poškozená baterie

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
fokusak

poškozená baterie

#1 Příspěvek od fokusak »

Čus, chtěl jsem se zeptat jestli jde nějak opravit naše lipolka,podařilo se mi jí propíchnout šroubem kterým jsem přidělával elektrikářskou čokoládu na upevnění předního podvozku.Šroub je moc dlouhej a zasahoval až k loži pro baterku.Při létání to neva,ale proběhl karambol na čumák a baterka se propíchla.
Šroub už jsem vyřešil ale baterka je v kelu ,po přeměření dává 7,5V. Když jí napojím na nabíječku,(mámtu setovku) tak bliká střídavě zeleně a červeně, asi je to signál že něco není v pořádku.
Takže jde to nějak spravit nebo budu muset koupit novou?
Díky
CESSNA ARF 4 kan. Pelikan
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od tomajz »

je cítit po jahodách ja ji zas napích na hřídel motoru ale nakonec po dnesnim prvnim nabiti to je v poradku kdyby pri byla propíchlá upně byla by prej cejtit výrazně sladká vůně
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajax007 »

Jde to velmi dobře opravit slaným nálevem :lol: Ta baterka je v .......vyber si vhodné označení pr...e. Pajax007
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dolfa »

Jsem chápavý a tolerantní. Tohle je ale i na moji sloní povahu moc. Začínám chápat zdz , že se tady moc už neobjevuje. Je to prostě ztráta času. Když si někdo koupí mixér , tak si přečte návod. A o lipol toho bylo napsáno více , než o životopisu Boženy Němcové. Je to opravdu lenost hledat a nebo neschopnost a pohodlnost. Všichni máme rodiny a své zájmy. Vždy rád poradím a pomohu , ale tohle je tak stupidní , že na to prostě musím reagovat.
Asi jako-- Prosím -zdělte mi , jestli mi ublíží střelný prach o gramáži 50gr , když na něho přiložím zápalku.
Hledejte , studujte , a nezneužívejte dobroty bližních svých , protože až budete potřebovat opravdu poradit , tak se na vás nenajdou čas.
Toť můj názor , a jsem zvědavý , kdo mi bude oponovat a spílat do imbec... a jiných tentonoc.
S pozdaravem Oblak Dolfa.
Joker
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Joker »

Zdravím, nač takové dlouhé litanie, stačí napsat je v čudu, pořiď si novou. :D :D
rakos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od rakos »

.... anebo snad ještě odpreparovat ten propíchnnutej článek, předpokládám, že jen ten krajní je kapud...a dvojčlánek se taky muže šiknout někdy.... :? (teda pokud to byl tří-článek) jednočlánek asi už ne :) anebo jen na Náhr.Díl :D :D to je vtip samozřejmě!
Ivo Hradil

Ahoj!neřeš to!

#7 Příspěvek od Ivo Hradil »

Ahoj?jsem docela lama a laik,lítám už a moc nelepím,ale povím ti,pokud je v baterce chyba a víš to,vyhoď ji,sešrotuj,já vím,jsem elektrikář až mám VŠ,jde kupa věcí opravit,ale v zájmu tvého polítání i spolehlivosti tu baterku prostě vyhoď,nějak pohni zadkem a na novou si vydělej,tím neurážím.Kupa kluků zde určitě to umí zachránit,ale opravdu,já jdu lítat,nabiju nádrže,nic neřeším,stejně asi nic neušetřím,ber můj názor laika,.třeba.Ivo.
Bendy 400:Elektrotrenér:Paegasus:vlastní výtvory,vrtulníček Lama Čína_V3,čistokrevná Lama V4 a výzkum!
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasC »

Baterku vyhoď a kup novou. Za chyby se platí.

Dolfa píše:..... Prosím -zdělte mi , jestli mi ublíží střelný prach o gramáži 50gr , když na něho přiložím zápalku......
S pozdaravem Oblak Dolfa.

Neublíží. Osobní zkušenost. Teda kromě leknutí.
zdekar

#9 Příspěvek od zdekar »

Pokud je to tříčlánek, tak z toho můžeš udělat dvojčlánek (třeba ho někdy využiješ). Případně ji vybij (ponořením do solného roztoku a nebo i jinak) a pak vyhoď.

Až do letadla budeš dávat baterku znova, tak to chce nějak zabezpečit, aby se nemohla znova prorazit. Já například kolem lipolky dávám EPP, alespoň na strany kde jsou nějaké šrouby a nebo jiné části které by ji mohly poškodit v případě havárie. Nebo můžeš použít pouzdro vystlané třeba molitanem, ale nějak tak, aby k té baterce mohl vzduch a pokud by se hřála, tak aby teplo mohlo odcházet pryč. Hlavně nemít žádné ostré předměty směrem k přední části, na které by se mohla napíchnout, to pak ani EPP nepomůže :wink:
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
RIP
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RIP »

Teda vy z toho děláte vědu :-D Mě přišli baterky z číny a hned první sem si při pájení konetorů vyzkratoval :-D Ale nesu to jako chlap, takže na ni lítám a dělám jakože se nic nestalo :-D
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

RIP píše:Teda vy z toho děláte vědu :-D Mě přišli baterky z číny a hned první sem si při pájení konetorů vyzkratoval :-D Ale nesu to jako chlap, takže na ni lítám a dělám jakože se nic nestalo :-D

To jde docela dobře, pokud dnes neodškvaříš ty přívody, tak to ty tvrdší články dost přežívají (hlavně vyšší kapacity).
Tady byla řeč o tom proražení, roztržení obalu....Pokud to nějak vyřešíš(vycucnout vzduch, doplnit původní prostředí, zalepit....), napiš sem, protože zatím je všichni vyhazujeme.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“