tafkou. Chod je takovej divnej. Jednak nepřesnej, jednak má takovej divnej zákluz, podud ho poustím z plný výchylky do neutrálu....
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od honzajs »

A kurňa, já mám objednaný 4 do Pittse, no uvidím. Ale jinak mám v nasazení 12 serv od HD, z toho 8 digitálních a subjektivně žádný problém.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Nakadah »

Tak sem ted vytahl ze Sucka to servo smerovky, pichnul ho na servoster, nastavil neutral a pak ho samotny soupl do mrazaku. Nechal sem ho tam asi minutu a zapojil ho zpet. Cvak uskocilo o dobrych 10° spis vic. Jak sem ho pak drzel v prstech a ohrivalo se, tak postupne cvrk cvrk vracelo se zpatky na neutral.

Jo jo, super kvalitka :D Nak
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“