T-Rex 450 a vítr

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
M4rek

T-Rex 450 a vítr

#1 Příspěvek od M4rek »

Zdravim,

planujem kupit nejaky T-Rex 450 z bazaru, ale chcel by som vediet ci mu vadi taky slaby vietor, lebo dost casto u nas fuka taky slabsi vietor...tak ci by som sa s tym vedel hrat, alebo ci mu to velmi vadi ?

Aby som ho zbytocne nekupoval a potom bude len stan doma na skrini.

THX
Multiplex EasyCub l HITEC Optic 6 Sport
Roadrunner

vítr

#2 Příspěvek od Roadrunner »

Já létám něco přes měsíc a troufám si odhadnout, že do 3m/s je to v klidu. Kolem 5m/s už to jde znát, ale když jsi zvyklý pořád heli vyrovnávat, tak to bude taky docela vpohodě. Nad 5 pro úpného začátečníka hodně špatné. Když se naučíš zaviset v bezvětří, tak bych řekl, že do 7,8m/s by to mohlo jít ustát. Ale sám jsem lítal kolem 6 max a nedělalo mi to extra problémy.
Wolf ME, CopterX 500 FBL Beast,
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
BLC EgrO

#3 Příspěvek od BLC EgrO »

Já lítám s CopteremX a vítr mě nijak netrápí... Pokud fičí víc a snažíš se viset tak je to znát ale když za to trochu vemeš a lítáš rychlejc tak to nepoznáš. Jen musíš bejt výš, aspoň tak 2 metry nad zemí pak je ti to, že vrtulník o 15cm cukne do strany uplně jedno...
Radši lítám než šroubkuju...
Mikelo

#4 Příspěvek od Mikelo »

Zpočátku ti bude vadit i když si někdo vedle prdne.
Jak se naučíš základní reflexy a spolehlivě uvisíš vrtulník i bokem k sobě tak asi do 3m/s to s nevelkým zvýšením úsilí zvládneš v pohodě, jen to chce rychlý odskok od země při startu a opatrnost na přistání, zásadně proti větru.
Do 5m/s se dá s touto velikostí modelu lítat když budeš vrtulník již nekompromisně zvládat ve všech běžných letových pozicích. Leckdo zvládne i víc ale od těch 5m/s jde spíš boj s přírodou než relaxaci létáním.
Tak už máš dvě skoro stejné odpovědi asi na tom něco bude.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“