T-rex 450:řeminek nebo kardan??
- lada.T
- Kontaktovat uživatele:
T-rex 450:řeminek nebo kardan??
Uz jste premyslely nekdo o tomto?:
http://www.align.com.tw/shop/product_in ... ts_id=2726
Je to z toho noveho rexe,plne kompatabilni se starsimi verzemi.Rad bych se dozvedel od nekoho kdo ma s kardanem zkusenosti i z jinych helin neco ohledne provozu,vyhod ci nevyhod,jak je to nachylny na rany apod.Reminek je sice levnejsi,ale ne vzdy je spravne napnut,jeho zivotnost neni buhvijaka a kdyz rupne tak je co opravovat.Diky
http://www.align.com.tw/shop/product_in ... ts_id=2726
Je to z toho noveho rexe,plne kompatabilni se starsimi verzemi.Rad bych se dozvedel od nekoho kdo ma s kardanem zkusenosti i z jinych helin neco ohledne provozu,vyhod ci nevyhod,jak je to nachylny na rany apod.Reminek je sice levnejsi,ale ne vzdy je spravne napnut,jeho zivotnost neni buhvijaka a kdyz rupne tak je co opravovat.Diky
T-rex 450S
Dx7 + AR6100e + FU 401 + S3153
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=742&amode=
Dx7 + AR6100e + FU 401 + S3153
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=742&amode=
ahoj, no jestli nepadas, a akrobatis, tak to jen muzu doporucit.
Jinak obecne sou kardany dost citlive na jakoukoli ranu. Proste az s tim prdnes na zem, tak vymenujes trubku i kardan. Kardan ti proste nespotrebuje cast energie pri doteku vrtulky s odporem. Kdezto reminek ano a tim padem tak trochu chrani dalsi casti vrtulniku. Prevody, ozubene kolo, motor atd... Pevny prevod je hodne presny.
Reminek je fajn, moc nestoji, vydrzi treba cely rok.
Musis zvazit, jestli do toho chces investovat.
Jinak obecne sou kardany dost citlive na jakoukoli ranu. Proste az s tim prdnes na zem, tak vymenujes trubku i kardan. Kardan ti proste nespotrebuje cast energie pri doteku vrtulky s odporem. Kdezto reminek ano a tim padem tak trochu chrani dalsi casti vrtulniku. Prevody, ozubene kolo, motor atd... Pevny prevod je hodne presny.
Reminek je fajn, moc nestoji, vydrzi treba cely rok.
Musis zvazit, jestli do toho chces investovat.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
romko1 píše:Da sa na remienku zistit ci uz sa pripravuje na odchod do vecnych lovist?
Alebo ako zistim, ze uz ho treba menit?
Vdaka za radu...
Záleží na intenzitě létání, stanov si, že ho po každé sezóně vyměníš za novej a máš po starostech.Nestojí moc peněz.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Drop píše:romko1 píše:Da sa na remienku zistit ci uz sa pripravuje na odchod do vecnych lovist?
Alebo ako zistim, ze uz ho treba menit?
Vdaka za radu...
Záleží na intenzitě létání, stanov si, že ho po každé sezóně vyměníš za novej a máš po starostech.Nestojí moc peněz.
Tady bych si s dovolením..... dovolil malinko nesouhlasit (jen malinko...
Radil bych spíš důkladnou kontrolu.......
já to řeším jinak a drobet držším způsobem.......
Již 3x se mi stal průser s řemínkem... první dva se staly po roztočení rototoru JEŠTĚ NA ZEMI !! známky poškození na řemínku byly totožně a to takové že řemínek praskl resp. se rozdělil na dvě části (ta hladká svrchní a ta spodní ozubená )a takovej ten hnus chlupatej co z toho leze z prostředka řemene se mi zamotal všude kde mohl (podotýkám že oba dva řemeny nebyli starší než 15 startů jeden 7.mí start a ten druhý byl 14.tý start
a třetí malér byl byl když jsem přistával a už jsem měl vrťase ocasem k sobě asi 1,5m nad zemí řemínek se roztrhl.......sice ,,autorotace" ale ten tanec který následoval nemusím snad nikomu popisovat......
ano létám dál s řemínkem jelikož moje přistání je občas .... jak to jen říct.....
a až se naučím ,,ekonomicky" přistávat....
půjde tam náhon torzní tyčí jak po másle a na řemen s klidnym svědomym SER....
