Problém při startování.

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Bat1

Problém při startování.

#1 Příspěvek od Bat1 »

Vlastním RC auto Stormracer 2 4WD, muj problem je uz pri startování. Svíčka je v pořádku žhaví jak bejk(buhužel nevím jestli správně, protože dosahuje žluto oranžové barvy) ale....když napumpuju palivo do karburátoru,tak mi příjde že to špatně protéka do válce, protože se palivo hromadí pod filtrem a je i okem vidět že je filtr zbarvený barvou kapaliny. Nevíte kde a jak to udělat aby mi palivo volně protékalo aniž by se brzdilo? jak tahám za startér tak se mi stane že už pak tahat nejde vůbec...v manuálu píšou že to je tím, že je tam moc paliva....svíčku odeberu a za startér jde opět tahat normálně(samozřejmě tím i palivo dostanu z válce ven). Nevím, dneska jsem nad tím seděl 2hodiny a nic:/ Jedná se o motor s obsahem 2,5ccm
Pokud máte nějakou radu,budu vám vděčný.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zero »

No moc dobrý výběr auta to nebyl,ale autoforum je tady http://rcauta.net/forum/modules.php?name=Forums :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Bat1

#3 Příspěvek od Bat1 »

Myslíte že je to špatný model?
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pdp7 »

Nestartujes to nahodou venku v zime?
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Bat1

#5 Příspěvek od Bat1 »

Příspěvek níže:
Naposledy upravil(a) Bat1 dne úte 10.03.2009 20:46, celkem upraveno 1 x.
Bat1

#6 Příspěvek od Bat1 »

Noooo, dnes jsem to poprvé zkoušel....abych pravdu řekl tak mě to také napadlo že by to mohlo být zimou.....motor měl necelých 6°C:/ ale viděl jsem souseda když s tím jezdil i ve sněhu(ne doslova on s tím jezdil před barákem ale sníh ještě byl)
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pdp7 »

Zkus ofouknout hlavu motoru fenem 8) Aspon teda u me to funguje u myho v zime blbe chytajiciho ASPcka :?
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Bat1

#8 Příspěvek od Bat1 »

Ja jen doufam ze to nezacne reznout:( sice jsem nakapal do karburatoru i do valce ty kapky proti korozi ale i tak nemam dobry pocit, uvidim treba poradi vic lidi, ale nechapu to, za starter potom tahat uz nejde, pritom tam te kapaliny ve valci moc neni, jestli zatahnu 2x-3x tak je to moc pak uz to jde ztuha a vetsinou o 10cm
OuvejAchich

#9 Příspěvek od OuvejAchich »

Startování a provoz žhavícího motoru vyžaduje trochu zkušeností. Jestli je to pro tebe první kontakt s tímto typem motoru, sežeň si někoho zkušenějšího ze svého okolí. Praktická ukázka co a jak je v tomto případě nejlepší možné řešení.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
2lizard

#10 Příspěvek od 2lizard »

Tak to mi dělalo taky - mrkni se, zda nemáš v karbeci (na jehle) bordel, stačí opravdu malé smítko prachu, které se nasaje při špinavém filtru.

Pak bez žhavení, s ucpaným výfukem (palcem) párkrát škubni starterem (aby si nasál palivo - stačí 3-4xkrát), nu a pak přilož žhavení a startuj. Pokud máš motor "zaběhnutý" vše pojede tak jak má.

Pokud nemáš motor "zaběhnutý/zajetý" tak se obrať na někoho zkušeného, který Ti jej seřídí, neb to není žádná prča a na správném "zaběhnutí/zajetí" je pak hodně závislá životnost a správná funkčnost motoru!!!
Když půjdeš na RCforum, najdeš tam spoustu "ochotných" modelářů, kteří Ti rádi pomohou.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Bat1

#11 Příspěvek od Bat1 »

Ok, diky moc, zkusim tvou radu. Ten motor co mam uz by mel byt na zabeh pripraveny(aspon tak mi to rikal prodejce)
2lizard

#12 Příspěvek od 2lizard »

Bat1 píše:Ok, diky moc, zkusim tvou radu. Ten motor co mam uz by mel byt na zabeh pripraveny(aspon tak mi to rikal prodejce)

To říkají všichni, ale není to tak jak si to představuješ. Nic už nezkoušej a nechej si ho zaběhnout od nějakého zkušeného modeláře! Dostaneš k tomu i spoustu užitežných rad.

Pokud jsi z prahy, zajdi do Pecka modelářství, v ul. karolíny světlé a ptej se po p. Vlasákovi. On Ti ho mimo pracovní dobu zajede, ale účtuje si cca. 1000,-Kč.

Sám to na poprvé opravdu nezkoušej, můžeš ten motor znehodnotit!
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Doktor »

Bat1 píše:Ja jen doufam ze to nezacne reznout:( sice jsem nakapal do karburatoru i do valce ty kapky proti korozi ale i tak nemam dobry pocit, uvidim treba poradi vic lidi, ale nechapu to, za starter potom tahat uz nejde, pritom tam te kapaliny ve valci moc neni, jestli zatahnu 2x-3x tak je to moc pak uz to jde ztuha a vetsinou o 10cm

Já bych řek, že je to jasná známka přechlastaného motoru. Před startem tam prostě pumpuješ moc paliva. Raději méně, a ať si motor palivo naseje sám při startování. Možná je nastavenej na moc bohatou směs. To ale zjistíš až po nastartování na chodu motoru.
Bat1

#14 Příspěvek od Bat1 »

2lizard píše:
Bat1 píše:Ok, diky moc, zkusim tvou radu. Ten motor co mam uz by mel byt na zabeh pripraveny(aspon tak mi to rikal prodejce)

To říkají všichni, ale není to tak jak si to představuješ. Nic už nezkoušej a nechej si ho zaběhnout od nějakého zkušeného modeláře! Dostaneš k tomu i spoustu užitežných rad.

Pokud jsi z prahy, zajdi do Pecka modelářství, v ul. karolíny světlé a ptej se po p. Vlasákovi. On Ti ho mimo pracovní dobu zajede, ale účtuje si cca. 1000,-Kč.

Sám to na poprvé opravdu nezkoušej, můžeš ten motor znehodnotit!

Tady je problem ze zkuseneho modelare neznam. Od Prahy bydlim cca 55km,nevis o nekom treba z Kutne Hory?
Bat1

#15 Příspěvek od Bat1 »

Doktor píše:
Bat1 píše:Ja jen doufam ze to nezacne reznout:( sice jsem nakapal do karburatoru i do valce ty kapky proti korozi ale i tak nemam dobry pocit, uvidim treba poradi vic lidi, ale nechapu to, za starter potom tahat uz nejde, pritom tam te kapaliny ve valci moc neni, jestli zatahnu 2x-3x tak je to moc pak uz to jde ztuha a vetsinou o 10cm

Já bych řek, že je to jasná známka přechlastaného motoru. Před startem tam prostě pumpuješ moc paliva. Raději méně, a ať si motor palivo naseje sám při startování. Možná je nastavenej na moc bohatou směs. To ale zjistíš až po nastartování na chodu motoru.

To je take pravda. Uvidim nejlepsi by opravdu bylo aby mi to nekdo ukazal a vysvetlil.
Odpovědět

Zpět na „Auta“