Zdravim,
planujem kupit nejaky T-Rex 450 z bazaru, ale chcel by som vediet ci mu vadi taky slaby vietor, lebo dost casto u nas fuka taky slabsi vietor...tak ci by som sa s tym vedel hrat, alebo ci mu to velmi vadi ?
Aby som ho zbytocne nekupoval a potom bude len stan doma na skrini.
THX
T-Rex 450 a vítr
T-Rex 450 a vítr
Multiplex EasyCub l HITEC Optic 6 Sport
-
Roadrunner
vítr
Já létám něco přes měsíc a troufám si odhadnout, že do 3m/s je to v klidu. Kolem 5m/s už to jde znát, ale když jsi zvyklý pořád heli vyrovnávat, tak to bude taky docela vpohodě. Nad 5 pro úpného začátečníka hodně špatné. Když se naučíš zaviset v bezvětří, tak bych řekl, že do 7,8m/s by to mohlo jít ustát. Ale sám jsem lítal kolem 6 max a nedělalo mi to extra problémy.
Wolf ME, CopterX 500 FBL Beast,
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
Zpočátku ti bude vadit i když si někdo vedle prdne.
Jak se naučíš základní reflexy a spolehlivě uvisíš vrtulník i bokem k sobě tak asi do 3m/s to s nevelkým zvýšením úsilí zvládneš v pohodě, jen to chce rychlý odskok od země při startu a opatrnost na přistání, zásadně proti větru.
Do 5m/s se dá s touto velikostí modelu lítat když budeš vrtulník již nekompromisně zvládat ve všech běžných letových pozicích. Leckdo zvládne i víc ale od těch 5m/s jde spíš boj s přírodou než relaxaci létáním.
Tak už máš dvě skoro stejné odpovědi asi na tom něco bude.
Jak se naučíš základní reflexy a spolehlivě uvisíš vrtulník i bokem k sobě tak asi do 3m/s to s nevelkým zvýšením úsilí zvládneš v pohodě, jen to chce rychlý odskok od země při startu a opatrnost na přistání, zásadně proti větru.
Do 5m/s se dá s touto velikostí modelu lítat když budeš vrtulník již nekompromisně zvládat ve všech běžných letových pozicích. Leckdo zvládne i víc ale od těch 5m/s jde spíš boj s přírodou než relaxaci létáním.
Tak už máš dvě skoro stejné odpovědi asi na tom něco bude.