( kvalita řemene od ALIGNU je učebnicově příšerná a možná ještě o malinko horší )
a po tomhle problému před každým letovým dnem jde řemen VEN a následá pečlivá kontrola a i kdyby vypadal sebe líp tak po 10-15 startech jde ven a je nahražen novým řemenem i kdyby jse mu nechtělo....... prostě tomu už nevěřím............
ale je fakt že mi řemen ze začátku vydržel i +/- 40 startů a ani se netřepil... co kus to originál
Náhon vyrovnávacího rotoru torzní tyčí - ??(,,kardanem")?? - je fajn věc ale jen pro lidi kteří zvládli bezpečné přistání.... jinak to leze do peněz
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
AURORA 9
- Kenny McCormick
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
1ondra9: Taky myslim ze tobe by se vyplatil kardan, pri tve spotrebe remenu
Ja jsem koupil na modelhobby remen ktery mi doprucil horejsi a uz ma kolem 200 startu a porad jak novy (cena stejna jak orig.), originaly sem urval 2 taky to byla otazka par letu...
http://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=XH0006
Ja jsem koupil na modelhobby remen ktery mi doprucil horejsi a uz ma kolem 200 startu a porad jak novy (cena stejna jak orig.), originaly sem urval 2 taky to byla otazka par letu...
http://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.aspx?objcislo=XH0006
Naposledy upravil(a) Maxipes dne pát 29.01.2010 13:44, celkem upraveno 1 x.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Kenny McCormick píše:Mozno by bolo lepsie zemnit znacku remena. Moj na 450-tke ma 70-startov. Na copterX. Alebo ho mozno prilis napinas. Alebo si mal smolu na vadnu sarzu - seriu.
sice nejsem žádnej extra střelec ale špatně napnutý řemen jako možnou příčinu potíží ,,rozlepeného" řemínku vylučuji............
......... u moc napnutého a nebo naopak málo napnutého řemene dochází k puchření/třepení poškození ,,vnitřní zubatosti" a následném přetržení řemenu a né že se ti rozebere řemen na dvě neporušené části.......
u toho třetího případu bych tomu možná i věřil že byl moc napnutej ale jistej si tim nejsem.......
Jedinou závadu kerou výrobce neuvedl je že zapoměl napsat na pitlík s novym řemenem ,, PŘI POUŽÍVÁNÍ VÝROBKU NEPOUŽÍVEJTE POHONNÝ AGREGÁT" - jinak hrozí že z toho budete mít srač...u
...)
AURORA 9
AURORA 9
Maxipes píše:1ondra9: Taky myslim ze tobe by se vyplatil kardan, pri tve spotrebe remenu
Zdravím
a myslíš že p. Hořejší má ve své nabídce zboží tenhle řemen na T500??
nikde ho tam nevidím (nemůžu najít)
nebo je to nějaká věc dostupná jen za ,,velkou louží"......??
páč jestli to je ze zahraničí tak sem namydlenej........
...)
AURORA 9
AURORA 9
na 500 nevim, vyzkousej mu zavolat. Kdyz jsem kupoval na 450 tak taky nebyl v nabidce ale mel ho skladem. Jsou i firmy kde ti reminek vyrobi na zakazku a cenove by to nemel bejt nejaky zasadni rozdil, bohuzel jsem uz zapomel ktera firma to byla.
A kardanu bych se nebal, nejaky mensi skrtnuti to vydrzi a cena prevodu a reminku neni zas tak rozdilna. Navic jak se zde dost casto pise ze reminek vydrzi mlaceni o zem tak to taky moc neplati, me prasknul dvakrat a to druhe byl start po rane pri ktere se ohnula ocasni trubka - nahoda?
A kardanu bych se nebal, nejaky mensi skrtnuti to vydrzi a cena prevodu a reminku neni zas tak rozdilna. Navic jak se zde dost casto pise ze reminek vydrzi mlaceni o zem tak to taky moc neplati, me prasknul dvakrat a to druhe byl start po rane pri ktere se ohnula ocasni trubka - nahoda?
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Maxipes píše:na 500 nevim, vyzkousej mu zavolat. Kdyz jsem kupoval na 450 tak taky nebyl v nabidce ale mel ho skladem. Jsou i firmy kde ti reminek vyrobi na zakazku a cenove by to nemel bejt nejaky zasadni rozdil, bohuzel jsem uz zapomel ktera firma to byla.
Děkuju zkusím mu tedy zavolat.....
jinak to co píšeš s tim řemínkem je pravda taky toho moc nevydrží ale zase ty převody u tý torzní tyče jsou taky dost choulostivé a přece jenom moje přistání by se uplatnilo v naší justici .... se mnou by mohli lítat lidi za trest
...)
AURORA 9
AURORA 9
http://flying-hobby.com/catalog/index.p ... 154&page=3
budu objednávat nějaký věci,tak ho mužu vzít na sebe
budu objednávat nějaký věci,tak ho mužu vzít na sebe