chci si poridit rc letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
sobieski

chci si poridit rc letadlo

#1 Příspěvek od sobieski »

Ahoj,

chtěl bych vás požádat o radu. CHci si koupit jako začátečník nové rc letadlo, uvažuji nad sky lady a focus, ale nevim ktere je z nich pro mne lepsi. Muzu u sky lady zlomit vrtuli kdyz spatne pristanu??? předem děkuji za odpověď.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Choze »

spíš ten focus než skylady, a uplně nejlíp asi easystar
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Ladul »

Nebo pokud neni problem nakup v cizine tak trebas tohle http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... To_Fly_EPO
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
sobieski

vrtule

#4 Příspěvek od sobieski »

myslite, ze se u sky lady nemuze vyrtule pri pristani zlomit nebo nejak poskodit???
MichalF

#5 Příspěvek od MichalF »

Tedlech temat uz je tu hromada ... doporucuju precist tady v zacatecnicke sekci ... kup easy stara nebo wild hawka !
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
zdekar

#6 Příspěvek od zdekar »

Sky Lady má sklopnou vrtuli, takže by se poškodit neměla. Záleží ale na tom jak přistaneš :wink: Pokud to vemeš střemhlav do země, tak se zničit může (ale to u každého letadla na tažný pohon).

Spíš bych ti ale doporučil jiné letadlo. Třeba Easy Glider nebo tu Easy star. U Sky Lady bývají problémy se servy a občas s křivým ocasem.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
coro

#7 Příspěvek od coro »

Na úplný začiatok radím model typu EasyStar, kde sa pri páde nepoškodí vrtuľa ale ani motorová prepážka a samotný motor. Konkrétne originál Easystar (ďalej ES) ktorý všetci chvália lebo naozaj dobre letí.

Šikovný mladík s reflexmi vycvičenými na počítačových hrách, by po krátkom tréningu na simulátore zvládol aj samokrídlo typu TORO/SWIFT a podobne - je ich kopa. ALE potreboval by asi niekoho, kto by mu to skontroloval, nastavil, vyvážil.. zalietal.
Ja som sa naučil na svahovom EPP kombate Tomahawk (toho času napr. Tornado11 http://www.telink.cz/cz/katalog/tornado11.htm ), bez pohonu - ale to je závislé na správnom svahu a správnom vetre. Ale zase je to takmer úplne nezničiteľné, a pri kombate je aj sranda a dobrá partia modelárov.
machýrek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od machýrek »

Ahoj,já začínal se Sky Lady a kromě těch serv zůstalo všechno původní ,ale určitě bych doporučil stejně jak už bylo psáno Easy stara nebo nějakou jeho kopii :P např. Wildu :wink:
volente
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od volente »

Já začal se Skylarkem a létám s ním dodnes, kromě jiných. Výhoda je plastový trup který přežije opravdu hodně. Pravda s původní výbavy už tam moc není, výměna serva ,regulátoru a pod, ale na druhou stranu trup je téměř nerozbitný. Skylark s původním křídlem byl kámen ale s křídlem podobným jak Sky Lady je to dobrá volba pro začátek. Bouchneš s tím na čenich a ve většině případů jen posuneš vrtulku aby nechytala o šroubky.
video zde: http://www.youtube.com/watch?v=B6aYc8ge9UQ
F 104 je můj sen
kroxigor

Re: chci si poridit rc letadlo

#10 Příspěvek od kroxigor »

sobieski píše:Ahoj,

chtěl bych vás požádat o radu. CHci si koupit jako začátečník nové rc letadlo, uvažuji nad sky lady a focus, ale nevim ktere je z nich pro mne lepsi. Muzu u sky lady zlomit vrtuli kdyz spatne pristanu??? předem děkuji za odpověď.

Doplň si do profilu bydliště. Třeba tu je někdo z tvého okolí kdo poradí a pomůže osobně.
Zkus aspoň naznačit jakou částku do toho chceš pro začátek vrazit.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
sobieski

wild hawk

#11 Příspěvek od sobieski »

no jo ASI koupim wildhawka
Hobbit

#12 Příspěvek od Hobbit »

Ja mel na zacatek Wing Dragona - skvelej pomalolet s tlacnou vrtuli a obrovskou plochou kridla. Ovsem s termikou se u nej neda pocitat - je to vylozene takovy to "na zacatek" a pak hop na polici a je z nej prachovka.
Navic ma trup z takovyho plastu, ze ani pri cenichovce nepraskne.

Teda jednou jsem s nim termiku chytnul, ovsem to to tahalo tak, ze nam to rvalo cepice z hlavy.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

Re: wild hawk

#13 Příspěvek od vandurat7 »

sobieski píše:no jo ASI koupim wildhawka

Jestli mužu poradit , tak kup sky ladynu nebo Easy stara... s vrtulí jsem problém nikdy neměl, dokoupil jsem jenom jedno , tu puvodni sem rozbil z vlastni blbosti,chytl sem to za to :oops:
Serva mi vydrželi až do ted. Takže celkem taky v poho. jediné co zlobí je regulátor,není plynuly a často se kazí...

Ten ES jak víš má tlačnou vrtuly,takže pohon jen tak nepoškodíš. Ale bojím se,že když dáš čenichovku z 30 m tak se špica ulomí,to obtáhni skelnou a je po problému.. Jediná nevýhoda ES je v jeho ceně RTF. Je neskutečně drahý..

Doporučuji toto :http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359&Product_Name=AXN_Floater-Jet__/_Ready_To_Fly_EPO

někdo to tuuž psal, má to kámoš a lítá to parádně,je to za velmi přijatelnou cenu.doporučuji
Clear sky,glider fly..
sobieski

sl2

#14 Příspěvek od sobieski »

Jestli mužu poradit , tak kup sky ladynu nebo Easy stara... s vrtulí jsem problém nikdy neměl, dokoupil jsem jenom jedno , tu puvodni sem rozbil z vlastni blbosti,chytl sem to za to Na rozpacích
Serva mi vydrželi až do ted. Takže celkem taky v poho. jediné co zlobí je regulátor,není plynuly a často se kazí...

ja sem slysel ze skylady II ma lepsi regulator nez jednicka
Abu
Kontaktovat uživatele:

Re: sl2

#15 Příspěvek od Abu »

sobieski píše:ja sem slysel ze skylady II ma lepsi regulator nez jednicka

Regulator mozna, ale to nic nemeni na tom, ze to letadlo lita fakt blbe.

Ale zase kdo se nauci udrzet ve vzduchu SkyLady, tomu pak jakykoli normalne letajici model nedela problem :)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“