Blade mCX vs. LAMA Micro

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

Blade mCX vs. LAMA Micro

#1 Příspěvek od off »

Nemáte někdo možnost porovnání těchhle dvou "prcků"?
Zero
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zero »

já bych osobně už do žádnýho takovýdleho dvourotorovýho prcka nešel,měl jsem blada mcx,po týdnu tě to omrzí,zkus něco "divočejšího",co tě jen tak neomrzí
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
off
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od off »

Většího mám, tohle je pro kluka :-)
Zero
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zero »

tak to vem blada,kolega ho kupoval pro 6-tiletou dceru,ta se s tím vyblbne,blade je "gumovější" co si myslím a podle obrázků co jsem viděl,a blade je navíc ověřený :wink:
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od oskar 007 »

Já mněl 3 kanalovýho airwolfa a připadá mi to jako vyhozené peníze... Rači bych šel do něčeho většího - Mám easy copter xs metal a normálně s ním řádim v pokoji. Určitě menší ne....
Kovboj

#6 Příspěvek od Kovboj »

oskar 007 píše:Já mněl 3 kanalovýho airwolfa a připadá mi to jako vyhozené peníze... Rači bych šel do něčeho většího - Mám easy copter xs metal a normálně s ním řádim v pokoji. Určitě menší ne....

Blade mCX nemůžeš srovnávat s Airwolfem. Blade mCX je z hlediska letových vlastnotí spíš jako ten Easy Copter, jen je hodnější a lépe ovladatelný :wink:
scarabeus

#7 Příspěvek od scarabeus »

oskar 007 píše:Já mněl 3 kanalovýho airwolfa a připadá mi to jako vyhozené peníze... Rači bych šel do něčeho většího - Mám easy copter xs metal a normálně s ním řádim v pokoji. Určitě menší ne....

1) mněl - tohle je na me fakt uz moc
2) To, zes mel nejakej 3kanalovej sunt neznamena, ze Blade mcx je nejaka bida. Naopak, Blade mcx je jeden z nejstabilnejsich dvourotoru, tzn. nejhodnejsich a vhodnych i pro decka.
3) Tazatel se pta na Blade mcx nebo Lama micro, tak proc mu funis pod cumak Easy Coptera XS Metal, ktery u me osobne ma dve ohromne nevyhody:

a) motory jsou 130, neni moznost prejit na tuningove 180ky od Extream Productions, ktere maji vymenitelne uhliky a mnohem lepe se chladi
b) je tam 1S LiPo a to je slabota

pro off:

Na Blade mcx vysla minuly mesic (nebo uz v listopadu?) recenze v RC Revue a to velmi pozitivni. Urcite neslapnes vedle. Nebo synator :-)
Zero
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zero »

jojo jak rika scarabeus,pokud je to pro kluka,vem blada,a recenze byla už tuším v listopadu kdy jsem ho kupoval :) teď ho má i kamarád,ale kdybych věděl že to bude mít i on,tak bych to neprodával :( a jinak,když se tady srovnává blade s easycopterem,easy copter je proti tomu neuvěřitelná mrcha,jak jsem byl zvyklý z blada na malé výchylky,tak jsem u easy coptera dal taky skoro plnou a div se nezastavily rotory...a i když tam prostě páčkuju je to větší mrcha než blade,a to o dost,pro synátora bych ještě jednou to řeknu neváhal,a vzal blada :wink:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#9 Příspěvek od rampa_mckvak »

Pro kluka "blejda" mcx. Kolik mu je? Mému je přes pět a na svůj věk ho řídí docela s přehledem. Občas má broblémy se stropem, ale to i já kolikrát taky :D
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#10 Příspěvek od rampa_mckvak »

rampa_mckvak píše:Pro kluka "blejda" mcx. Kolik mu je? Mému je přes pět a na svůj věk ho řídí docela s přehledem. Občas má broblémy se stropem, ale to i já kolikrát taky :D

http://pavlos.czweb.org/blade.wmv
off
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od off »

Díky všem za info a po vlastnoručním porovnání obou mašinek shrnu pro případné další zájemce:

Blade mCX

Neuvěřitelně hodný, nerozbitný (teda skoro :D), tichý, ale jak je lehoulinký, je citlivý i na průvan, a je hodně pomalý. Pro dítko naprosto ideální věc, ale pokud člověk používá helinu jako "čistidlo hlavy", protože se prostě musí soustředit na řízení a tudíž aspoň na chvíli vyšoupne starosti z operační paměti, tak moc nefunguje - je paradoxně až moc hodný, dospěláka omrzí po pár vylétaných baterkách.

EDIT 13.2.2008: no a pak stačí na čumák nalepit matičku a hnedle je z něj rychlík a zase nová zábava :-)

Walkera Micro (5G6)

Je těžší (hmostnost 2x vyšší než u Blade při stejných rozměrech), ale (i) díky tomu podstatně rychlejší a odolnější proti průvanu/větru, daleko živější. Vyžaduje preciznější a plynulejší řízení, ale pokud se k ní člověk chová slušně, oplácí stejnou mincí, (po seřízení) bez problémů zavisí jak přibitá s odloženým vysílačem. Jediná letová záludnost je levá zatáčka - bez aktivní kompenzace samovolně přechází do spirály s fatálním koncem :(. Konstrukce je relativně citlivější (díky vyšší hmotnosti a rychlosti jsou ty rány prostě větší :D), hlavní problém je příhradový ocas (pozůstatek předchozí verze), tenounké plastové tyčky se ulomí raz dva a k moderní kabince by se beztak daleko lépe hodil uhlíkový nosník. Walkera je o pár stovek dražší, zato má i "v základu" kovovou desku cykliky, hlavu, úchyty listů, táhla. Pro mě i po každodenním požívání naprosto ideální relax na desetiminutovou pauzu v práci místo cigára.
Naposledy upravil(a) off dne čtv 12.03.2009 21:02, celkem upraveno 2 x.
raging

#12 Příspěvek od raging »

je to presne tak 8) uz jsem u Lamicky nahradil puvodni ocasek uhlikovou tyckou :wink: jinak jsou oba vrtulnicky super na poletovani v hospode :wink: a pro decka idealni 8)
off
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od off »

raging píše:je to presne tak 8) uz jsem u Lamicky nahradil puvodni ocasek uhlikovou tyckou

Jo tak jsem dneska potkal strop a následoval pád presne na ocas - a příhrada se zmuchlala jak cár papíru, "úplně jako živá" :-) tak jsem se cestou z prace stavil u Pecky, koupil uhlíkovou tyčku průměr 2mm a zadní ploutvičku z Blade mCX (aby sla ta ploutvicka použít, musí se tyčka vzadu maličko obrousit). V kostře vrtulníku je mezi servama přesně ta správná dira průměr 1,95, šup tam s ocasem a je to :-). Celá úprava trvá tak pět minut a výsledek vypadá rozhodně líp než orig. a hlavně doufam ze to už vydrží věčně :-)
Naposledy upravil(a) off dne pon 16.02.2009 6:23, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

to scarabeus,

to není pro kluky v žádném případě !!!!!!!!!!
( tento složitý stroj s umělou inteligencí je určen výhradně pro blondýnky)
off
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od off »

Ještě pár fotek miláška :-)

Následky kontaktu se stropem
Obrázek

Po úpravě ocasu vedle brášky
Obrázek

Se starším bráchou :-)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“